Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto on uusi tutkinto, johon ovat yhdistyneet kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto, talous- ja henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto, ulkomaankaupan erikoisammattitutkinto, markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto ja ruokamestarin erikoisammattitutkinto.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu sinulle, joka haluat kehittää osaamistasi vaativissa liiketoiminnan asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Valitsemasi osaamisalan ja valinnaisten tutkinnon osien pohjalta voit toimia erilaisissa liiketoiminnan tehtävissä myynnissä ja markkinoinnissa, kaupan alalla, taloushallinnossa, henkilöstöhallinnossa, kiinteistönvälityksessä tai kansainvälisen liiketoiminnan tehtävissä.

Careeriassa voit opiskella henkilöstöhallinnon osaamisalan ja kaupan osaamisalan opintoja.

Henkilöstöhallinnon osaamisala antaa osaamista erilaisiin henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvointiin liittyviin tehtäviin sekä palvelusuhteiden hoitamiseen. Voit toimia esimiesten tukena ja asiantuntijana henkilöstöasioissa.

Kaupan osaamisala antaa sinulle osaamista toimia kaupan alalla esimies- tai asiantuntijatehtävissä sekä myynnin ja valikoimatyön  kehittämistehtävissä.

Tutkinnon muodostuminen

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp) ja osaamisalakohtaisista valinnaisista tutkinnon osista (120 osp).

Pakollinen tutkinnon osa

  • Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen, 60 osp

Katso osaamisalakohtaiset tutkinnon osat ePerusteista >