15.8.2023 - 16.2.2024Viimeinen hakupäivä:12.6.2023Helsinki, Lämmittäjänkatu 2Koulutus on maksuton
Kiinnostaako sinua ravintola- ja cateringala? Tartu tilaisuuteen!
Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.
Alalla on paljon erilaisia toimipaikkoja, joissa kokit ja keittiötyöntekijät tarvitsevat monipuolista tietoa. Tässä koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiöiden ja ravintoloiden koneisiin ja välineisiin, ruoanvalmistusmenetelmiin, asiakaspalveluun sekä keittiön puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä mm. à la carte ravintoloissa sekä catering yrityksissä.
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelystä ravintolassa tai catering yrityksessä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on kiinnostusta alalle ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen!
Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.
Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.
Koulutuksen kesto on noin 6 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.
Lähiopetus tapahtuu Careerian Helsingin toimipisteessä klo 9 -15.
Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.
15.8.2023 – 16.02.2024
Joululoma: 22.12.2023 – 1.1.2024
Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnonosaa seuraavista; annosruokien valmistus, à la carte ruoanvalmistus tai tilaus- ja juhlaruokien valmistus.
Annosruokien valmistus, 25 osp
À la carte ruoanvalmistus, 30 osp
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.
Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä paperivalinnat, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun.
Haastattelujen perusteella teemme ehdotuksen opiskelijavalinnoista TE-toimistolle, joka tekee lopulliset valinnat.
Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
Opettaja
040 080 4410
Outi.Tuina@careeria.fi
Matkailu ja ruoka
Lämmittäjänkatu 2, Helsinki
Lämmittäjänkatu 2 A 00880 Helsinki