Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/6779583

Suuntautumisvaihtoehdot:

  • elektroniikka-asentaja
  • ohjelmistokehittäjä

Opiskeluvälineet

Kurssikohtaisista opiskeluvälineistä, kuten mahdollisista kirjoista, sovitaan opintojen alussa. Tarvittavat opiskeluvälineet riippuvat pitkälti henkilökohtaistamisessa sovituista opiskelumuodoista. Kaikkeen opiskeluun tarvitaan kuitenkin muistiinpanovälineitä, laskimen, kurssikohtaisia vihkoja sekä tietokoneen. Oman tietokoneen hankkiminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä, vaan tiedonhaun ja tehtävien teossa voi käyttää myös oppilaitoksen laitteita. Mahdollistamme kuitenkin omien laitteiden (älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet) käytön opiskeluissa. Näiden laitteiden muu käyttö kuuluu oppituntien ulkopuolelle. Huom! Maksuttomuus 2021 perusopetuksesta siirtyvien kohdalla.

Muuta huomioitavaa

Muu käyttöön luovutettu koulun omaisuus on palautettava aina ehjänä. Muussa tapauksessa koululla on oikeus periä menetetyn omaisuuden hinta.

Lokeroita ja pukukaappeja voidaan tarkistaa oppilaitoksen toimesta turvallisuuden ja järjestyksen valvonnallisista syistä.

Opiskelusta

Elektroniikka-asentajan koulutus on käytännönläheistä ja monipuolista. Tarvittava osaaminen saavutetaan pitkälti tekemällä käytännönharjoitustöitä koulun työsaleissa ja elektroniikka-alan työssäoppimispaikoilla. Elektroniikka-alan opinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden hankkia elektroniikan ja tietotekniikan uusimmat tiedot ja valmiudet toimia erilaisissa työtehtävissä.

Ohjelmistokehittäjän opintojen aikana pääset tutustumaan erilaisiin tekniikoihin ja oppimisprojekteihin henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. 

Tervetuloa opiskelemaan!