Jatkuva haku.Porvoo, Ammattitie 1Ei opiskelumaksua.
Prosessiteollisuuden ammattitutkintokoulutus sopii sinulle, joka haluat kehittyä työssäsi ja etsit ponnahduslautaa prosessialalla etenemiseen.
Työtehtäviisi voi kuulua kokonaisvaltaisten työtehtävien hallinta omilla prosessin vastuualueillasi. Käytät työssäsi prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seuraat prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa. Saatat valvoa, ohjata ja säätää työalueesi prosesseja, sekä suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessien häiriöttömän toiminnan. Voit myös selvittää mahdollisia häiriötilanteita, sekä tehdä prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huolto- ja kunnossapitotehtäviä.
Prosessiteollisuuden ammattitutkinnossa erikoistut työnopastajan, pakkaus- ja varastoprosessien, laadunvalvonnan tai tutkimus- ja tuotekehityksen työtehtävien hallintaan.
Prosessiteollisuuden ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on alan aiempaa koulutusta ja/tai työkokemusta prosessiteollisuuden tuotantoprosessien työtehtävissä, esimerkiksi kemian-, kemiantuote-, elintarvike-, kumi-, muovi- ja rakennustuoteteollisuudessa ja sähkökemiallisen pintakäsittelyn laitoksessa sekä vesi- ja voimalaitoksessa.
Koulutukseen osallistuaksesi sinulta edellytetään työpaikkaa, jonne voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuksella opiskelu on maksutonta sekä työntekijälle että työnantajalle.
Kielitaitovaatimus ja kielitaidon osoittaminen
Prosessinhoitajan koulutukseen on jatkuva haku ja sen voi aloittaa yksilöllisesti sovittuna ajankohtana.
Koulutus sisältää 4–16 näyttöjä tukevaa koulutuspäivää. Koulutuspäivät ovat arkisin klo 9–15. Koulutuspäivien lisäksi koulutus sisältää ohjattua itseopiskelua sekä verkko-opintoja.
Lähipäivien aiheina ovat mm:
Koulutus kestää noin vuoden, mutta voi vaihdella 6 kuukauden – 1,5 vuoden välillä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.
Tutkinnon laajuus on 150 osp.
Prosessiteollisuuden ammattitutkinto muodostuu neljästä tutkinnon osasta. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).
Lisäksi valitaan yksi osa (30 osp) tutkinnon valinnaisista osista. Ne löytyvät tutkinnon perusteista.
Oma työpaikkasi ja meidän aito koetehdasympäristö, jossa on jatkuvatoiminen tislausprosessilaitos Porvoossa, Ammattitiellä. Koetehtaalla on mahdollista keskittyä itse prosessiin ja sen operointiin, kun automaatiojärjestelmän toiminta, säätöpiirien tunnukset ja toiminta, trendit, hälytysrajat jne. ovat tulleet tutuiksi simulaattoriharjoituksissa. Vasta kehitetty ja valmistunut NAPCON –simulaattori on ainoa laatuaan Suomen oppilaitoksissa ja se on räätälöity meidän opiskelijoiden käyttöön. Simulaattori toimii pilvipalveluna, joten sitä voi opiskella täysin ajasta ja paikasta riippumattomasti etänä.
Työturvallisuus ja ymmärrys prosessista paranee, kun opiskelija voi turvallisesti testata erilaisia häiriötilanteita ja operointivirheitä sekä harjoitella prosessin palauttamista takaisin tasapainotilaan. Oppiminen on syvällisempää, laadukkaampaa ja motivoivaa.
Porvoo, Ammattitie 1 Koulutus on maksuton.
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti ja olemme yhteydessä hakijaan kahden viikon sisällä hakemuksen jättämisestä.
Koulutuksen aloittaminen ja toteutus suunnitellaan henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS), jonka laatimisessa ovat mukana opiskelija ja työnantajan edustaja.
Hakijan on oltava alan työsuhteessa, jossa noudatetaan alan työehtosopimusta. Alan tehtäviin liittyviä työtunteja tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
Opettaja
040 025 9109
maria.skog@careeria.fi
Puhtaus, kiinteistö ja prosessi
Ammattitie 1, Porvoo
Asiakasvastaava
040 653 8767
janne.kuusitunturi@careeria.fi
Metalli ja logistiikka
Perämiehentie 6, Porvoo
Ammattitie 1 06450 Porvoo