Yhteishaku
Viimeinen hakupäivä:18.3.2025Aloitus syksyllä 2025Porvoo, Aleksanterinkatu 20Ei opiskelumaksua. Hakuaika: 18.2. - 18.3.2025
Nautitko ihmisten kanssa toimisesta? Haluatko tarjota elämyksiä ja luoda onnistuneita asiakaskokemuksia? Jos vastasit kyllä, voi tarjoilijan ammatti olla sinulle sopiva!
Tarjoilijana sinä vastaat esimerkiksi ruokien ja juomien myynnistä ja tarjoilusta sekä erilaisista tilaus- ja edustustarjoiluista.
Tarjoilijan tehtäviin kuuluu myös asiakastilojen kunnostaminen ja myytävien tuotteiden esille laittaminen.
Asiakaspalvelutyössä teet yhteistyötä toimipaikkasi muun henkilöstön kanssa asiakkaiden viihtyvyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Tarjoilutaidon lisäksi tarjoilijoilta vaaditaan kokonaisuuksien hahmottamista, siivous- ja hygieniataitoja, erilaisten juomien valmistus- ja myyntitaitoa sekä innovointitaitoa. Tarjoilijana voit myös erikoistua baarimestarin tehtäviin.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle tarjoilijan perusammattitaidon, jolloin sinulla on hyvät mahdollisuudet työllistyä lounasravintolaan, henkilöstöravintolaan tai á la carte ravintolaan.
Tarjoilijan koulutus antaa sinulle myös hyvän pohjan kehittyä ja edetä urallasi esimerkiksi ravintolapäälliköksi, baarimestariksi tai sommelieriksi.
Tarjoilijan koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut asiakaspalvelusta sekä ruoasta ja juomasta. Sinulla on hyvä terveys ja toimintakyky alalla työskentelyyn.
Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.
Lue lisää kielitaitovaatimuksista ja kielitaidon osoittamisesta.
Tarjoilijana voit työskennellä erilaisissa työpaikoissa. Tarjoilijat ja palveluvastaavat työllistyvät hyvin ja heistä on jopa pulaa.
Ravintola-ala tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden sopeuttaa työtä erilaisiin elämänvaiheisiin, sillä työtä on tarjolla sekä päivä- ja ilta-aikaan että viikonloppuisin. Suurtalouskeittiöissä työajat painottuvat arkipäiviin.
Työpaikkasi voi olla esimerkiksi
Tarjoilijana työhösi kuuluu
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Luonteva jatko-opintoväylä ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneelle on esimerkiksi ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, ruokapalvelujen ammattitutkinto, erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto.
Ammattikorkeakoulussa voit opiskella esimerkiksi restonomiksi.
Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.
Tutustu ammattikorkeakoulujen väyläopintoihin.
Sytytkö asiakaspalvelusta? Haluatko panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen? Haluaisitko olla mukana ihmisten tärkeimmissä juhlissa? Jos vastasit kyllä, tarjoilijan opinnot ovat sinulle!
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opintoihin sisältyy opiskelua oppilaitoksessa ja verkossa sekä oppimista työpaikalla.
Opiskelua voi olla alan luonteen mukaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Jokaisen opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti.
Koulutuksen kesto on noin 3 vuotta.
Careeriassa voit suorittaa lukio-opintoja ammatillisen peruskoulutuksen yhteydessä ja suorittaa ylioppilastutkinnon. Yhdistäessäsi lukio-opinnot ammatilliseen koulutukseen parannat jatko-opiskelumahdollisuuksiasi ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Tässä koulutuksessa opiskellaan tarjoilijaksi.
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).
Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa (20 osp), kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa (65 osp) ja valinnaisia tutkinnon osia (60 osp).
Kaikille pakollinen tutkinnon osa
Asiakaspalvelun osaamisalan kaksi pakolliset tutkinnon osat
Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi
Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)
Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.
Kevään 2024 yhteishaussa haetaan syksyllä 2024 alkavaan koulutukseen. Yhteishaun hakuaika on 20.2.–19.3.2024. Hakemuksen on oltava perillä viimeistään 19.3.2024 klo 15.00.
Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan aikaisintaan 13.6.2024. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksessa, saat tiedon opiskelijavalinnasta suoraan sähköpostiisi.
Varasijoilta hyväksyminen päättyy 16.8.2024.
Careerian hakijapalvelut auttavat sinua, kun sinulla on kysyttävää koulutuksesta tai siihen hakemisesta.
Ota rohkeasti yhteyttä!
040 358 5734
hakutoimisto@careeria.fi
Opettaja
040 161 5552
Maija-Riitta.Kuusitunturi@careeria.fi
Tuki ja ohjaus
Aleksanterinkatu 20, Porvoo
Jos mieli vetää reissuun ja uusia kokemuksia hankkimaan, mikset suuntaisi opintojesi aikana ulkomaanjaksolle? Ulkomaanjakson voi suorittaa joko harjoitteluna yrityksessä tai vaihto-opintoina oppilaitoksessa. Käytettävissäsi ovat Careerian laajat yhteistyöverkostot Euroopassa ja muualla maailmassa.
Ulkomaan jaksoilla kehität oman alan osaamistasi monikulttuurisessa ympäristössä – ja bonuksena kehittyy kielitaitokin! Mikä olisikaan upeampi tapa kerryttää osaamispisteitä ja kansainvälistä kokemusta. Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja lähde vaihtojaksolle. Tätä mahdollisuutta et halua missata!
Ravitsemisalan opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet päästä kehittämään osaamistaan kansainvälisessä työympäristössä. Viime vuosina Careerian opiskelijoita on käynyt työ- ja vaihtojaksoilla muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Virossa, Pohjois-Englannissa, Portugalissa ja jopa Australiassa asti! Vaihtokohteesta riippuen työjaksot voivat suuntautua erityyppisiin ravintoloihin.
Ravitsemisala on hyvin kansainvälinen ja Careeriasta onkin monipuoliset mahdollisuudet lähteä useisiin eri Euroopan maihin työjaksolle. Työpaikat löytyvät esimerkiksi Careerian omien suorien työelämäkontaktien tai Careerian eurooppalaisen oppilaitosyhteistyöverkoston kautta.
Aleksanterinkatu 20
06100 Porvoo