Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto

Työvoimakoulutus (nro 712868) - 15.8.2023 - Helsinki

15.8.2023 - 16.2.2024
Viimeinen hakupäivä:
12.6.2023
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2
Koulutus on maksuton

Hae koulutukseen
Omaehtoinen koulutus - 15.8.2023 - Helsinki

15.8.2023 - 16.2.2024
Viimeinen hakupäivä:
12.6.2023
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2
Koulutus on maksuton

Hae koulutukseen

Annosruokien valmistus, à la carte ruoanvalmistus, tilaus- ja juhlaruokien valmistus

Kiinnostaako sinua ravintola- ja cateringala? Tartu tilaisuuteen!

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.

Alalla on paljon erilaisia toimipaikkoja, joissa kokit ja keittiötyöntekijät tarvitsevat monipuolista tietoa. Tässä koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiöiden ja ravintoloiden koneisiin ja välineisiin, ruoanvalmistusmenetelmiin, asiakaspalveluun sekä keittiön puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä mm. à la carte ravintoloissa sekä catering yrityksissä.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelystä ravintolassa tai catering yrityksessä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on kiinnostusta alalle ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen!

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on noin 6 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Lähiopetus tapahtuu Careerian Helsingin toimipisteessä klo 9 -15.

Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.

Koulutuksen ajankohta

15.8.2023 – 16.02.2024

Joululoma: 22.12.2023 – 1.1.2024

Koulutuksen sisältö

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa kaksi tutkinnonosaa seuraavista; annosruokien valmistus, à la carte ruoanvalmistus tai tilaus- ja juhlaruokien valmistus.

Annosruokien valmistus, 25 osp

  • ruoanvalmistus annoksittain
  • ruokien esillelaitto
  • erityisruokavaliot
  • omavalvonta
  • puhtaanapito

À la carte ruoanvalmistus, 30 osp

  • työtehtävien aikatauluttaminen ja suunnittelu
  • à la carte ruokien valmistaminen annoskorttien ja tilausten mukaan
  • liikeidean tai toiminta-ajatuksen mukainen asiakaspalvelu
  • omavalvonta
  • puhtaanapito

Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp

  • ruokien valmistuksen aikataulutus ja suunnittelu tilausmääräyksen mukaan
  • tilaus- ja juhlaruokien esivalmistus ja valmistus tilaisuuden luonteen mukaisesti
  • ruokien esillelaitto ja tarjoilun ylläpito
  • omavalvonta
  • puhtaanapito

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus (nro 712868) 15.8.2023, Helsinki

Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä paperivalinnat, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun.

Haastattelujen perusteella teemme ehdotuksen opiskelijavalinnoista TE-toimistolle, joka tekee lopulliset valinnat.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Omaehtoinen koulutus 15.8.2023, Helsinki

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

Outi Tuina

Opettaja

040 080 4410

Outi.Tuina@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat tulevaisuuden työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. 
  2. Teemme sinulle yksilöllisen opiskeluohjelman kokemuksesi ja työpaikkasi mukaan. 
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.