Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osatutkinto

Toimitilahuoltaja | Työvoimakoulutus

Kaksi puhtausalan siivoojaa siivoomassa
Puhtausalan työvoimakoulutus, Toimitilahuoltaja, osatutkinto - 21.3.2022 - Helsinki

21.3.2022 - 16.12.2022
Viimeinen hakupäivä:
25.2.2022
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2 A
Koulutus on maksuton.

Hae koulutukseen

Puhtausala on siisti juttu!

Puhtausalan toimitilahuoltajana työskentelet siivoojana erilaisissa asiakaskohteissa. Työssäsi vaikutat ihmisten ja ympäristön terveyteen, viihtyisyyteen sekä turvallisuuteen, kuin myös kiinteistöjen kuntoon ja kestävyyteen. Puhtausalan toimitilahuoltaja huolehtii siitä, että toimitilat ovat käyttäjille puhtaita ja siistejä. Toimitilahuoltajien kysyntä on suurta ja sinulla on hyvät työllistymismahdollisuudet heti koulutuksen jälkeen.

Siivoustyö on itsenäistä ja vaihtelevaa. Tämän koulutuksen aikana saat hyvät valmiudet toimia puhtausalan monipuolisissa työtehtävissä. Puhtausalan ammattilaisena työskentelet esimerkiksi päiväkodissa, koulussa, toimistossa tai hotellissa.

Kenelle?

Koulutuksen kohderyhmänä ovat työttömät tai työttömyysuhan alaiset TE-toimiston ja kuntakokeilun työnhakija-asiakkaat. Koulutus sopii myös alan vaihtajille.

Valituilta hakijoilta edellytetään asiakaspalveluhenkisyyttä, riittävää suomenkielen taitoa (suullinen ja kirjallinen) sekä siivoustyöhön soveltuvaa fyysistä kuntoa.

Käytännön toteutus

Puhtausalan toimitilahuoltajan koulutus toteutetaan ajalla 21.3. – 16.12.2022 ja päiväopiskeluna. Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähi- ja etäopetusta sekä työssäoppimista. Koulutusaika on pääsääntöisesti klo 9.00 – 15.00 päivittäin Helsingin toimipisteessämme Herttoniemessä. Koulutuksesta noin puolet on työssäoppimista, jonka aikana suoritetaan näytöt.

Koulutuksen aikana lomia on seuraavasti:

26. – 29.5.2022
4. – 31.7.2022
17. – 23.10.2022

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa tulet opiskelemaan siivousteknologiaa, asiakaspalvelua, työturvallisuutta, ympäristönhuoltoa, viestintää, tietotekniikkaa ja työelämätietoa. Koulutukseen sisältyy myös opintojen ohjausta ja työssäoppimista työpaikoilla.

Sinun on mahdollista opiskella myös ammatillista suomen kieltä ja muita oppimisvalmiuksia tukevia opintoja koulutuksen aikana.

Koulutuksen aikana suoritetaan hätäensiapukoulutus.

 

Koulutuksessa suoritetaan seuraavat tutkinnon osat puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta:
  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
  • Ylläpitosiivouspalvelut (30 osp)

 

Lisäksi suoritetaan paikallinen tutkinnon osa:
  • Suomalaisessa työelämässä toimiminen (15 osp), joka sisältää työelämän perustaitoja

Lisäksi opintojen aikana on mahdollista tilanteen mukaan suorittaa valinnaisia tutkinnon osia (15 – 60 osp).

Katso lisää ePerusteista.

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus | 21.3.2022

Hakuaika päättyy 25.2.2022

Hae puhtausalan koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus alla olevan linkin kautta.

Opiskelijan tulee koulutuksen hakuvaiheessa ottaa huomioon, että mikäli COVID-19 -pandemiatilanne pahenee koulutuksen aikana, siirtyy koulutus etäopetukseen.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta Koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta (ma – pe klo 9.00 – 16.15) numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Hae koulutukseen

Koulutukseen valitaan 16 – 18 henkilöä. Mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseen työhön sekä itsenäiseen työskentelyyn, hae mukaan koulutukseen.

Hakeutumisvaiheessa järjestetään suomen kielen testi, mikäli hakijan äidinkieli on muu kuin suomi. Kielitaito sekä työssäoppimisjakson työkohde vaikuttavat opiskelijan osatutkinnon muodostumiseen.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä TE–toimiston kanssa. Esivalinta tehdään hakemusten perusteella, joten hakemus kannattaa perustella huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Haastattelut pidetään 9. – 10.3.2022 Herttoniemessä.

 


Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Tiina Saarela

0406175724

Tiina.Saarela@careeria.fi

Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Voit rakentaa juuri itsesi näköisen opiskelupolun, johon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi vaikuttaa.
  2. Koulutuksemme on suunniteltu työelämään sopivaksi – saat juuri sellaisia taitoja, joita työpaikalla tarvitset.
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut huomisen tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.

Toimipisteet