Elinikäinen oppiminen — hyödyt elämääsi

16.3.2022

Kolme ihmistä keskustelee hymyillen kannettavien tietokoneidensa äärellä.

Sanotaan, että vanha koira ei opi uusia temppuja, mutta se ei pidä paikkaansa.
Uuden taidon opettelu, uudelle uralle lähteminen tai yleissivistyksen laajentaminen — aina löytyy jotain uutta opittavaa ja oppiminen on kaikille mahdollista ja kannattavaa.
Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, millaisia hyötyjä elinikäinen oppiminen tuokaan tullessaan?

Uusi osaaminen voi auttaa etenemään uralla

Työelämän murroksesta on puhuttu jo pitkään ja eittämätön tosiasia on se, että muutosvauhti tulee vain kiihtymään. Ylläpitämällä oppimiskykyäsi ja kasvattamalla omaa osaamistasi pystyt vastaamaan työnantajien uusiin tarpeisiin ja pitämään oman osaamisesi relevanttina. Jatkuva oppiminen pitää mielen myös valmiina omaksumaan uutta tietoa ja soveltamaan sitä työelämässä.

Uuden opettelu voi auttaa aivojasi pysymään terveinä

Elinikäinen oppiminen tekee hyvää aivoillemme. Tutkimukset ovat osoittaneet, että uuden opettelu pitää aivosolujen toiminnan optimaalisena, mikä voi vähentää kognitiivisten taitojen sekä muistin heikkenemistä ikääntyessämme. Hakemalla uutta tietoa, opettelemalla uusia taitoja ja haastamalla aivomme ajatteluun pidämme huolta tärkeimmästä pääomastamme. Henry Ford sanoi aikoinaan “Jokainen, joka lopettaa oppimisen, on vanha, olipa kaksikymmentä tai kahdeksankymmentä. Jokainen, joka jatkaa oppimista, pysyy nuorena. Suurin asia elämässä on pitää mielesi nuorena.”

Elinikäinen oppiminen luo hyvinvointia

Tiesitkö, että lukemisen on osoitettu vähentävän stressiä? Tutkimuksen mukaan jopa kuusi minuuttia lukemista laskee stressitasoa merkittävästi. Elinikäinen oppiminen lisää myös luottamusta omaan ammatilliseen osaamiseen, jolloin työnteon kuormittavuus laskee. Oppiminen myös innostaa ja herättää uteliaisuutta uutta kohtaan, auttaa pärjäämään muuttuvassa maailmassa sekä tukee kasvua ihmisenä.

Careeriassa elinikäinen oppiminen on helppoa. Voit täydentää osaamistasi, suuntautua uudelle uralle tai vaikka uralla eteenpäin. Voit suorittaa työelämän arvostamia tutkintokoulutuksia tai lyhytkestoisia täydennyskoulutuksia, joilla lisäät ammattitaitoasi. Jatkuvan haun koulutuksiin voit hakea joustavasti ympäri vuoden, joten lue lisää tarjoamistamme mahdollisuuksista ja tee osaamisestasi näkyvää. Jo tänään.