Ensimmäinen Door Supervisor -koulutus - Careeria

Ensimmäinen Door Supervisor -koulutus järjestettiin Porvoossa

16.05.2019

Careeria toi tänä keväänä Porvooseen Euroopassa tunnetun Door Supervisor -koulutuksen. Kyseessä on englanninkielinen intensiivikoulutus, jossa suoritetaan yksityistä turvallisuusalaa valvovan viranomaistahon Security Industry Authorityn (SIA) hyväksymä Level 2, Door Supervisor -koulutus. Ensimmäinen koulutus toteutettiin Porvoossa 13.–16.5.2019. Koulutus antaa hyvät mahdollisuudet työllistyä yksityisen turvallisuusalan tehtäviin ulkomaille. Seuraava koulutus on jo suunnitteilla.

Door Supervisor koulutus – tie töihin yksityiselle turvallisuusalalle ulkomailla

Koulutus sopii 18 vuotta täyttäneille, englanninkielen taitoisille, eikä edellytä pohjakoulutusta. Koulutus tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden työllistyä yksityiselle turvallisuusalalle Iso-Britanniassa sekä muualla Euroopassa.

Door Supervisor -koulutuksen läpäisseet ja kurssikokeen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen, jolla he voivat hakea Iso-Britannian viranomaisten myöntämää SIA-lisenssiä. Lisätietoa lisenssistä ja sen hakemisesta: www.sia.homeoffice.gov.uk.

– Kurssi oli monipuolinen. Kouluttaja näytti käytännön tekniikoita ja saimme tehtäväkirjan, jota täytimme koko koulutuksen ajan. Teimme myös ennakkotehtäviä ennen koulutusta. Aluksi en ymmärtänyt kaikkea, mutta kouluttajan aksenttiin tottui pian ja koulutus kävi hyvästä kielikylvystä. Haluaisin tulevaisuudessa kokeilla työskentelyä esimerkiksi Englannissa erilaisten kokemusten vuoksi, kuvaa tuntojaan ja suunnitelmiaan Door Supervisor -koulutuksen suorittanut Pinja Paukkunen.

Pääkouluttaja Iso-Britanniasta

Yhteistyökumppanina Door Supervisor -koulutuksessa on englantilainen Elite Academy, pääkouluttajana toimii Bob Betts. Kuvassa kouluttaja Bob Betts

– Kurssi oli ensimmäinen Suomessa, ja opiskelijat olivat hyvin jo turvallisuusalalle orientoituneita. He tulevat saamaan todistuksen onnistuneesta suorituksesta, summasi pääkouluttaja Bob Betts nyt läpi vietyä pilottikoulutusta.

Hän rakastaa alan opettamista ja kiertääkin jatkuvasti maailmalla kouluttaen erilaisissa ympäristöissä; kouluissa, sairaaloissa ja laitoksissa. Bob Betts toimii myös henkivartijoiden kouluttajana. Hän näkeekin työssään mitä maailmalla tapahtuu, ja miten turvallisuuden tunnetta tulee hänen mukaansa lisätä.

– Pilottikoulutus vietiin onnistuneesti läpi, ja tahdomme toimia pioneerina Suomessa tämän koulutuksen tiimoilta. Tulemme järjestämään kyseistä koulutusta noin kerran vuodessa sekä räätälöidysti tarpeen mukaan kertoo koulutussuunnittelija Mia Niinikoski.

Lisätietoja Door Supervisor -koulutuksesta:

Koulutussuunnittelija Mia Niinikoski, Careeria, puh. 040 158 3225, mia.niinikoski@careeria.fi

Door Supervisor -koulutus