Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto
17.4.2023 - 30.6.2023Viimeinen hakupäivä:31.3.2023Porvoo, Aleksanterinkatu 20Koulutus on maksuton
Haluatko sesonkitöihin tai vakituisempaan työhön kahvilaan, ravintolaan? Haluatko kartuttaa osaamista?
Kahvilatyöntekijät on ravitsemisalan moniosaajia. Heiltä vaaditaan asiakaspalvelutyön lisäksi taiteellista silmää, juoma- ja ruokatietoutta, siivous- ja hygieniataitoja sekä suunnittelu- ja innovointitaitoa.
Kahvilat ovat lisääntyneet Suomessa ja niissä on monenlaisia konsepteja, siksi kahvilatyöntekijä tarvitsee monipuolista tietoa. Esimerkiksi osa kahviloista on erikoistunut erilaisiin juomatuotteisiin ja toiset toimivat myös myymälöinä.
Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.
Lyhytkoulutukset mahdollistavat erilaisia urapolkuja työelämään ja koulutuksiin.
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet kahviloiden työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle.
Koulutukseen hakevilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja, verkko-opiskeluvalmiuksia, koulutukseen sitoutumista ja vahvaa motivaatioita.
Kokemus ravintola- tai kaupanalalta on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Sinulla on riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, lisäksi tulisi osata myös hieman ruotsia tai englantia. Tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.
Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin kahvilatuotteisiin, kahviloiden koneisiin ja välineisiin, asiakaspalveluun sekä kahvilan puhtaanapitoon.
Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa kahvilaympäristöissä.
Koulutuksen kesto on noin 11 viikkoa ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.
Lähiopetus tapahtuu Careerian Porvoon toimipisteessä klo 9 -15.
Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.
Opiskelijan tavoitteena on suorittaa 1 – 3 tutkinnonosaa; ravitsemispalveluissa toimiminen, kahvilapalvelut ja/tai ruokapalvelujen perusteet.
17.4.2023 – 30.06.2023
Koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta 1 – 3 tutkinnon osaa:
Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
Kahvilapalvelut, 10 osp
Ruokapalvelujen perusteet, 15 osp (Careerian paikallinen tutkinnon osa)
Suoritetaan myös hygieniapassi ja anniskelupassi.
Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa kahvila- ravintola ja cateringalan ympäristöissä.
Omaehtoiseen koulutukseen voit hakea opintotukea Kelalta tai opiskella työttömyysetuudella.Tutustu saamisedellytyksiin ennen koulutukseen hakemista.
Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä paperivalinnat, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun.
Haastattelujen perusteella teemme ehdotuksen opiskelijavalinnoista TE-toimistolle, joka tekee lopulliset valinnat.
Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
Opettaja
040 099 6503
Anna-Maija.Paananen@careeria.fi
Matkailu ja ruoka
Lämmittäjänkatu 2, Helsinki
Aleksanterinkatu 20
06100 Porvoo