Moniosaaja, Puhtaus- ja cateringalan koulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Opiskele puhtauden ja ruoan moniosaajaksi!

HUS Tukipalvelut, Porvoon sairaala etsii koulutettavaksi joukkoonsa puhtauden ja ruoan moniosaajia. Työssäsi teet ylläpitosiivoustehtäviä sekä toimit palvelu- ja jakelukeittiön työtehtävissä. Tämän koulutuksen aikana saat valmiudet toimia monialaisissa puhtaanapito- sekä ruokapalvelutehtävissä.

Koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneet ja alalle soveltuvat pyritään työllistämään Porvoon sairaalaan monipuolisiin ruoka- ja puhtauspalvelualan palvelutyöntekijän tehtäviin. Sinulle saattaa aueta mahdollisuus erikoistua jompaankumpaan alaan ja suorittaa alan tutkinto loppuun oppisopimuksella.
Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet ruokapalvelu- ja puhtausalan tehtävistä.


Koulutuksen sisältö
  • Opintojen ohjaus
  • Siivoustekniikka
  • Ateriapalvelut
  • Asiakaspalvelu
  • Työturvallisuus
  • Ympäristöhuolto
  • Viestintä
  • Tietotekniikka
  • Työelämätieto
  • Työssäoppiminen

Koulutuksen aikana suoritetaan Hygieniapassi ja ohjelmaan kuuluu myös Hätäensiapukoulutus.

Koulutuksen aikana suoritetaan yksi tutkinnon osa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta, Ylläpitosiivouspalvelut ja yksi tutkinnon osa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta, Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot.

Koulutuksen aikana on mahdollista saada erillistä tukea esimerkiksi suomen kieleen tai oppimiseen.


Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan ajalla 28.10.2019 - 8.4.2020 ja se toteutuu päiväopiskeluna. Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähiopetusta ja työssäoppimista. Koulutusaika on pääsääntöisesti 9 - 15 päivittäin Porvoossa Careerian toimipisteissä (Ammattitie 1 ja Aleksanterinkatu 20). Koulutus kestää 101 päivää ja noin puolet koulutusajasta on työssäoppimista, jona aikana suoritetaan näytöt.

Koulutuksen aikana on lomajaksot 23.12.2019 – 6.1.2020 ja 17.-23.2.2020.

Työssäoppimisjaksot suoritetaan Porvoon sairaalassa.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.


Koulutukseen hakeminen

Hakuaika päättyy 6.10.2019.

Hae koulutukseen Uudenmaan Te-toimiston kautta tai täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 686454)

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutukseen valitaan 18 henkilöä. Mikäli olet kiinnostunut ruokapalvelu- ja puhtausalan tehtävistä ja sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen sekä täsmälliseen työskentelyyn, laita hakemusta koulutukseen.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä TE–toimiston kanssa.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi .

Koulutuksen tiedot

28.10.2019 - 08.04.2020

Viimeinen hakupäivä 06.10.2019

Porvoo Ammattitie 1

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen