Hetki lyö – uusi alku - Careeria

Hetki lyö – uusi alku

Careerian toimitusjohtaja Sari Gustafsson.
14.01.2019

Careerian strategian missiossa puhutaan intohimosta luoda osaamista ja elinvoimaa. Intohimo ja innostus ovat tutkimusten mukaan ainoita asioita, jotka meistä samalla alueella toimijoista toisiimme tarttuu. Intohimo ja innostus ovat myös positiivista psykologiaa ja luovat itsessään meistä helposti lähestyttäviä hyväntuulisia toimijoita. Tämänhetkinen ilonaihe on jo se, että Porvoo Yrittäjien paikallisyhdistys on ehdolla vuoden paikallisyhdistykseksi. Careeria toimii myös Porvoon Yrittäjien ja Kauppakamarin yhteistyökumppanina, jotta välitön yhteydenpito ja välillinen edustuksellinen yhteydenpito saadaan toimimaan.

Careerialla on jo tällä hetkellä tuhansia koulutussopimuksia vuosittain ja oppisopimuksia toiminta-alueemme yrityksiin. Jokainen nuori ja aikuinen, joka on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa, tutustuu yritykseen samoin kuin opettaja, joka samassa tilanteessa ohjaa, neuvoo ja arvio yhdessä työelämän kanssa. Osa yrityksistä on niin kutsuttuja kummiyrityksiä, jotka kykenevät ottamaan oppipojan tai oppitytön kiitollisena vastaan ja vaikeuksista huolimatta kasvattamaan hänestä kisälliä ja jopa mestaria. Koko ammatillisen koulutuksen reformin ydin on opiskelijassa. Siinä, että jokainen löytää polun tulevaisuuteensa, että jokainen kokee oppimisen iloa ja saa toteuttaa oppimista omalla tavallaan turvallisesti ja toisaalta haasteita hakien. Opiskelijoita Careeriassa on henkilöinä 11 000, ja henkilöstöä opiskelijoiden tukena n. 400.

Merkittävintä työvoiman tarpeiden ja osaamisen tarjonnan välillä on kohtaanto. Se, että koulutetaan työelämälle sellaisia osaajia ja sellaista osaamista, jota todella tällä hetkellä tarvitaan. Tarjotaan täsmäiskuja, kartoitetaan tarvetta ja räätälöidään yrityksiin jo olemassa oleville työntekijöille kehittämisohjelmia. Työelämän tarpeiden ennakointiin tullaan Careeriaan tarvitsemaan yhdessä työelämän kanssa kehittyneempi työvoiman ja osaamistarpeiden ennakointimalli. Tähän haastamme nyt heti alkumetreillä mukaan kaikkia alueen yrityksiä pohtimaan, mitä osaamista tarvitsette menestyäksenne, mitä osaamista tarvitsette kasvaaksenne, mitä edellytyksiä tarvitsette voidaksenne perustaa yrityksen juuri tänne toiminta-alueelle. Careeria ei toimi yksin, vaan verkostona. Mukana ovat paikalliset ammattikorkeakoulut Laurea ja Haaga-Helia, alueellinen kehitysyhtiö Posintra, Yrityskummitoiminta sekä eri yrittäjäyhdistykset. Careeria toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kaikenlaisten ja kaiken tasoisen työelämäyhteistyön. Otattehan herkästi yhteyttä. Lunastetaan yhdessä paikkamme uudestaan alueella ja palvellaan työelämää intohimolla.

Tällä hetkellä careerialaisen opiskelijan kohtaaminen on mahdollista jopa virtuaalisesti. Meillä on käytössä ”työelämän Tinder”, nimeltään Tiitus, www.tiitus.fi. Katso myös video: https://www.youtube.com/watch?v=7cDUfT8ew68

”Kun muistot ylittävät unelmat, loppu on lähellä. Todella menestyvän organisaation tunnusmerkki on valmius luopua siitä, mikä teki siitä menestyksellisen ja aloittaa tuoreesti.”

Michael Hammer

 

Lähteet:

Hammer, M., Beyond reengineering, how the process-centered organisation is changing our work and our lives: https://books.google.fi/books/about/Beyond_Reengineering.html?id=zWILRgAACAAJ&redir_esc=y