Työvoimakoulutus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto

Suurtalouskokki tekemässä ruokaa
Työvoimakoulutus (uranumero 706602) - 6.9.2022 - Helsinki

6.9.2022 - 3.3.2023
Viimeinen hakupäivä:
31.7.2022
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2
Työvoimakoulutus on maksuton

Hae koulutukseen

Kiinnostaako sinua ravintola- ja cateringala? Tartu tilaisuuteen!

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.

Alalla on paljon erilaisia toimipaikkoja, joissa kokit ja keittiötyöntekijät tarvitsevat monipuolista tietoa. Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiöiden koneisiin ja välineisiin, ruoanvalmistusmenetelmiin, asiakaspalveluun sekä keittiön puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä mm. lounasravintoloissa. Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet erilaisista keittiöalan työtehtävistä ja joilla on soveltuvuus alalle.
Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomenkielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen!

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksenyksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus
  • Suurkeittiön ruokatuotanto

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissaruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on noin 6 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Lähiopetus tapahtuu Careerian Helsingin toimipisteessä: Lämmittäjänkatu 2 A, 00880 Helsinki.
Koulutusta on arkisin klo 9 – 15.

Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijanaiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännönoppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.

Koulutuksen ajankohta

Koulutus toteutetaan ajalla 6.9.2022 – 3.3.2023.
Joululoma: 23.12.2022 – 30.12.2022.

 

Koulutuksen sisältö

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnon osaa seuraavista; ravitsemispalveluissa toimiminen, lounasruokien valmistus, annosruokien valmistus tai suurkeittiön ruokatuotanto.

Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

  • asiakas- ja työtilojen kunnostus
  • ruoanvalmistus ja erityisruokavaliot
  • asiakaspalvelu ja kassatoiminnot
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta

Lounasruokien valmistus, 40 osp

  • elintarviketietous
  • ravitsemus ja erityisruokavaliot
  • ruoanvalmistus
  • reseptiohjelma
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta
  • työkyvyn ylläpitäminen
  • digitaidot

Annosruokien valmistus, 25 osp

  • ruoanvalmistus annoksittain
  • ruokien esillelaitto
  • erityisruokavaliot
  • omavalvonta

Suurkeittiön ruokatuotanto, 25 osp

  • ravitsemus ja erityisruokavaliot
  • ruoanvalmistus jaksoittain
  • omavalvonta
  • puhtaanapito

Jatko-opinnot

Osatutkinnon suoritettuasi voit myöhemmin suorittaa ravintola- ja catering-alan koko tutkinto.

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Jatko-opintomahdollisuudet

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus (nro 706602) 6.9.2022, Helsinki

Hakuaika päättyy 31.7.2022.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä paperivalinnat, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun.

Haastattelujen perusteella teemme ehdotuksen opiskelijavalinnoista TE-toimistolle, joka tekee lopulliset valinnat.

Koulutukseen valitaan 18 henkilöä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

Outi Tuina

Opettaja

040 080 4410

Outi.Tuina@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Tule opiskelemaan Careeriaan!


Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat tulevaisuuden työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. 
  2. Teemme sinulle yksilöllisen opiskeluohjelman kokemuksesi ja työpaikkasi mukaan. 
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.