Careeria vastaa turvallisuusalan työvoimapulaan lyhytkestoisella vartijakoulutuksella

01.01.2021

Turvallisuusalan ihmisiä töissä valvomossa.

Vartioimisliikkeissä työskentelevistä vartijoista ja järjestyksenvalvojista on pulaa, ja ala kasvaa koko ajan. Ammatti turvallisuusalalla soveltuu monelle, ja Careeria vastaakin turvallisuusalan työvoimapulaan käynnistämällä maaliskuussa 2021 lyhytkestoisen vartijakoulutuksen.

Alalla erinomaiset työllistymisnäkymät

Porvoossa 1.3.–1.6.2021 työvoimakoulutuksena toteutettava vartijakoulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alla olevilla henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on parantaa osallistujien työllistymismahdollisuuksia. Opiskelijalle maksetaan koulutuksen ajalta työttömyysetuutta ja mahdolliset kulukorvaukset.

Työllistymisnäkymät ovat erinomaiset. Careerian vartijakoulutuksen suorittaneista valtaosa työllistyy alalle. Turvallisuusalan tehtäväkenttä on laaja. Vartijana voi työskennellä paikallis- tai piirivartijana, aulapalvelutehtävissä, myymälävartijana, hälytyskeskuspäivystäjänä tai arvokuljetustehtävissä. Vaikka esimerkiksi aulapalvelutyö on pääasiassa asiakaspalvelutyötä ja avustavia toimistotehtäviä, haluavat työnantajat myös aulassa työskenteleville usein vartijan statuksen. Turvallisuusalalla korostuvat sosiaaliset taidot sekä kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Nopeasti työelämään

Careerian lyhytkestoisessa vartijakoulutuksessa suoritetaan ensin väliaikaisen vartijan koulutus. Tämän jälkeen voi hakea oman paikkakunnan poliisiviranomaiselta väliaikaista vartijakorttia, joka on lupa työskennellä turvallisuusalalla. Tämän jälkeen opinnot jatkuvat työssäoppimisjaksolla ja vartijan koulutuksella, jonka jälkeen voi hakea pysyvää vartijakorttia. Koulutus jatkuu tästä järjestyksenvalvojan peruskoulutuksella. Opintoihin sisältyy myös työturvallisuuskorttikolutus.

Alalle hakeutujalta edellytetään nuhteetonaja menneisyyttä. Lisäksi vartijan tulee olla täysi-ikäinen, rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva henkilö.

Keväällä 2021 toteutettava koulutus on osa turvallisuusalan ammattitutkintoa, josta suoritetaan osat vartijan koulutus ja järjestyksenvalvonta, yhteensä 50 osaamispistettä. Koko turvallisuusalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Hakeutuminen

Careerian lyhytkestoiseen vartijakoulutukseen voi hakea 3.2.2021 asti. Lisätietoa täältä.

Koulutus on TE-toimiston asiakkaille maksuton. Muut voivat hakea ottamalla yhteyttä: Mia Niinikoski, mia.niinikoski@careeria.fi, puh. 040 158 3225.

Lue myös opiskelijatarina: Turvallisuusalan ammattitutkinnosta suoraan töihin