Tunnelmia Careerian virtuaalijuhlasta Careeria kohti kesää 4.6.2021

04.06.2021

Jaakko Saariluoma haastattelee rehtoria.

Rehtori ja "presidentti".

Careeria laskeutui 4.6. kohti kesää virtuaalisella kesäjuhlalla, jonka juonsi Jaakko Saariluoma ja jota tähditti imitaattori Jarkko Tamminen sekä musiikkivieraana Nelli Matula. Careerian omasta musiikkiosuudesta vastasi Careerian opiskelija, uraansa rakentava Leevi Toponen, taiteilijanimeltään LEEVIEEMELI. Rehtorin puheen lisäksi kuultiin ammattiin valmistuneen Maria Bomanin ja opintojaan jatkavan Malena Lindlöf-Mullin puheet.

Maria Boman.

Valmistuvan opiskelijan terveiset tilaisuuteen toi ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut Careerian opiskelijakuntaa puheenjohtajana luotsannut Maria Boman. Hän toi esille, että jokainen ammattiin valmistunut on opintojensa aikana kasvanut henkisesti ja lähtee nyt eteenpäin eri ihmisenä, kuin oli Careeriassa opinnot aloittaessaan.
– Minusta parasta on ollut opiskelijakunnan hallituksessa toimiminen ja teoriatunnit. Jokainen meistä valmistuneista on tehnyt paljon töitä tämän päivän eteen, oli se sitten fyysisesti rankkoja ammatillisia tunteja tai puoli vuotta myöhässä palautettuja YTO-tehtäviä (yhteiset tutkinnon osat). Nyt meitä odottaa pelottava ja tuntematon tulevaisuus. Sitä odotellessa haluan lohduttaa teitä näillä niilo22:n sanoilla: Jos ei pelkoa kohtaa, niin sitä ei kohtaa koskaan, Maria Boman kiteytti puheenvuorossaan.

Malena Lindlöf-Mulli.

Opintojaan jatkava opiskelija, syksyllä 2021 hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon valmistuva ja kaksoistutkintoa suorittava Malena Lindlöf-Mulli piti puheenvuoronsa tilaisuudessa ruotsiksi. Hän korosti Careerian monipuolisuutta oppilaitoksena, joka tarjoaa mahdollisuuksia moneen, myös musiikin ja näyttelemisen parissa, jossa hän on itse ollut mukana. Loppuun hän lausui Edith Södergranin runon Nocturne.
– Opiskelu Careeriassa on paljon muutakin kuin ammatillisia opintoja, teoriaa, koulukirjoja, käytäntöä ja YTO-aineita. Olen esiintynyt toisena päänäyttelijänä mielenterveyttä käsittelevässä Punk-musikaalissa Juokse villi lapsi ja ollut mukana tekemässä Careerian Huomisen tekijä -biisiä. Careeria merkitsee, että pidämme huolta toisistamme ja etsimme toistemme hyvät puolet. Careeria on antanut minulle superpaljon, Malena Lindlöf-Mulli kiitti puheessaan.

Rehtori Pasi Kankare kiitti puheessaan poikkeusoloissa läpi viedyn lukuvuoden onnistumisista niin opiskelijoita, huoltajia, työelämää kuin Careerian henkilöstöä. Hän korosti myös jatkuvan oppimisen merkitystä nopeasti muuttuvassa työelämässä.

Onnea valmistuneille! Grattis! Congratulations!
Hyvää kesää! Trevlig sommar! Have a nice summer!

Careeria kohti kesää 4.6.2021 juhlan tallenne.
Tallenteessa ei ole Jarkko Tammisen ja Nelli Matulan osuuksia.