Jatkuva haku

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto

Työvoimakoulutus (nro 719039) - Useita koulutuspaikkoja

Koulutus on jatkuvassa haussa.
Seuraava koulutus:
23.4.24 - 15.11.24

Useita koulutuspaikkoja, Helsinki ja Vantaa
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen Lisätietoja
Omaehtoinen koulutus - Aloitus: 27.8.2024 - Vantaa

Viimeinen hakupäivä:
23.5.2024
Koulutus alkaa: 27.8.2024 Koulutus päättyy: 11.4.2025
Vantaa, Virnatie 5 A
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osia, esimerkiksi Lounasruokien valmistus, Annosruokien valmistus

Kiinnostaako sinua ravintola- ja cateringala? Tartu tilaisuuteen!

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistus-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa.

Alalla on paljon erilaisia toimipaikkoja, joissa kokit ja keittiötyöntekijät tarvitsevat monipuolista tietoa. Tässä koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin elintarvikkeisiin, ammattikeittiöiden ja ravintoloiden koneisiin ja välineisiin, ruoanvalmistusmenetelmiin, asiakaspalveluun sekä keittiön puhtaanapitoon. Näin saat valmiuksia työskennellä erilaisissa ammattikeittiöissä ja ravintoloissa. 

 

Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelystä ravintolassa tai catering yrityksessä ja joilla on soveltuvuus alalle. Mikäli sinulla on kiinnostusta alalle ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, olet iloinen ja energinen, laita hakemusta koulutukseen!

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on A2.2.

Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä keittiö- ja asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ruokapalveluita tarjoavissa organisaatioissa.

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on noin 6 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.

Lähiopetus tapahtuu Careerian Helsingin ja Vantaan toimipisteissä klo 9 -15.

Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.

Koulutuksen ajankohta

Koulutus on jatkuvassa haussa.

Seuraava koulutus:

  • 23.4.24 – 15.11.24

Koulutuksessa on loma ajalla 1.7.24 – 21.7.24.

 

 

Koulutuksen sisältö

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa esimerkiksi kaksi tutkinnonosaa, lounasruokien valmistus ja annosruokien valmistus.

Lounasruokien valmistus, 40 osp

  • elintarviketietous
  • ravitsemus ja erityisruokavaliot
  • ruoanvalmistus
  • reseptiohjelma
  • astiahuolto ja puhtaanapito
  • omavalvonta
  • työkyvyn ylläpitäminen
  • digitaidot

Annosruokien valmistus, 25 osp

  • ruoanvalmistus annoksittain
  • ruokien esillelaitto
  • erityisruokavaliot
  • omavalvonta
  • puhtaanapito

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus (719039), Helsinki ja Vantaa

Koulutus on jatkuvassa haussa.

Seuraava koulutus:

  • 23.4.24 – 15.11.24

Hakuajan umpeuduttua teemme TE-toimiston kanssa yhteistyössä paperivalinnat, joiden perusteella kutsumme hakijat haastatteluun.

Haastattelujen perusteella teemme ehdotuksen opiskelijavalinnoista TE-toimistolle, joka tekee lopulliset valinnat.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Omaehtoinen koulutus, Helsinki ja Vantaa

Koulutus on jatkuvassa haussa.

Seuraava koulutus:

  • 23.4.24 – 15.11.24

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

Outi Tuina

Opettaja

040 080 4410

Outi.Tuina@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat tulevaisuuden työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. 
  2. Teemme sinulle yksilöllisen opiskeluohjelman kokemuksesi ja työpaikkasi mukaan. 
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.