Koulutus terveydenhuollon sihteeri- tai aulapalvelutehtäviin

Liiketoiminnan ammattitutkinto - liiketoiminnan palveluiden osaamisala

Terveydenhuollon sihteeri

Työvoimakoulutus URA 687145 -Liiketoiminnan ammattitutkinto

Oletko työskennellyt toimistossa, oppilaitoksessa, terveydenhuollossa, hotellin vastaanotossa tai aula- ja kokouspalveluissa? Vai oletko kenties alan vaihtaja ja toiminut ehkä muissa aula-, toimisto- tai terveydenhuollon alan tehtävissä ja haluat hyödyntää aiempia opintojasi tai työkokemustasi uuden ammatin opiskelussa? Ammattitaitoiset assistentit ja aulapalveluhenkilöt toimivat organisaatiossaan avainroolissa ja tukevat työryhmän toimintaa hoitamalla palvelutilanteet asiakaslähtöisesti ja oma-aloitteisesti. Jos sinulla pysyy langat käsissä, pärjäät monipuolisissa ja haastavissakin tehtävissä erilaisten ihmisten kanssa, tämä koulutus voisi sopia juuri sinulle. Hae heti mukaan ja varmista opiskelupaikkasi!
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu niille aulapalveluhenkilöille, terveydenhuollon tai toimiston assistentin ja sihteerin tehtävissä toimineille tai alaa vaihtaville, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla ja jotka haluavat kehittää osaamistaan.


Koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen – kaikille pakollinen tutkinnon osa

Lisäksi valitaan seuraavista tutkinnon osista;

Monialavaihtoehdot, valitaan 1 tutkinnon osa

Assistentti- ja sihteerityön palvelut TAI Aula- ja monipalvelut

 • Itsensä johtaminen, työhyvinvointi ja ergonomia
 • Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
 • Asiakastilaisuudet ja matkanjärjestelyt
 • Tietotekniikka (MS Office -ohjelmat)
 • Asiakirjahallinta
 • Kielenhuolto
 • Asiakaspalvelukielet (englanti ja ruotsi)
 • Monikulttuurisuus ja eettiset periaatteet

Monialavaihtoehdot, valitaan 1 tutkinnon osa

Kokouspalvelut

 • Aulapalveluissa toimiminen
 • Kokouspalveluissa toimiminen
 • Audiovisuaaliset ja tietotekniset laitteet

Liiketoiminnan tukipalvelut

 • Office-ohjelmien syventävät opintojaksot

Terveydenhuollon sihteeripalvelut

 • Terveydenhuollon sihteerinä toimiminen
 • Terveydenhuollon palvelujärjestelmä
 • Terveydenhuollon lainsäädäntö

Tarkempaa tietoa Liiketoiminnan ammattitutkinnosta löydät tutkinnon perusteista, jotka löytyvät osoitteesta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4540525/reformi/rakenne

Tutkinnon hyväksytysti suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä. Tästä lisätietoa osoitteesta www.tyollisyysrahasto.fi.


Käytännön toteutus

Koulutus alkaa 15.10.2019 ja päätty 29.5.2020.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti: Teoriaopinnot (sisältää lähiopetuksen, etäopetuksen ja verkko-opintoja) sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisjakson, jonka aikana suoritetaan tutkinto


Koulutukseen hakeminen

Hae koulutukseen 17.09.2019 mennessä täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (-> sanahakuna toimii koulutuksen numero 687145 tai koulutuksen nimi ->Näytä ilmoitukset (sivun alareunassa) -> klikkaa koulutusta johon olet hakemassa -> valitse Tiedot-välilehti (sivun yläreunassa) -> Hae tähän koulutukseen. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Tietoja työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä valinnat 24.9, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun. Haastattelut ovat 30.9.2019 ja 7.10.2019

Haastattelujen perusteella teemme lopulliset opiskelijavalinnat ja TE-toimisto ilmoittaa valinnoista.

Linkistä löydät Usein kysytyt kysymykset

Katso yhteityökumppanimme HUS:in video osastonsihteerin työstä https://youtu.be/hUzTOlbLgaM

Koulutuksen tiedot

15.10.2019 - 29.05.2020

Viimeinen hakupäivä 15.10.2019

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen