Yhteishaku
Viimeinen hakupäivä:18.3.2025Aloitus syksyllä 2025Porvoo, Perämiehentie 6Ei opiskelumaksua. Hakuaika: 18.2. - 18.3.2025
Oletko innostunut leipomisesta? Haluatko käyttää luovuuttasi ja loihtia upeita makeita leivonnaisia ja herkullisia leipiä? Jos vastasit kyllä, on leipuri-kondiittorikoulutus loistava valinta!
Leipuri-kondiittori valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä konditoriatuotteita kuten kakkuja ja muita leivoksia.
Leipomossa työskennellään paljon käsillä, ja teollisuusleipomoissa hyödynnetään myös paljon teknologiaa.
Leipuri-kondiittorin opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Tuotteiden valmistamisen lisäksi opintojen aikana omaksutaan mm. laatutietoinen ja hygieniavaatimusten mukainen työskentelytapa.
Automatisoitumisen myötä alalla on kysyntää erityisesti ammattitaitoisille työntekijöille, jotka hallitsevat automatisoidun teollisuusprosessin ja uudet tekniikat.
Elintarvikealan perustutkinnosta saat hyvät valmiudet alan työtehtäviin ja alalla kehittymiseen.
Koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut leipuri-kondiittorin työstä ja pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn.
Leipuri-kondiittorina yhteistyötaidot ovat tärkeitä, samoin kuin reippaus ja energisyys. Työssä onnistumisen kannalta avainasemassa on täsmällisyys ja ripeys.
Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.
Lue lisää kielitaitovaatimuksista ja kielitaidon osoittamisesta.
Kuluttajat rakastavat herkullisia leivonnaisia, ja tulevaisuuden kehitys uusine terveellisine vaihtoehtoineen ja erityisruokavalioineen voi avata uusia työmahdollisuuksia leipuri-kondiittoreille.
Leipuri-kondiittorit työskentelevät valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä esimerkiksi
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Luonteva jatko-opintoväylä elintarvikealan perustutkinnon suorittaneelle ovat esimerkiksi leipomoalan ammattitutkinto tai leipomoalan erikoisammattitutkinto.
Ammattikorkeakoulussa voit opiskella esimerkiksi insinööriksi tai restonomiksi.
Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.
Väyläopinnot ammattikorkeakouluun
Opiskelu elintarvikealalla leipuri-kondiittoriksi koostuu opinnoista oppilaitoksessa, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.
Koulutukseen sisältyy runsaasti käytännön harjoittelua.
Päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.
Työelämässä oppimisen ajat sovitaan työpaikan kanssa koulutuksen aikana.
Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Koulutuksen kesto on noin 3 vuotta.
Careeriassa voit suorittaa lukio-opintoja ammatillisen peruskoulutuksen yhteydessä ja suorittaa ylioppilastutkinnon. Yhdistäessäsi lukio-opinnot ammatilliseen koulutukseen parannat jatko-opiskelumahdollisuuksiasi ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.
Elintarvikealan perustutkinnossa on neljä osaamisalaa; Careeriassa opiskellaan leipomoalaa ja valmistutaan leipuri-kondiittoreiksi.
Muita osaamisaloja ovat elintarviketeknologia, liha-ala ja meijeriala.
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).
Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista, 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista, 35 osp. Leipomoalan osaamisalalla pakollisia ammatillisia tutkinnon osia on 115 osaamispistettä ja valinnaisia 30 osaamispistettä.
Pakolliset tutkinnon osat (115 osp)
Valinnaisia tutkinnon osia (30 osp)
Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.
Yhteishaku toisen asteen koulutukseen alkaa 18.2.2025 klo 8.00 ja päättyy 18.3.2025 klo 15.00.
Koulutukseen haetaan Opintopolussa.
Careerian hakijapalvelut auttavat sinua, kun sinulla on kysyttävää koulutuksesta tai siihen hakemisesta.
Ota rohkeasti yhteyttä!
040 358 5734
hakutoimisto@careeria.fi
Opettaja
040 161 5552
Maija-Riitta.Kuusitunturi@careeria.fi
Tuki ja ohjaus
Aleksanterinkatu 20, Porvoo
Päätoimipiste Perämiehentie 6 06100 Porvoo