Turvallisuusalan johtaminen

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto - Verkkototeutus

Jatkuva haku.
Verkkototeutus
600€

Hae koulutukseen Lisätietoja

Löydä uusia näkökulmia ja työkaluja turvallisuusjohtamiseen

Kiinnostaako sinua turvallisuusalan esihenkilön tai vartioimisliikkeen vastaavan hoitajan tehtävät?

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon avulla vahvistat osaamistasi turvallisuusjohtamisessa sekä saat oppeja oman työsi kehittämiseen innovatiivisessa joukossa. Pääset lisäksi verkostoitumaan muiden samasta asiasta kiinnostuneiden kanssa.

Kenelle?

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto sopii sinulle, jos toimit yrityksen tai laitoksen turvallisuudesta vastaavana henkilönä, suojelujohtajana tai turvallisuuspäällikkönä tai aiot hakeutua kyseisiin tehtäviin. Koulutuksen tavoitteena on kehittää turvallisuusalan osaamistasi niin, että voit toimia turvallisuusalan esimiestehtävissä tai esimerkiksi vartioimisliikkeen vastaavana hoitajana. Koulutus soveltuu kaikille toimijoille, joilta edellytetään turvallisuusalan elinkeinolupaa.

Sinun tulee olla täysi-ikäinen, rehellinen ja luotettava sekä sinulla pitää olla koulutusta ja työkokemusta turvallisuusalalta. Hakijalta edellytetään nuhteetonta taustaa. Careerian ammatillisten tutkintojen kielitaitovaatimus on B1.1. Lue lisää kielitestauksesta täältä.

Opintojen sisältöjä ovat mm.:

 • Turvallisuuslainsäädännön soveltaminen käytäntöön
 • Turvallisuussuunnittelu
 • Riskien ennakointi
 • Organisaation toiminnan johtaminen kriisitilanteessa
 • Tehokas sisäinen ja ulkoinen viestintä kriisitilanteessa
 • Maineen hallinta
 • Fyysisen tai verkossa tapahtuvan hyökkäyksen torjumien
 • Incident management – tiimin johtaminen
 • Turvallisuusjärjestelmän suunnittelu kohteeseen
 • Kameravalvonta

Käytännön toteutus

Koulutus on verkko -monimuoto -opiskelua nykyaikaisella verkko-oppimisalustalla. Webinaareja on noin 1- 3 kertaa kuukaudessa. Webinaarit tallennetaan, joten voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta silloin, kun sinulle sopii. Koulutukseen osallistuaksesi tulee sinulla olla tietokone sekä toimiva nettiyhteys.

Koulutukseen sisältyy itsenäistä opiskelua ja oppimistehtäviä, joiden avulla kehitetään omaa työtä. Oppimistehtävät käydään yhdessä läpi livetapaamisessa verkossa.  Näytöt suoritetaan työpaikalla henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutuksen vastuuopettaja tukee ja ohjaa sinua koko opiskelujen ajan.

Kesto

Koulutuspäiviä on yksitoista ja ne järjestetään livetapaamisina verkossa. Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan.

Opiskelumaksu

Omaehtoisena koulutuksena opiskelumaksu on 600 €.
Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.

Oppisopimuksen solmiminen edellyttää, että työtunteja tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja maksaa opiskelujen ajan opiskelijalle vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Lisätietoja oppisopimuksesta

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Tämän tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Turvallisuuslainsäädäntö 30 osp
 • Turvallisuussuunnittelu 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

 • Turvallisuustekninen suunnittelu ja projektinhallinta 80 osp
 • Turvallisuusjohtaminen 40 osp

Tutkinnon muodostaminen  ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.

Yksilöllistä opiskelua

Jokaisen opintopolku on omannäköinen.​

Opinnoissasi huomioidaan aiemmin hankkimasi osaaminen ja tarpeesi opiskelijana. Opintosi henkilökohtaistetaan asiantuntijoiden avulla, mikä tarkoittaa yksilöllisten ja joustavien opinto- ja tutkintopolkujen rakentamista sekä niitä tukevan ohjauksen ja tuen suunnittelua kunkin opiskelijan tarpeiden mukaan.​

Opiskelijat opiskelevat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, jolloin koulutuksen kesto ja opiskeltavat sisällöt voivat vaihdella yksilöllisesti. Henkilökohtaistamisessa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen sekä suunnitellaan osaamisen hankkiminen ja osoittaminen sekä tarvittavat ohjaus- ja tukitoimet.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinto suoritetaan näyttönä, jolloin opiskelija näyttää käytännön työtehtäviä tekemällä, miten hyvin hän on saavuttanut tutkinnon perusteissa määritellyn keskeisen ammattitaidon tai osaamisen. Ammattitaito tai osaaminen on voitu hankkia myös muutoin kuin tutkintokoulutuksessa esim. työelämässä tai harrastustoiminnassa.

