Turvallisuusalan ammattitutkinto

Sosiaali- ja terveysala, vartija

Sosiaali- ja terveysala, vartija - 15.8.2023 - Helsinki

15.8.2023 - 31.5.2024
Jatkuva haku.
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2 A
450€

Hae koulutukseen Lisätietoja

Oletko kiinnostunut turvallisuusalan tehtävistä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä? Tule rakentamaan uutta uraa turvallisuusalalla!

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa sinulle hyvät valmiudet työskennellä erilaisissa turvallisuusalan tehtävissä ja toimintaympäristöissä.  Koulutuksessa opit toimimaan turvallisuusalan ammattilaisena sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä. Saat perusvalmiudet toimia erilaisissa neuvontatehtävissä sekä hoitohenkilöstön, hoitotoimenpiteiden ja asiakas- ja potilasturvallisuuden turvaamistehtävissä. Saat tilannehallinnan valmiuksia mm. henkilöturvahälytyksissä tai konfliktitilanteissa toimimiseen.  Koulutuksessa käydään läpi tietoturvallisuuden ja tietosuojan perusteet sekä näiden merkitys toiminnassa.

Opinnoissa käydään läpi myös vartijan ja järjestyksenvalvojan tehtävissä tarvittavat sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteitä koskevat keskeiset erityiset säädökset sekä potilaiden asemaa ja oikeuksia koskeva lainsäädäntö.

Ammattitutkinnossa pääset harjoittelemaan teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttöä tämän päivän järjestelmillä ja tekniikalla. Saat myös perusvalmiudet rakennusten palo- ja poistumisturvallisuuden varmistamiseen, ja opit tunnistamaan näihin liittyviä vaaratekijöitä.

Koulutus sisältää myös tutkinnon osan vartijan koulutus (väliaikaisen vartijan koulutus 40 h ja vartijan koulutus 80 h), jotka hyväksytysti suoritettuasi voit hakea poliisilta hyväksyntää vartijaksi.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan turvallisuusalan tehtävissä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristössä. Koulutus sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille. Voit olla alan vaihtaja tai turvallisuusalalla jo työskentelevä. Tärkeintä on halu oppia uutta ja toimia tulevaisuuden turvallisuusalan osaajana. Koulutuksessa suositeltava suomen kielen taitotaso on B1.1. Lue lisää kielitaitovaatimuksista täältä.

Turvallisuusala kasvaa jatkuvasti, ja alan yleiset työllisyysnäkymät ovat loistavat. Alan osaajille on jatkuvasti kysyntää. Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa sinulle hyvät valmiudet työskennellä, erikoistua tai jatkokouluttautua turvallisuusalalla.

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu oppimisesta omalla työpaikalla sekä lähi- ja verkko-opinnoista. Lähiopetusta oppilaitoksessa on keskimäärin kahtena päivänä kuukaudessa. Tutkinnon osien näyttöihin varataan 1pv/tutkinnon osa. Koulutukseen osallistuaksesi tulee sinulla olla tietokone sekä toimiva nettiyhteys.

Lähiopetus järjestetään Herttoniemessä Careerian tiloissa (Lämmittäjänkatu 2A) lähiopetuksena klo 8-16 välisenä aikana.

Korttikoulutukset (väliaikaisen vartijan koulutus 40 h ja vartijan koulutus 80 h) suoritetaan osin intensiivisenä lähiopetuksena oppilaitoksessa, osin verkkokoulutuksena. Korttikoulutukset toteutetaan 8 tunnin pituisina kurssipäivinä klo 8-16 välisenä aikana.

Koulutukseen sisältyy fyysistä harjoittelua sekä käytännön tilanteiden harjoittelua simuloidussa toimintaympäristössä. Opit myös käyttämään alalla käytettäviä työvälineitä ja henkilökohtaisia suojavarusteita oikein ja turvallisesti.

Jos sinulla on alan työpaikka, voit myös opiskella oppisopimuksella. Lue lisää oppisopimuksesta täältä.

Kesto

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä ja koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan.  Koko tutkinnon keskimääräinen kesto on 9 kk – 12 kk.

Vaatimukset turvallisuusalalla

Hakijan on oltava rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan alalle sopiva. Hakijoiden suomen kielen taito testaan tarvittaessa. Oppilaitos voi teettää koulutukseen hyväksytyistä opiskelijoista suppean turvallisuusselvityksen.

