Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto
Viimeinen hakupäivä:28.2.2025Koulutus alkaa: 18.3.2025 Koulutus päättyy: 13.6.2025Vantaa, Virnatie 5 AEi opiskelumaksua.
Haluatko sesonkitöihin tai vakituisempaan työhön ravintolaan, kahvilaan, hotelliin, myymälöihin? Haluatko kartuttaa osaamista?
Asiakaspalvelu- ja myyntiyön lisäksi tulet hankkimaan osaamista juoma- ja ruokatuotteista, tuotteiden tarjolle laitosta, tarjoilusta sekä siisteyden ylläpidosta.
Hyvin monipuolisissa toimintaympäristöissä huolehdit asiakkaiden viihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta usealla kielellä. Vähintään suomi tai ruotsi ja yhdellä vieraalla kielellä.
Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työelämässä oppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.
Lyhytkoulutukset mahdollistavat erilaisia urapolkuja työelämään ja koulutuksiin.
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet asiakaspalvelutyöstä ravintoloissa ja kahviloissa ja joilla on soveltuvuus alalle.
Koulutukseen hakevilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja, verkko-opiskeluvalmiuksia, koulutukseen sitoutumista ja vahvaa motivaatioita.
Kokemus ravintola- tai kaupanalalta on eduksi, mutta ei välttämätöntä. Sinulla on riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, lisäksi tulisi osata myös hieman ruotsia tai englantia. Tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.
Koulutuksessa perehdytään mm. erilaisiin juoma- ja ruokatuotteisiin, koneisiin, välineisiin, asiakaspalveluun sekä kahvilan puhtaanapitoon.
Ravintola- ja cateringalan osatutkinnon suorittaneet henkilöt voivat työskennellä asiakaspalvelu- ja ravintola-alan tehtävissä kuten ravintola-, kahvila- ja cateringalan ympäristöissä.
Koulutuksen kesto on noin 4 kk ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta.
Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan toimipisteessä klo 9 -15.
Koulutuksesta noin puolet on työelämässä oppimista alan yrityksissä, jonka aikana on mahdollista suorittaa näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnonosista. Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikaa.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.
Opiskelijan tavoitteena on suorittaa 1 – 3 tutkinnonosaa.
18.3.2025 – 13.6.2025
Koulutuksen aikana suoritetaan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta 1 – 3 tutkinnon osaa:
Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
Kahvilapalvelut, 10 osp
Ruokapalvelujen perusteet, 15 osp (Careerian paikallinen tutkinnon osa)
Suoritetaan myös hygieniapassi ja anniskelupassi.
Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.
Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.
Hakuaika päättyy 28.2.2025.
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.
Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
Opettaja
040 099 6503
Anna-Maija.Paananen@careeria.fi
Matkailu, ruoka ja hyvinvointipalvelut
Lämmittäjänkatu 2, Helsinki
Virnatie 5 A 01300 Vantaa