Altialla oppisopimuskoulutus on myös rekrytoinnin ja perehdytyksen apu

Yhteistyö Careerian ja Altian välillä kantaa hedelmää: oppisopimuskoulutuksella suoritettuja tutkintoja on työstetty yhdessä jo kymmenisen vuotta. Careerian roolina on ollut koko tämän ajan toimia näyttötutkintojen vastaanottajana.

-Yhteistyömme Careerian kanssa on ollut erinomaisen toimivaa ja kiitettävää, sanoo Altian Rajamäen tuotantolaitoksen rekrytointi- ja koulutusasioista vastaava Esko Hirvonen.

Altia on oppisopimuskoulutusten varsinainen konkari; esimerkiksi Rajamäellä kyseistä koulutusmuotoa on käytetty systemaattisesti jo vuodesta 1997 alkaen. Tutkinnon suorittaneita on konsernissa jo noin 150.

Oppisopimus nähdään Altialla tavanomaisia opintoja laajemmin; se on tehokas rekrytoinnin kanava ja toimii osaltaan perinpohjaisena perehdytyksenä uudelle työntekijälle.

-Usein uusi työsuhde aloitetaan oppisopimuksen tekemisellä ja vakinaistetaan sitten opiskelijan saatua koulutuksen päätökseen. Tämä on toimiva systeemi juuri meidän alallamme, jossa valmistavaa koulutusta ei oikein muuten saisi, kertoo Hirvonen.

Sitoutuminen kasvaa

Koulutukset kestävät yleensä 1,5-2 vuotta ja tässä ajassa ammattitaito ehtiikin kasvaa tarvittaviin mittoihin. Hirvonen on lisäksi huomannut, että koulutus lisää henkilöstön sitoutumista. Vuosien aikana vain muutama Altialle tullut ja koulutuksen aloittanut on keskeyttänyt sen ja lähtenyt yrityksestä.

Porkkanana toimii ehkä sekin, että ammattitaidon kasvaessa myös työntekijän palkkaa tarkistetaan ylöspäin.

Altialla etenkin tuotannossa, logistiikkakeskuksessa sekä tarvikevarastolla on paljon oppisopimuskoulutuksen käyneitä. Tutkintoja voi suorittaa eriasteisia, suosituimmat niistä ovat kemiantekniikan perustutkinto sekä kemianteollisuuden ammattitutkinto.

Koulutuksesta iso osa on niin kutsuttua työssä oppimista eli työpaikalla tehtävää käytännönläheistä puolta. Vain kolmasosa siitä on teoriaa ja sekin toteutetaan Altialle räätälöitynä, tehtaan omissa tiloissa. Teoriakoulutuksista noin puolet on esimiesten antamaa.

Alkavat koulutukset

    Tällä hetkellä ei alkavia koulutuksia. Suunnitteilla olevista aloituksista voit tiedustella yhteyshenkilöltä.