Lue lisää täältä.

Opiskelumaksu

Omaehtoisena koulutuksena opiskelumaksu on 450 €.

Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.

Turvallisuusala tarjoaa vastuuta ja monipuolisia työtehtäviä

Kiinnostaisiko sinua ura haastavissa ja vastuuta vaativissa työympäristössä? Jos vastasit kyllä, voisi turvallisuusala olla sinun juttusi! Opiskele Careeriassa turvallisuusalan tekijäksi.

Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Tutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä, erikoistua tai jatkokouluttautua turvasektorin aloilla. Ammattitutkinnossa pääset harjoittelemaan teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttöä tämän päivän järjestelmillä ja tekniikalla. Opintojen jälkeen on mahdollista hakeutua jatko-opintoihin mm. poliisiammattikorkeakouluun, pelastusopistoon, turvallisuusalan erikoisammattitutkintoon ja turvallisuusalan ammattikorkeakouluopintoihin.

Tutkinnon laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

 

 

Koulutuksen sisältö

Turvallisuusalan ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu pakollisista tutkinnon osista (50 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Vartijan koulutus 25 osp
 • Pelastustoiminta 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, jotka ovat valittavissa Careeriassa:

 • Sosiaali- ja terveydenhuollon turvallisuusvalvonta 50 osp
 • Tilannehallinta 25 osp
 • Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö, 25 osp

Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.

Hae koulutukseen

Päivä-monimuotokoulutus, Helsinki

Kirjoita hakemukseesi selkeät perustelut, miksi juuri sinut tulisi valita koulutukseen. Liitä hakemukseen koulu- ja työtodistukset sähköisessä muodossa. Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun hakemusten perusteella. Kutsu haastatteluun ja ennakkotehtävät lähetetään sähköpostilla.

Valintahaastattelu pidetään etänä Teamsissä tai Helsingin Lämmittäjänkadun toimipisteessä. Haastattelussa käydään läpi motivaatiosi, soveltuvuutesi ja esteettömyytesi työskennellä alalla. Tarvittaessa tehdään suomen kielen testi ennen haastattelua. Kielitaitovaatimus koulutuksessa on B1.1.

Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan kaikille haastatelluille sähköpostitse noin viikon sisällä haastatteluiden päättymisestä. Ei-valituille lähetetään henkilökohtainen kirje.

Hae koulutukseen

Oppisopimuskoulutus

Voit osallistua koulutukseen myös oppisopimusopiskelijana, jolloin koulutus on maksuton. Oppisopimuksella opiskelun edellytys on soveltuva alan työpaikka. Ota työnantajasi kanssa yhteys asiakasvastaava Kenneth Rosenströmiin p. 040 667 9307, kenneth.rosenstrom@careeria.fi.

Jos asut muualla kuin Itä-Uudellamaalla, ole yhteydessä oman alueesi oppisopimustoimistoon: https://www.oppisopimus.fi/hae-lahin-oppisopimustoimisto/.

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Hakijapalvelut

040 358 5734

hakutoimisto@careeria.fi

Mia Niinikoski

Koulutuskoordinaattori

040 158 3225

Mia.Niinikoski@careeria.fi


Terveys, turvallisuus ja hyvinvointi

Ammattitie 1, Porvoo

Satu Nygård

Opinto-ohjaaja

040 677 0880

satu.nygard@careeria.fi


Tuki ja ohjaus

Helkamäentie 32, Monninkylä

Arttu Vallenius

Opettaja

040 706 9556

arttu.vallenius@careeria.fi


Terveys, turvallisuus ja hyvinvointi

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Jatko-opinnot

Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi. 

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Ammattitutkintostipendi

Tutkinnon suoritettuasi sinun on mahdollista saada Työllisyysrahastosta 414 euron suuruinen ammattitutkintostipendi, jos sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä.

Tutustu saamisedellytyksiin

Miksi juuri Careeriaan

 • Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat huomisen työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.
 • Rakennamme kanssasi sinulle sopivan opintopolun.
 • Meillä et jää yksin. Saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opintoihisi.
 • Nykyaikaiset oppimisympäristömme ja opiskelujaksot työpaikoilla tukevat ammatillista kehittymistäsi.
 • Toimipisteemme sijaitsevat Uudellamaalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. 
 • Verkkokoulutuksiimme voit osallistua mistä tahansa – vaikka kotisohvaltasi.