Osatutkinto

Ravitsemisalalle aputyötehtäviin maahanmuuttaneille

Omaehtoinen koulutus - Aloitus: 19.9.2024 - Helsinki

Viimeinen hakupäivä:
25.8.2024
Koulutus alkaa: 19.9.2024 Koulutus päättyy: 28.2.2025
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Haluatko oppia ruokapalvelun perustyötehtäviä ja työskennellä ravitsemisalalla? Tule koulutukseen!

Tämä koulutus antaa sinulle valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissa työtehtävissä.

Koulutuksessa opit ruokapalvelun perustyötehtäviä kuten

  • keittiön aputyötehtäviä
  • asiakaspalvelua
  • keittiön puhtaanapitoa.

Ammattiosaamisen lisäksi saat valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja opit lisää työelämätaitoja.

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen työllistyt ravitsemisalalle. Sen vuoksi rakennat työelämäverkostoa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille maahanmuuttajataustaisille ruoka-alasta kiinnostuneille henkilöille. Työskentely alalla edellyttää hyvää kuntoa.

Koulutukseen vaaditaan A2.2 suomen kielen lähtötaitotaso.

Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa tutkinnon osia

Koulutuksen aikana suoritat Careerian paikallisen tutkinnon osan ruokapalvelujen perusteet (15 osaamispistettä).

Voit mahdollisesti suorittaa myös muita tutkinnon osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Osatutkinnon suoritettuasi voit myöhemmin suorittaa ravintola- ja catering-alan koko tutkinnon, kun suomen kielen taitosi on kehittynyt.

Käytännössä

Koulutusaika

Koulutuksen kesto on noin 5 kk ja se toteutetaan ajalla 19.9.2024–28.2.2025.

Koulutusta on arkisin klo 9–15.

Koulutuksessa on loma-aika 23.12.–29.12.2024.

Käytännön toteutus

Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähi- ja verkko-opetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutuspaikka

Lähiopetus tapahtuu Careerian Helsingin toimipisteessä Herttoniemessä osoitteessa Lämmittäjänkatu 2 A, 00880 Helsinki.

Työelämässä oppiminen suoritetaan pääkaupunkiseudun ravitsemisalan yrityksissä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään esimerkiksi

  • erilaisiin elintarvikkeisiin
  • keittiön aputyötehtäviin
  • ammattikeittiön koneisiin ja välineisiin
  • asiakaspalveluun
  • keittiön puhtaanapitoon.

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi.

Koulutuksen aikana on mahdollista saada erillistä tukea esimerkiksi suomen kieleen tai oppimiseen.

Koulutus tarjoaa hyvän lähtökohdan suorittaa myöhemmin ravintola- ja catering-alan koko tutkinto, kun suomen kielen taitosi on vahvistunut.

Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Hae koulutukseen

Omaehtoinen koulutus 19.9.2024, Helsinki

Hakuaika päättyy 25.8.2024

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

Mirja Martin

Opettaja

040 036 0513

mirja.martin@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Perämiehentie 6, Porvoo

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat tulevaisuuden työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. 
  2. Teemme sinulle yksilöllisen opiskeluohjelman kokemuksesi ja työpaikkasi mukaan. 
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.

Toimipisteet