Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, osatutkinto

Toimitilahuoltaja | Työvoimakoulutus

Toimitilahuoltaja, työvoimakoulutus, osatutkinto - 12.1.2023 - Helsinki

12.1.2023 - 12.10.2023
Viimeinen hakupäivä:
2.12.2022
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2 A
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen

Puhtausala on siisti juttu!

Puhtausalalla työskentelet siivoojana erilaisissa asiakaskohteissa. Toimitilahuoltaja huolehtii siitä, että toimitilat ovat käyttäjille puhtaita ja siistejä. Toimitilahuoltajien kysyntä on suuri ja sinulla on hyvät mahdollisuudet saada työtä koulutuksen jälkeen.

Siivoustyö on itsenäistä ja vaihtelevaa. Tämän koulutuksen aikana saat hyvät valmiudet toimia puhtausalan monipuolisissa työtehtävissä ja työskentelet esimerkiksi päiväkodissa, koulussa, toimistossa tai hotellissa.

Koulutuksen ensisijainen tavoite on osatutkinnon suorittaminen sekä työllistyminen puhtausalan erilaisiin työtehtäviin.

Kenelle?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti puhtausalasta kiinnostuneille TE-toimiston ja kuntakokeilun työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus sopii myös alan vaihtajille.

Valituilta hakijoilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä, riittävää suomenkielen taitoa (suullinen ja kirjallinen) sekä siivoustyöhön soveltuvaa fyysistä kuntoa.

Careeriassa tutkintosi suorittamista ohjaavat kokeneet alan ammattilaiset. Hae koulutukseen, mikäli olet kiinnostunut puhtauspalvelualan tehtävistä ja omaat asiakaspalveluhenkisyyttä, riittävän suomen kielen taitotason sekä pystyt itsenäiseen ja täsmälliseen työskentelyyn.

Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan ajalla 12.1.2022 – 12.10.2023 ja se toteutetaan päiväopiskeluna. Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähi- ja etäopetusta sekä työssäoppimista. Koulutusaika on pääsääntöisesti klo 9.00 – 15.00 päivittäin Careerian Helsingin toimipisteessä Herttoniemessä.

Koulutuksesta noin puolet on työssäoppimista, jonka aikana suoritetaan näytöt. Työssäoppimisjaksot suoritetaan erilaisissa työkohteissa ja työtehtävissä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Työssäoppimisjaksojen päiväkohtaiset työajat sovitaan erikseen työnantajan kanssa.

Lomaa koulutuksen aikana on seuraavasti:
20. – 26.2.2023
3. – 30.7.2023

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on osatutkintoon johtava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Koulutuksessa opiskellaan siivousteknologiaa, asiakaspalvelua, työturvallisuutta, ympäristönhuoltoa, viestintää, tietotekniikkaa ja työelämätietoa ja suoritetaan hätäensiapukoulutus. Koulutukseen sisältyy myös opintojen ohjausta ja työssäoppimista työpaikoilla.

Koulutuksen aikana on mahdollista opiskella myös ammatillista suomen kieltä ja muita oppimisvalmiuksia tukevia opintoja.

Koulutuksessa suoritetaan seuraavat tutkinnon osat Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
  • Ylläpitosiivouspalvelut (30 osp)
  • Suomalaisessa työelämässä toimiminen (15 osp) paikallinen tutkinnon osa, joka sisältää työelämän perustaitoja.
  • Valinnainen tutkinnon osa 15 – 60 osp

Katso lisää ePerusteista.

Hae koulutukseen

Puhtausalan työvoimakoulutus (nro 709196) | 11.1.2023

Hakuaika päättyy 2.12.202

Koulutukseen valitaan 16 henkilöä. Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito (A2.1), pystyt fyysiseen työhön sekä itsenäiseen työskentelyyn, hae mukaan koulutukseen.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä TE–toimiston kanssa. Esivalinta tehdään hakemusten perusteella, joten hakemus kannattaa perustella huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Hakeutumisvaiheessa järjestetään suomen kielen testi, jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi.

Haastattelut järjestetään Careeriassa 14.12.2022.

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta Koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta (ma – pe klo 9.00 – 16.15) numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

 


Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

Tiina Saarela

Opettaja

040 617 5724

Tiina.Saarela@careeria.fi


Puhtaus, kiinteistö ja prosessi

Virnatie 5, Vantaa

Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Voit rakentaa juuri itsesi näköisen opiskelupolun, johon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi vaikuttaa.
  2. Koulutuksemme on suunniteltu työelämään sopivaksi – saat juuri sellaisia taitoja, joita työpaikalla tarvitset.
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut huomisen tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.

Toimipisteet