Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Toimitilahuoltaja tai laitoshuoltaja, omaehtoinen koulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, omaehtoinen koulutus - Aloitus: 28.5.2024 - Helsinki

Viimeinen hakupäivä:
31.5.2024
Koulutus alkaa: 28.5.2024 Koulutus päättyy: 28.5.2025
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2 A
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Puhtausala tarjoaa monia mahdollisuuksia!

Puhtausalalla työskentelet toimitilahuoltajana tai laitoshuoltajana erilaisissa asiakaskohteissa. Toimitila- ja laitoshuoltaja huolehtivat siitä, että toimitilat ovat käyttäjille puhtaita, siistejä ja turvallisia. Ammattitaitoisten toimitila- ja laitoshuoltajien kysyntä on suuri ja sinulla on hyvät mahdollisuudet saada työtä koulutuksen jälkeen.

Siivoustyö on itsenäistä ja vaihtelevaa. Tämän koulutuksen aikana saat hyvät valmiudet toimia puhtausalan monipuolisissa työtehtävissä. Toimitilahuoltajana työskentelet esimerkiksi päiväkodissa, koulussa, toimistossa tai hotellissa. Laitoshuoltajana työskentelet terveydenhuollon kohteissa ja erilaisissa sosiaalihuoltolaitoksissa kuten esimerkiksi palvelutaloissa.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti puhtauspalvelualalla aiemmin työskennelleille hakijoille, joilla on jo alan peruskoulutus tai työkokemusta puhtausalalta.

Valituilta hakijoilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä, riittävää suomen kielen taitoa (suullinen ja kirjallinen) sekä siivoustyöhön soveltuvaa fyysistä kuntoa.

Kielitaitovaatimus ja kielitaidon osoittaminen

Careeriassa tutkintosi suorittamista ohjaavat kokeneet alan ammattilaiset. Hae koulutukseen, mikäli olet kiinnostunut puhtauspalvelualan tehtävistä ja omaat asiakaspalveluhenkisyyttä, riittävän suomen kielen taitotason sekä pystyt itsenäiseen ja täsmälliseen työskentelyyn.

Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ajalla 28.5.2024 – 28.5.2025. Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähi- ja etäopetusta, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista. Koulutusaika on pääsääntöisesti klo 9.00 – 15.00 päivittäin Careerian Helsingin toimipisteessä Herttoniemessä.

Koulutuksesta noin puolet on työssäoppimista, jonka aikana suoritetaan näytöt. Työssäoppimisjaksojen päiväkohtaiset työajat sovitaan erikseen työnantajan kanssa.

Koulutuksen aikana on lomia seuraavasti:
1. – 28.7.2024
14. – 20.10.2024
23.12.2024 – 6.1.2025
17. – 23.2.2025

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutuksen sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon sisältyy kolme osaamisalaa, joista toimitilahuollon osaamisala on yksi. Toimitilahuollon osaamisalalta voit valmistua laitoshuoltajaksi tai toimitilahuoltajaksi (AT). Voit myös suorittaa molemmat tutkintonimikkeet mikäli työtehtäväsi ovat sopivat. Tällöin molemmat tutkintonimikkeet tulevat todistukseesi.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Laitoshuoltajan pakolliset tutkinnon osat

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
  • Laitoshygieniapalvelut (45 osp)

Toimitilahuoltajan pakolliset tutkinnon osat

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
  • Ylläpitosiivouspalvelut (45 osp)

Valinnaisten tutkinnon osien avulla voit suunnata ammatillista osaamistasi ja perehtyä työsi kannalta olennaisiin aihealueisiin. Valinnaisia tutkinnon osia on kaikkiaan 31, joista valitaan 90 osp.

Katso valinnaiset tutkinnon osat ePerusteista: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/ammatillinen/7534955

Koulutuksen aikana suoritetaan myös EA1 koulutus (ensiapu).

Hae koulutukseen

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, omaehtoinen koulutus | 28.5.2024

Hakuaika päättyy 31.5.2024

Koulutukseen voidaan valita 16-18 henkilöä.

Mikäli olet kiinnostunut puhtauspalvelualan tehtävistä, sinulla on jo puhtausalan työkokemusta useammalta vuodelta tai olet suorittanut alan peruskoulutuksen ja sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä, pystyt fyysiseen, itsenäiseen sekä täsmälliseen työskentelyyn, hakeudu tähän koulutukseen ja näin voit parantaa työllistymismahdollisuuksia puhtauspalvelualalle.

Lisäksi koulutukseen hakeutuvilla tulee olla hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito (B1). Hakeutumisvaiheessa järjestetään suomen kielen testi jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi.

Koulutus on maksuton.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

Hanna Ojamo

Opettaja

040 485 5477

hanna.ojamo@careeria.fi


Puhtaus, kiinteistö ja prosessi

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Sini Illikainen

Opettaja

040 181 1971

Sini.Illikainen@careeria.fi


Puhtaus, kiinteistö ja prosessi

Virnatie 5, Vantaa

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Voit rakentaa juuri itsesi näköisen opiskelupolun, johon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi vaikuttaa.
  2. Koulutuksemme on suunniteltu työelämään sopivaksi – saat juuri sellaisia taitoja, joita työpaikalla tarvitset.
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut huomisen tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.

Toimipisteet