Yhteinen roskienkeräystempaus on helppo ja hauska vastuullisuusteko

6.6.2024

Kuusi ihmistä ryhmäkuvassa roskien keräämisen lomassa.

Tiesitkö, että muovinen karkkipaperi luonnossa hajoaa vasta 100 vuoden jälkeen? Roskien keruu on yksi helppo ja hauska vastuullisuusteko. Ylen miljoona roskapussia kampanja, Miljoona roskapussia – yle.fi, on jälleen käynnissä ja kuka tahansa voi ilmoittaa keräämänsä roskat sivustolla ja osallistua näin yhteisiin valtakunnallisiin talkoisiin!

Esimerkillisinä kampanjassa toimivat lapset, jotka ovat mm. järjestäneet omia naapuruston yhteisiä roskienkeruu talkoita: Vivianin, 7, idea tuo naapurustoa yhteen ja pitää ympäristön puhtaana – Miljoona roskapussia – yle.fi

Talkoot omassa naapurustossa voi järjestää kuka tahansa. Välineiksi riittää kumihanskat ja roskapussit, mutta myös kaupungit tarjoavat ilmaiseksi talkoovälineitä, kuten roskapihtejä ja muovipusseja. Usein roskat myös haetaan ilmaiseksi sovitusta paikasta. Roskien keruu tuo hyvää mieltä ja pitää luonnon puhtaana.

Meillä Careeriassakin haasteeseen on tartuttu. Vastuullisuustiimi oli keräämässä roskia kevään viimeisen kokouksen kunniaksi Porvoossa.

Keravalla CareeriaPlussan kolme kotoutumiskoulutuksen ryhmää kävi keräämässä roskia koulupäivän aikana. Opiskelijat olivat innostuneita ja kokivat roskien keräämisen olevan virkistävää ja hyödyllistä! Roskien keruuseen riitti yksi oppitunti ja sinäkin aikana saatiin kerättyä jo paljon roskia! Careerian toimipisteistä löytyy roskapihtejä ja muovipusseja roskien keruuta varten.

Vielä kesäkuussakin roskia riittää, sillä ihmiset viettävät paljon aikaa ulkona. Kesäkuun iltapäivää voikin piristää yhteinen roskienkeruuhetki!

Careerian vastuullisuustiimin jäseniä yhteiskuvassa lähdössä keräämään roskia.

Careerian vastuullisuustiimin jäseniä lähdössä keräämään roskia.

Marinka Räsänen
Opettaja
Maahanmuuttajakoulutuksen palvelut, CareeriaPlus Oy