Opas onnistuneeseen tapahtuman järjestämiseen

4.10.2023

Edessä puhuja, yleisö nousevassa katsomossa.

Tapahtumien järjestäminen on palkitsevaa, mutta se vaatii myös huolellisen suunnittelun ja organisoinnin onnistuakseen. Tässä blogikirjoituksessa jaan muutamia hyödyllisiä vinkkejä tapahtuman järjestämiseen onnistuneesti.

Tyylitelty urheiluauto markkinoilla, auton ympärillä keltaisia ilmapalloja, joissa lukee Careeria.

1. Määritä tapahtuman idea ja tarkoitus

Ennen kuin aloitat tapahtuman suunnittelun, määrittele sille selkeät tavoitteet. Onko tapahtuman tarkoituksena esimerkiksi vahvistaa yrityksen brändiä vai juhlistaa merkkipäivää?

2. Budjetti

Tapahtuman budjetointi on tärkeä. Tee listaus kaikista mahdollisista kustannuksista, kuten tilavuokra, markkinointikulut, tarjoilut ja ohjelman järjestäminen. Muista myös varata budjettiin pieni summa yllättävien kulujen varalta.

3. Tapahtumapaikka

Valitessasi sopivaa paikkaa tulee huomioida tilan sopivuus tapahtuman luonteeseen, joskus tapahtuman menestys voi olla kiinni valitusta tapahtumapaikasta. Muista huomioida paikan sijainti ja helppo saavutettavuus osallistujille.

4. Ohjelma

Tapahtuman ohjelman suunnittelu on yksi tärkeimmistä vaiheista. Ohjelmassa voi olla inspiroivia puhujia, mielenkiintoisia työpajoja tai mahdollisuus verkostoitua.

5. Panosta markkinointiin

Onnistuakseen tapahtuma vaatii tehokkaan markkinointisuunnitelman. Hyödynnä tässä erilaisia markkinointikanavia, kuten esimerkiksi sosiaalista mediaa. Houkuttelevilla sosiaalisen median sisällöillä viestit osallistujille, miksi heidän pitäisi tulla tapahtumaan.

6. Tapahtuman kulku – tee tapahtumasta mieleenpainuva

Kiinnittämällä huomiota pieniin yksityiskohtiin saat tapahtumasta unohtumattoman. Koristeet ja henkilökohtaiset tervehdykset voivat tehdä vaikutuksen osallistujiin.

7. Palaute ja jälkimarkkinointi

Tapahtuman jälkeen on hyvä aina kerätä osallistujilta palautetta. Saatu palaute kannattaa hyödyntää tulevien tapahtumien suunnittelussa. Muista kiittää osallistujia ja jakaa kooste tapahtumasta, kuten kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa.

Tapahtumien järjestäminen vaatiikin siis paljon aikaa ja energiaa, mutta hyvin tehdyn suunnittelun avulla se onnistuu. Olipa kyseessä sitten mikä tahansa tapahtuma, tärkeintä on luoda osallistujille ilmapiiri, jossa he voivat nauttia ja jakaa unohtumattomia hetkiä yhdessä. Onnea tapahtumien järjestämiseen ja onnistuneisiin kohtaamisiin!

Käy tutustumassa Careerian tapahtumiin https://careeria.fi/kategoria/tapahtumat/

Oona Sillah
Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori
Careeria