Henkilökohtainen avustaja, oppisopimuskoulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Haluatko olla avuksi ja tehdä merkityksellistä työtä? Henkilökohtaisena avustajana saat työskennellä ihmisten kanssa ja olet tukemassa heidän arkeaan. Henkilökohtaisen avustajan työtehtävät tarjoavat sinulle erilaisia arjen töitä kuten avustamispalvelut, vaatehuoltotehtävät ja ylläpitosiivoustehtävät. Osaat toimia asiakaslähtöisesti, taloudellisesti ja huomioit sekä itsesi että asiakkaiden turvallisuuden.

Henkilökohtainen avustaja voi toimia yrityksessä henkilökohtaisena avustajana tai hän voi työskennellä yksittäiselle henkilölle henkilökohtaisena avustajana.

Careeriassa sinua ovat ohjaamassa alan huippuosaajat.
Kenelle?

Koulutus on suunnattu avustamisen työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille.

Laita hakemus koulutukseen, mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, lisäksi tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Olet iloinen ja energinen. Täsmällisyys, paineensietokyky ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.

Näiden lisäksi sinulla tulee olla alaan liittyvä työsuhde, koska on kyse oppisopimuskoulutuksesta.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, kotityöpalvelujen osaamisala.

Tutkintoon kuuluu seuraavat osat pakolliset:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 ops
  • Henkilökohtaisena avustajana toimiminen 45 osp

Valinnaisina tutkinnon osina mm.

  • Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen 30 osp
  • Kodin ruokapalvelut 30 osp
  • Tekstiilien huoltaminen 30 osp
  • Työpaikkaohjaajana toimiminen

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen kehittämissuunnitelman (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan koulutus ja työkokemus. Opinnot voi myös aloittaa joustavasti oman aikataulun mukaisesti.

Oppisopimuskoulutus toteutetaan työn ohessa. Opinnot koostuvat lähi- ja etäopiskelusta sekä omalla työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähiopintoja on 1 - 2 kertaa kuukaudessa klo 14.00 - 18.00 ja niitä kertyy koulutuksen aikana n. 15 kertaa.

Oppisopimuskoulutus on sekä opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Koulutukseen osallistuminen edellyttää tutkinnon suorittamiseen soveltuvaa työpaikkaa.

Koulutus voidaan suorittaa myös omaehtoisena valtionosuusrahoitteisena koulutuksena, tällöin opintoihin osallistuvalta peritään opiskelumaksu 300 €.


Koulutukseen hakeminen

Sovit koulutukseen, jos teet mielelläsi itsenäistä ja vastuullista palvelutyötä. Olet asiakaspalveluhenkinen ja vastuuntuntoinen. Sinulla on hyvä terveys fyysiseen työskentelyyn ja riittävä suomen kielen taito.

Koulutus on oppisopimuskoulutusta, joten hakijan on oltava työsuhteessa.

Useita koulutuksia, valitse:


  20.11.2019   -   21.04.2021    Porvoo
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Helsinki
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Vantaa
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Porvoo
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Porvoo
Jatkuva haku Jatkuvassa haussa voit ilmoittautua heti ja aloittaa opiskelun, silloin kun se sinulle parhaiten sopii.                             Vantaa