Työvoimakoulutus

Kestävän kehityksen kokki

Suurtalouskokki tekemässä ruokaa
Työvoimakoulutus (uranumero 709398) - 17.1.2023 - Vantaa

17.1.2023 - 20.6.2023
Viimeinen hakupäivä:
12.12.2022
Vantaa, Virnatie 5 A
Työvoimakoulutus on maksuton

Hae koulutukseen

Kiinnostaako sinua ruoka-ala ja kestävä kehitys? Tartu tilaisuuteen!

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.

Alalla on jo paljon toimipaikkoja, joiden toiminnan keskiössä on kestävä kehitys ja siksi myös kokki tarvitsee monipuolista tietoa. Esimerkiksi raaka-aineiden valinnalla, hävikin vähentämisellä ja jätteiden lajittelulla kokki pystyy vaikuttamaan ympäristövastuulliseen keittiötoimintaan. Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiöiden koneisiin ja välineisiin, asiakaspalveluun sekä keittiön puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä mm. lounasravintoloissa.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työpaikalla oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn sekä työelämätaitojen lisääminen.

 

Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet erilaisista keittiöalan työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on kiinnostusta ruoan valmistukseen ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen.

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Ilmastovastuullinen toiminta

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on noin 5 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan toimipisteessä klo 9 -15. Koulutuksesta noin puolet on työpaikalla oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnon osaa.

Koulutuksen ajankohta

Koulutus toteutetaan ajalla 17.1.2023 – 20.6.2023.
Talviloma: 20.2.2023 – 24.2.2023.

 

Koulutuksen sisältö

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnon osaa seuraavista; ravitsemispalveluissa toimiminen, lounasruokien valmistus, suurkeittiön ruokatuotanto, ilmastovastuullinen toiminta.

Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

  • asiakas- ja työtilojen kunnostus
  • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
  • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta

Lounasruokien valmistus, 40 osp

  • elintarviketietous
  • ravitsemus ja erityisruokavaliot
  • ruoanvalmistus
  • reseptiohjelma
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta
  • työkyvyn ylläpitäminen
  • digitaidot

Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp

  • työtehtävien aikatauluttaminen ja suunnittelu
  • ruokalajien valmistaminen ruokaohjeiden mukaisesti
  • erityisruokavaliot
  • ruokalajien tarjolle laitto ja pakkaaminen
  • omavalvonta
  • asiakaspalvelu

Ilmastovastuullinen toiminta, 15 osp

  • ilmastomuutoksen ilmiönä ja ihmisen toiminnan vaikutuksen siihen
  • ilmastomuutoksen hillintä ja sopeutuminen toimialalla
  • organisaation toiminnan, tuotteen tai palvelun ilmastovaikutuksia
  • ilmastoviestintä
  • ilmastotietoisuuden ja -asioiden kehittäminen työyhteisössä

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

 

Jatko-opinnot

Osatutkinnon suoritettuasi voit myöhemmin suorittaa ravintola- ja catering-alan koko tutkinto.

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Jatko-opintomahdollisuudet

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus (nro 709398) 17.1.2023, Vantaa

Hakuaikaa jatkettu 12.12.2022 asti.

Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä paperivalinnat, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun.

Haastattelujen perusteella teemme ehdotuksen opiskelijavalinnoista TE-toimistolle, joka tekee lopulliset valinnat.

Koulutukseen valitaan 18 henkilöä.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

Outi Tuina

Opettaja

040 080 4410

Outi.Tuina@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Tule opiskelemaan Careeriaan!


Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat tulevaisuuden työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. 
  2. Teemme sinulle yksilöllisen opiskeluohjelman kokemuksesi ja työpaikkasi mukaan. 
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.