Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, osatutkinto

Ravitsemisalalle aputyötehtäviin (S2-kielituki)

Työvoimakoulutus - Aloitus: 16.9.2025 - Vantaa

Viimeinen hakupäivä:
11.8.2025
Koulutus alkaa: 16.9.2025 Koulutus päättyy: 17.2.2026
Koulutuksen uranumero: 726725
Vantaa, Virnatie 5 A
Ei opiskelijamaksua.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Oletko kiinnostunut ruoka-alasta ja haluat oppia ruokapalvelun perustyötehtäviä? Onko äidinkielesi muu kuin suomi tai ruotsi? Hae mukaan koulutukseen!

Tämä koulutus antaa sinulle valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissa työtehtävissä.

Koulutuksessa opit ruokapalvelun perustyötehtäviä kuten

  • keittiön aputyötehtäviä
  • asiakaspalvelua
  • keittiön puhtaanapitoa.

Ammattiosaamisen lisäksi saat valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja opit lisää työelämätaitoja.

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen työllistyt ravitsemisalalle. Sen vuoksi rakennat työelämäverkostoa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

 

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille maahan muuttaneille, ruoka-alasta kiinnostuneille henkilöille, joiden työnhaku Työllisyyspalveluissa on voimassa ja joilla on riittävä suomen kielen taito (A2.2).

Ruokapalveluissa on tärkeää, että haluaa palvella asiakkaita hyvin ja vastuullisesti, yhteistyössä muiden kanssa. Työskentely alalla edellyttää hyvää kuntoa.

Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa Careerian paikallinen tutkinnon osa, Ruokapalvelujen perusteet ja mahdollisesti toinenkin osa, mikäli henkilöllä on sopivat valmiudet siihen.

Koulutuksen aikana on mahdollista saada erillistä tukea esimerkiksi suomen kieleen tai oppimiseen. Suomen kielen vahvistuttua, koulutus tarjoaa hyvän lähtökohdan suorittaa myöhemmin ravintola- ja catering-alan koko tutkinto.

Käytännössä

Koulutusaika

16.9.2025 – 17.2.2026

Loma: 22.12.2025 – 28.12.2025

Koulutus on päiväopiskelua. Lähiopetus on pääsääntöisesti klo 9.00 – 15.00.

 

Käytännön toteutus

Koulutus on päätoimista ja se sisältää lähi- ja verkko-opetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutuspaikka

Lähiopetus tapahtuu Careerian Vantaan toimipisteessä Tikkurilassa osoitteessa Virnatie 5 A, 01300 Vantaa.

Työelämässä oppiminen suoritetaan pääkaupunkiseudun ravitsemisalan yrityksissä.

Koulutuksen sisältö

Saat valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla monipuolisissatyö tehtävissä. Koulutuksessa perehdytään esimerkiksi:

  • erilaisiin elintarvikkeisiin
  • keittiön aputyötehtäviin
  • ammattikeittiön koneisiin ja välineisiin
  • asiakaspalveluun
  • keittiön puhtaanapitoon.

Koulutuksessa suoritetaan myös hygieniapassi.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan työllistyminen, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Opiskelijan tavoitteena on suorittaa Careerian paikallinen tutkinnon osa:

  • Ruokapalvelujen perusteet (15 osp).

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus 16.9.2025, Vantaa

Hakuaika päättyy 11.8.2025.

Koulutuksen uranumero: 726725.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään yhteistyössä Työllisyyspalveluiden kanssa.

Koulutukseen valitaan 18 henkilöä.

Täytä hakulomake alla olevasta linkistä.

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

Mirja Martin

Opettaja

040 036 0513

mirja.martin@careeria.fi


Matkailu, ruoka, puhtaus ja hyvinvointi

Perämiehentie 6, Porvoo

Miksi juuri Careeriaan?

  1. Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat tulevaisuuden työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja. 
  2. Teemme sinulle yksilöllisen opiskeluohjelman kokemuksesi ja työpaikkasi mukaan. 
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.

Toimipisteet