Pääset mukaan opintoihin aina tutkinnon osan vaihtuessa. Seuraavat aloituspäivät ovat 19.8.2024, 24.10.2024, 14.11.2024 ja 27.2. 2025.

Vaaleahiuksinen mies yllään vaaleansininen paitapusero, katse kameraan.

Turvallisuusalalla tarvitaan aina ihmisiä

Juha-Pekka Puska opiskelee Careeriassa turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa (TVEAT). Hän hakeutui Careeriaan syventämään osaamistaan turvallisuusalalla, koska näkee alan tarjoavan laajasti mahdollisuuksia lisänä omaan työkokemustaustaansa paikallispoliisissa, keskusrikospoliisissa ja pankin talousrikostorjunnassa. Tausta, jolla erottuu turvallisuusalan työmarkkinoilla Juha-Pekka Puska aloitti työt poliisina vuonna 2007. Poliisina Lue lisää

Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Hae koulutukseen

Jatkuva haku – Helsinki

Koulutukseen on jatkuva haku, ja pääset mukaan opintoihin aina tutkinnon osan vaihtuessa. Seuraavat aloituspäivät ovat 19.8.2024, 24.10.2024, 14.11.2024 ja 27.2. 2025.

Kirjoita hakemukseesi selkeät perustelut, miksi juuri sinut tulisi valita koulutukseen. Liitä hakemukseen koulu- ja työtodistukset sähköisessä muodossa. Hakijat kutsutaan säköpostitse valintahaastatteluun hakemusten perusteella. Haastattelu pidetään etänä Teamsissä tai Helsingin Lämmittäjänkadun toimipisteessä. Tarvittaessa tehdään suomen kielen testi ennen haastattelua.

Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan kaikille haastatelluille sähköpostitse noin viikon sisällä haastatteluiden päättymisestä. Ei-valituille lähetetään henkilökohtainen kirje. Koulutus toteutetaan, mikäli osallistujia on riittävästi.

Hae heti mukaan!

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Arttu Vallenius

Opettaja

040 706 9556

arttu.vallenius@careeria.fi


Terveys, turvallisuus ja hyvinvointi

Lämmittäjänkatu 2, Helsinki

Mia Niinikoski

Koulutuskoordinaattori

040 158 3225

Mia.Niinikoski@careeria.fi


Terveys, turvallisuus ja hyvinvointi

Aleksanterinkatu 20, Porvoo

Miksi juuri Careeriaan

 • Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat huomisen työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.
 • Rakennamme kanssasi sinulle sopivan opintopolun.
 • Meillä et jää yksin. Saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opintoihisi.
 • Nykyaikaiset oppimisympäristömme ja opiskelujaksot työpaikoilla tukevat ammatillista kehittymistäsi.
 • Toimipisteemme sijaitsevat Uudellamaalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. 
 • Verkkokoulutuksiimme voit osallistua mistä tahansa – vaikka kotisohvaltasi.
Käsi pitelee pientä maapalloa

Ulkomaille opintojen aikana

Jos mieli vetää reissuun ja uusia kokemuksia hankkimaan, mikset suuntaisi opintojesi aikana ulkomaanjaksolle? Ulkomaanjakson voi suorittaa joko harjoitteluna yrityksessä tai vaihto-opintoina oppilaitoksessa. Käytettävissäsi ovat Careerian laajat yhteistyöverkostot Euroopassa ja muualla maailmassa.

Ulkomaan jaksoilla kehität oman alan osaamistasi monikulttuurisessa ympäristössä – ja bonuksena kehittyy kielitaitokin! Mikä olisikaan upeampi tapa kerryttää osaamispisteitä ja kansainvälistä kokemusta. Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja lähde vaihtojaksolle. Tätä mahdollisuutta et halua missata!

Turva-ala on ollut aktiivisesti mukana kansainvälisissä hankkeissa (mm. E4S – Erasmus+ for security project). Turvallisuusala on tarkasti säädelty, minkä vuoksi liikkuvuusjaksot toteutetaan oppilaitosliikkuvuuksina vakiintuneiden kumppanien kanssa. Viime aikoina liikkuvuuksia on tehty Hollantiin sekä Iso-Britanniaan. Vastaavasti hollantilaisia ja brittiläisiä opiskelijoita on vieraillut vuosittain Porvoossa. Liikkuvuusjaksot ovat olleet 4–6 viikkoa pitkiä.