Osatutkinto
Viimeinen hakupäivä:23.5.2024Koulutus alkaa: 27.8.2024 Koulutus päättyy: 11.4.2025Vantaa, Virnatie 5 AEi opiskelumaksua.
Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.
Kokki tarvitsee monipuolista tietoa. Esimerkiksi raaka-aineiden valinnalla, hävikin vähentämisellä ja jätteiden lajittelulla kokki pystyy vaikuttamaan ilmastovastuulliseen keittiötoimintaan.
Alalla on paljon erilaisia toimipaikkoja, joissa kokit ja keittiötyöntekijät tarvitsevat monipuolista tietoa. Koulutuksessa perehdytään mm.
Näin saat valmiuksia työskennellä erilaisissa ammattikeittiöissä ja ravintoloissa.
Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja lisätä työelämätaitoja.
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelystä ravintolassa tai catering-yrityksessä ja joilla on soveltuvuus alalle.
Jos olet kiinnostunut alasta ja sinulla on riittävä suomenkielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, hae koulutukseen!
Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on A2.2
Koulutuksen aikana voi suorittaa tutkinnon osia kuten esimerkiksi
Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa yrityksissä.
Osatutkinnon suoritettuasi voit myöhemmin suorittaa ravintola- ja catering-alan koko tutkinnon.
Koulutuksen kesto on noin 6 kk ja se toteutetaan ajalla 27.8.2024–11.4.2025.
Koulutusta on arkisin klo 9–15.
Koulutuksessa on loma-aika 23.12.–29.12.2024.
Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.
Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä. Työelämässä oppimisen aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännönoppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.
Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan toimipisteessä osoitteessa Virnatie 5 A, 01300 Vantaa.
Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnon osaa seuraavista: lounasruokien valmistus ja annosruokien valmistus tai ilmastovastuullinen toiminta.
Lounasruokien valmistus, 40 osaamispistettä (osp)
Annosruokien valmistus, 25 osp
Ilmastovastuullinen toiminta, 25 osp
Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.
Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki), johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä), selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.
Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma–pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta, jossa chat-palvelu ma–pe klo 9–16.
Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.
Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.
Hakuaika päättyy 23.5.2024
Koulutukseen haetaan TE-palveluiden verkkosivuilla. Hakemaan pääset alla olevasta painikkeesta. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai kuntakokeiluun.
Valinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Esivalinta haastatteluun suoritetaan hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti.
Mikäli sähköinen hakemus täytetään ilman pankkitunnuksia, hakemus on vahvistettava te-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Koulutushakemukset käsitellään kouluttajan kanssa 4.6.2024. Koulutusvalintojen jälkeen osalle asiakkaista lähetetään kutsu koulutushaastatteluun. Koulutushaastatelut pidetään 18.6.2024. Koulutushaastatteluun kutsuttaville lähetetään postitse kutsu kotiosoitteeseen.
Koulutukseen otetaan 16 opiskelijaa.
Haastatteluun/valintatilaisuuteen osallistuminen on velvoittavaa. Mikäli et osallistu haastatteluun/valintatilaisuuteen tai ilmoita etukäteen esteestä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen. Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 § Palvelusta kieltäytyminen
Hakuaika päättyy 23.5.2024.
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.
Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
Opettaja
040 080 4410
Outi.Tuina@careeria.fi
Matkailu ja ruoka
Lämmittäjänkatu 2, Helsinki
Virnatie 5 A 01300 Vantaa