Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto
Viimeinen hakupäivä:11.8.2025Koulutus alkaa: 16.9.2025 Koulutus päättyy: 17.2.2026Koulutuksen uranumero: 726725Vantaa, Virnatie 5 AEi opiskelijamaksua.
Tämä koulutus antaa sinulle valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissa työtehtävissä.
Koulutuksessa opit ruokapalvelun perustyötehtäviä kuten
Ammattiosaamisen lisäksi saat valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja opit lisää työelämätaitoja.
Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen työllistyt ravitsemisalalle. Sen vuoksi rakennat työelämäverkostoa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.
Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille maahan muuttaneille, ruoka-alasta kiinnostuneille henkilöille, joiden työnhaku Työllisyyspalveluissa on voimassa ja joilla on riittävä suomen kielen taito (A2.2).
Ruokapalveluissa on tärkeää, että haluaa palvella asiakkaita hyvin ja vastuullisesti, yhteistyössä muiden kanssa. Työskentely alalla edellyttää hyvää kuntoa.
Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa Careerian paikallinen tutkinnon osa, Ruokapalvelujen perusteet ja mahdollisesti toinenkin osa, mikäli henkilöllä on sopivat valmiudet siihen.
Koulutuksen aikana on mahdollista saada erillistä tukea esimerkiksi suomen kieleen tai oppimiseen. Suomen kielen vahvistuttua, koulutus tarjoaa hyvän lähtökohdan suorittaa myöhemmin ravintola- ja catering-alan koko tutkinto.
16.9.2025 – 17.2.2026
Loma: 22.12.2025 – 28.12.2025
Koulutus on päiväopiskelua. Lähiopetus on pääsääntöisesti klo 9.00 – 15.00.
Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähi- ja verkko-opetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.
Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan toimipisteessä Tikkurilassa osoitteessa Virnatie 5 A, 01300 Vantaa.
Työelämässä oppiminen suoritetaan pääkaupunkiseudun ravitsemisalan yrityksissä.
Saat valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissatyö tehtävissä. Koulutuksessa perehdytään esimerkiksi:
Koulutuksessa suoritetaan myös hygieniapassi.
Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.
Opiskelijan tavoitteena on suorittaa Careerian paikallinen tutkinnon osa:
Hakuaika päättyy 11.8.2025.
Koulutuksen uranumero: 726725.
Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä Työllisyyspalveluiden kanssa.
Koulutukseen valitaan 18 henkilöä.
Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
Opettaja
040 036 0513
mirja.martin@careeria.fi
Matkailu, ruoka, puhtaus ja hyvinvointi
Perämiehentie 6, Porvoo
Virnatie 5 A 01300 Vantaa