Hoiva-avustajakoulutus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Tykkäätkö tehdä työtä ihmisten parissa? Hoiva-avustaja avustaa ja auttaa vanhuksia ja vammaisia. Työ sisältää auttamista ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa, asioiden ja kodin hoitamisessa. Työpaikkasi voi olla kotityöpalveluissa, palvelutaloissa, hoivakodeissa, erilaisissa asumispalveluyksiköissä ja ryhmäkodeissa.
Kenelle?

Hoiva-avustajan koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet työtön tai työttömyysuhan alainen henkilö.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä hoiva-avustajan työtehtäviin. Koulutuksessa suoritat osan Sosiaali ja terveysalan perustutkinnosta, lähihoitaja, kaksi tutkinnon osaa; Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Kotona asumisen ja elämänhallinnan tukeminen.

Hoiva-avustajan opintoihin kuuluu:

  • Sosiaali- ja terveysalan työn säädökset, määräykset ja toimintaperiaatteet
  • Työn suunnittelu ja yhteistyö omaisten ja työryhmän kanssa
  • Ammatillinen vuorovaikutus
  • Alan työmenetelmät, -välineet ja materiaalit
  • Osallistumisen ja yhdessä toimimisen edistäminen
  • Päivittäisissä toiminnoissa avustaminen ja ohjaaminen
  • Asiakkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen
  • Aktiivinen arki
  • Ravitsemus, ympäristön siisteys, vaatehuolto
  • Hygieniamääräykset

Käytännön toteutus

Koulutus järjestetään Tikkurilan toimipisteessä Helsingissä, osoitteessa Virnatie 5. Koulutukseen sisältyy lähi- ja etäopetusta, työelämässä oppimista ja näytöt. Lähiopetus järjestetään arkisin klo 8.30–15.30 välillä. Koulutuksen loma-ajat: 14.- 18.10.2019 ja 17.- 21.2.2020.


Koulutukseen hakeminen

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/686643

Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu.

Valintakokeessa kartoitetaan terveydentilasi, soveltuvuutesi ja esteettömyytesi alalle sekä tarvittaessa suomen kielen taito. Koulutuksessa vaadittava kielitaitotaso on A2. Opetuskieli on suomi. Valintakokeet järjestetään Tikkurilan toimipisteessä, Virnatie 5, Vantaa.

Saat tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Koulutuksen tiedot

16.09.2019 - 18.06.2020

Viimeinen hakupäivä 24.08.2019

Vantaa Virnatie 5 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen