Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto

Kahvilatyöntekijä

Työvoimakoulutus (nro 712467) - 17.4.2023 - Porvoo

17.4.2023 - 30.6.2023
Viimeinen hakupäivä:
31.3.2023
Porvoo, Aleksanterinkatu 20
Koulutus on maksuton

Hae koulutukseen
Omaehtoinen koulutus - 17.4.2023 - Porvoo

17.4.2023 - 30.6.2023
Viimeinen hakupäivä:
31.3.2023
Porvoo, Aleksanterinkatu 20
Koulutus on maksuton

Hae koulutukseen

Kiinnostaako sinua kahvila- ja asiakaspalvelutyö? Tartu tilaisuuteen!

Haluatko sesonkitöihin tai vakituisempaan työhön kahvilaan, ravintolaan? Haluatko kartuttaa osaamista?

Kahvilatyöntekijät on ravitsemisalan moniosaajia. Heiltä vaaditaan asiakaspalvelutyön lisäksi taiteellista silmää, juoma- ja ruokatietoutta, siivous- ja hygieniataitoja sekä suunnittelu- ja innovointitaitoa.

Kahvilat ovat lisääntyneet Suomessa ja niissä on monenlaisia konsepteja, siksi kahvilatyöntekijä tarvitsee monipuolista tietoa. Esimerkiksi osa kahviloista on erikoistunut erilaisiin juomatuotteisiin ja toiset toimivat myös myymälöinä.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Lyhytkoulutukset mahdollistavat erilaisia urapolkuja työelämään ja koulutuksiin.

 

Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet kahviloiden työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle.

Koulutukseen hakevilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja, verkko-opiskeluvalmiuksia, koulutukseen sitoutumista ja vahvaa motivaatioita.

Kokemus ravintola- tai kaupanalalta on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Sinulla on riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, lisäksi tulisi osata myös hieman ruotsia tai englantia. Tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.

Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin kahvilatuotteisiin, kahviloiden koneisiin ja välineisiin, asiakaspalveluun sekä kahvilan puhtaanapitoon.

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa kahvilaympäristöissä.

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on noin 11 viikkoa ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Lähiopetus tapahtuu Careerian Porvoon toimipisteessä klo 9 -15.

Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa 1 – 3 tutkinnonosaa; ravitsemispalveluissa toimiminen, kahvilapalvelut ja/tai ruokapalvelujen perusteet.

Koulutuksen ajankohta

17.4.2023 – 30.06.2023

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta 1 – 3 tutkinnon osaa:

Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

  • asiakas- ja työtilojen kunnostus
  • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
  • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
  • omavalvonta
  • astiahuolto ja puhtaanapito

Kahvilapalvelut, 10 osp

  • asiakaspalvelu
  • ruoka- ja juomatuotteiden valmistaminen
  • kahvilan ruoka- ja juomatuotteiden myynti ja tarjoilu
  • myynnin rekisteröinti ja laskuttaminen
  • alakohtainen kielitaito asiakaspalvelussa; suomi, ruotsi, englanti

Ruokapalvelujen perusteet, 15 osp (Careerian paikallinen tutkinnon osa)

Suoritetaan myös hygieniapassi ja anniskelupassi.

Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin kahvilatuotteisiin, kahviloiden koneisiin ja välineisiin, asiakaspalveluun sekä kahvilan puhtaanapitoon.

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa kahvila- ravintola ja cateringalan ympäristöissä.

Opintojen rahoittaminen

Omaehtoiseen koulutukseen voit hakea opintotukea Kelalta tai opiskella työttömyysetuudella.
Tutustu saamisedellytyksiin ennen koulutukseen hakemista.

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus (nro 712467) 17.4.2023, Porvoo

Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä paperivalinnat, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun.

Haastattelujen perusteella teemme ehdotuksen opiskelijavalinnoista TE-toimistolle, joka tekee lopulliset valinnat.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Omaehtoinen koulutus 17.4.2023, Porvoo

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

Anna-Maija Paananen

Opettaja

040 099 6503

Anna-Maija.Paananen@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat tulevaisuuden työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. 
  2. Teemme sinulle yksilöllisen opiskeluohjelman kokemuksesi ja työpaikkasi mukaan. 
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.