Merkonomiksi apteekissa työskennellen

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomin koulutus apteekissa työskenteleville

Tarvitsetko lisää digiosaamista ja kiinnostaako apteekin verkkokauppatoiminta? Tule kehittämään liiketoiminnan osaamistasi ja digitaitojasi oppisopimuskoulutuksella!
Kenelle?

Työskentelet apteekkialalla asiakaspalvelun ja myynnin tehtävissä ja viikoittainen työaikasi on keskimäärin vähintään 25 h/vko. Työsuhteesi tulee olla voimassa koko oppisopimusajan kevääseen 2022 asti.


Koulutuksen sisältö

Tavoitteena on päivittää osaamisesi vastaamaan apteekin digiaikaa. Saat koulutusta myös verkkokaupassa toimimiseen, mutta apteekkisi oma verkkokauppatoiminta ei ole edellytys koulutukseen osallistumiselle.

Pakolliset tutkinnon osat (55osp)

 • Asiakaspalvelu (20osp)
 • Työyhteisössä toimiminen (15osp)
 • Tuloksellinen toiminta (20osp)

Valinnaiset tutkinnon osat, valitaan 90 osp esim:

 • Sähköinen kaupankäynti (15osp)
 • Myynti (30osp)
 • Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto (30osp)
 • Logistiikkapalvelut (15osp)
 • Projektissa toimiminen (15osp)
 • Laskutus ja reskontra (5osp)

Yhteiset tutkinnon osat (35osp)

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11osp)
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, (9 osp)
 • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen (6osp)
 • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet (9osp)

Käytännön toteutus

Koulutuksen järjestäjä on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, koulutuksen toteuttaa Careeria.

KOULUTUSKOKONAISUUS KOOSTUU suunnitellusta ja ohjatusta työelämässä oppimisesta. koulutuspäivistä (osallistuminen Teamsilla), jotka valitaan osaamistarpeesi mukaan, oppimistehtävistä sekä muista osaamisen hankkimisen tavoista, esim. verkkokursseista. Lisäksi osallistut ohjaustapaamisiin ja toteutat näyttöjä omassa työssäsi.

MITEN OPIT TYÖSSÄ? Tarvitset nimetyn työpaikkaohjaajan tukemaan työelämässä oppimista. Hänellä tulee olla riittävästi aikaa ja hyvä motivaatio ohjaamiseesi. Hän käy kanssasi säännöllisesti ohjauskeskusteluja ja tukee sinua opintojen yhdistämisessä työtehtäviisi sekä seuraa kehittymistäsi. Hän saa koulutuksen ohjaustyöhönsä. StadinAO oppisopimuspalvelut maksaa työnantajalle koulutuskorvausta 150 €/kk.

OPINTOJEN AIKATAULU Ennen koulutuksen alkua teet työpaikkaohjaajasi kanssa alkukartoituksen, jossa suunnittelette osaamistasi kehittäviä työtehtäviä. Osallistut työpaikkaohjaajasi kanssa henkilökohtaistamistapaamiseen (Teams), jossa perehdymme tarkemmin oppisopimuskoulutuksen kokonaisuuteen, käymme läpi tutkintoa ja suunnittelemme opintojasi.

Ensimmäiset koulutuspäivät ovat maaliskuussa 2021. Suunnittelemme koulutuspäiviin osallistumisesi henkilökohtaisesti kanssasi. Koulutuspäivien välillä teet oppimistehtäviä ja opiskelet itsenäisesti verkossa.


Koulutukseen hakeminen

Hakeudu koulutukseen viimeistään 31.1.2021. Avaa linkki https://sopimuspro.edu.hel.fi/default.aspx , paina ”Syötä tietosi uutta oppisopimusta varten” ja täytä tiedot. Et tarvitse käyttäjätunnuksia. Valitse tietojen vastaanottajaksi ”Virpi Heinonen, koulutustarkastaja” Sovit koulutukseen hakeutumisesta esimiehesi kanssa. Tutustukaa yhdessä tutkinnon perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/rakenne. Peilatkaa tutkinnon sisältöä työtehtäviisi, sillä osaaminen arvioidaan työpaikalla tutkinnon kriteerien näkökulmasta.

Lisätietoja oppisopimuksesta Stadin oppisopimuskeskus Virpi Heinonen puh 0400 618 293 virpi.heinonen@hel.fi