Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, osatutkinto

Kodinhuoltaja tai toimitilahuoltaja | Työvoimakoulutus

Kodinhuoltaja tai toimitilahuoltaja, työvoimakoulutus, osatutkinto - Aloitus: 3.9.2024 - Helsinki

Viimeinen hakupäivä:
20.6.2024
Koulutus alkaa: 3.9.2024 Koulutus päättyy: 12.12.2025
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2 A
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Puhtausala on monipuolinen ammattiala!

Kiinnostaako sinua työskentely monipuolisissa ja vaihtelevissa puhtausalan työtehtävissä ja erilaisissa työympäristöissä, kuten palvelutaloissa, päiväkodeissa tai kouluissa? Tai ehkäpä sinua kiinnostaa asiakkaan avustamiseen, kodin puhtaanapitoon tai tekstiilien huoltamiseen liittyvät tehtävät. Nyt sinulla on mahdollisuus työllistyä ja opiskella puhtausalaa monipuolisesti hakemalla kodinhuoltajan / toimitilahuoltajan osatutkintokoulutukseen.

Kodinhuoltaja työskentelee erilaisissa kotityöpalvelujen työtehtävissä. Kodinhuoltaja tekee kotisiivouspalveluja asiakaskodeissa ja kodinomaisissa laitoksissa. Lisäksi kodinhuoltaja voi huoltaa vaatteita ja tekstiilejä ja tehdä avustamis- ja asiointipalveluja.

Toimitilahuoltaja toimii erilaisissa toimitilahuollon työtehtävissä. Toimitilahuoltaja työskentelee puhtaanapidon työtehtävissä asuinkiinteistöissä, hotelli- ja majoitustiloissa, kauppakeskuksissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa. Hän huolehtii siitä, että toimitilat ovat käyttäjille puhtaita ja siistejä.

Puhtausalan työ on itsenäistä ja vaihtelevaa. Tämän koulutuksen aikana saat hyvät valmiudet toimia puhtausalan monipuolisissa työtehtävissä.

Careeriassa sinua ovat ohjaamassa alan huippuosaajat.

Kenelle?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti puhtausalasta kiinnostuneille työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa ja jotka ovat täyttäneet 20 vuotta.

Careeriassa tutkintosi suorittamista ohjaavat kokeneet alan ammattilaiset. Hae koulutukseen, mikäli olet kiinnostunut puhtauspalvelualan tehtävistä ja omaat asiakaspalveluhenkisyyttä, omaat riittävän suomen kielen taitotason sekä pystyt itsenäiseen ja täsmälliseen työskentelyyn.

Käytännön toteutus

Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna ajalla 3.9.2024 – 12.12.2025. Koulutus on päätoimista ja se koostuu lähiopetuksesta, etäopetuksesta, itsenäisestä opiskelusta sekä työssäoppimisesta. Opetuspäivät pidetään pääsääntöisesti klo 9:00 – 15:00 arkipäivisin Careerian Helsingin toimipisteessä Herttoniemessä.

Koulutuksesta noin puolet on työssäoppimista, jonka aikana suoritetaan näytöt. Työssäoppimisjaksot suoritetaan erilaisissa työkohteissa ja työtehtävissä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Työssäoppimisjaksojen päiväkohtaiset työajat sovitaan erikseen työnantajan kanssa.

Kielitaito sekä työssäoppimisjakson työkohde vaikuttavat opiskelijan osatutkinnon muodostumiseen.

Koulutuksen aikana on seuraavat lomajaksot:
23.12.2024 – 6.1.2025
7.7.2025 – 3.8.2025

Koulutus on maksuton. Opiskelijoille maksetaan koulutuksen aikana työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) sekä kulukorvausta.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on osatutkintoon johtava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Tässä koulutuksessa opiskellaan puhtausalaa teoriassa ja käytännössä, asiakaspalvelua, työturvallisuutta, ympäristönhuoltoa, viestintää, tietotekniikkaa ja työelämätietoa. Koulutuksen aikana on mahdollista opiskella myös ammatillista suomen kieltä ja muita oppimisvalmiuksia tukevia opintoja. Koulutukseen sisältyy myös opintojen ohjausta.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa valitaan suoritettavat tutkinnonosat.

Tavoitteena on, että opiskelijat suorittavat koulutuksen aikana Suomalaisessa työelämässä toimiminen tutkinnonosan (15 osp) ja sen lisäksi ammatillisia opintoja 60 – 90 osaamispisteen verran alla mainituista vaihtoehdoista. Tutkinnon laajuuteen vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen, oppimisvalmiudet ja työssäoppimispaikka.

· Suomalaisessa työelämässä toimiminen 15 osp
· Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalveluiden tuottaminen 15 osp
· Kotisiivouspalvelujen tuottaminen 30 osp
· Ylläpitosiivouspalvelut 30 osp
· Avustamis- -ja asiointipalvelujen tuottaminen 30 osp
· Sosiaalihuoltolaitosten puhtauspalvelut 40 osp
· Terveydenhuoltolaitosten puhtauspalvelut 40 osp
· Vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen 20 osp
· Perussiivouspalvelut 30 osp
· Kodin siivous erityistilanteissa 20 osp

Katso lisää ePerusteista.

Hae koulutukseen

Kotityöpalvelu- ja puhtausalan työvoimakoulutus (nro 720784) | 3.9.2024

Hakuaika päättyy 20.6.2024

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus alla olevan linkin kautta.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta Koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta (ma – pe klo 9.00 – 16.15) numerosta 0295 020 702  tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta

Hae koulutukseen

Koulutukseen valitaan 16 – 18 henkilöä. Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito (A2.1.), pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, laita hakemusta koulutukseen.

Hakeutumisvaiheessa järjestetään suomen kielen testi, jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi. Kielitaito sekä työssäoppimisjakson työkohde vaikuttavat opiskelijan osatutkinnon muodostumiseen.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä Te–toimiston kanssa. Esivalinta tehdään hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

 

Tutustu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualaan

Katso esittelyvideo

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

Pia Laurila

Opettaja

040 627 9594

pia.laurila@careeria.fi


Puhtaus, kiinteistö ja prosessi

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Voit rakentaa juuri itsesi näköisen opiskelupolun, johon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi vaikuttaa.
  2. Koulutuksemme on suunniteltu työelämään sopivaksi – saat juuri sellaisia taitoja, joita työpaikalla tarvitset.
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut huomisen tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.

Toimipisteet