Logistiikka-alan perustutkinnon osatutkinto

Kuorma-autonkuljettaja

Logistiikka-alan perustutkinnon osatutkinto | työvoimakoulutus - Aloitus: 1.10.2024 - Porvoo

Viimeinen hakupäivä:
3.9.2024
Koulutus alkaa: 1.10.2024 Koulutus päättyy: 30.4.2025
Porvoo, Perämiehentie 6
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Kiinnostaako sinua kouluttautua kuorma-autonkuljettajaksi?

Kenelle? 

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, mikäli olet työttömänä työnhakijana, irtisanoutumisuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa, joka on päättymässä. Koulutus on työhallinnon (TE) rahoittamaa koulutusta.

Koulutus sopii sinulle, joka viihdyt auton ratissa ja olet vastuullinen autoilija. Myös asiakaspalveluhenkisyys on olennainen osa ammattia.

Alalla on ammattitaitoisille kuljettajille kova kysyntä, joten  työllisyysnäkymätkin ovat hyvät.

Valituilta hakijoilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa.

Nyt sinulla on mahdollisuus opiskella kuorma-autonkuljettajaksi 7 kuukaudessa.

Koulutuksen jälkeen voit toimia kuorma-autonkuljettajana sekä pakettiautonkuljettajana.

Käytännön toteutus

Koulutus on päätoimista ja koulutus koostuu lähi-, etä- ja verkko-opiskelusta, oppimistehtävistä sekä aitojen, työssä tehtyjen tehtäväkokonaisuuksien dokumentoinnista.

Lähiopetusta järjestetään neljänä päivänä viikossa seitsemän tuntia  päivässä. Poikkeuksena korttikoulutukset, jotka pidetään klo  8.00-16.00. Lisäksi yksi päivä viikossa varataan etäopiskeluun.

Kuorma-autonkuljettajan koulutukseen sisältyy olennaisena osana myös työssäoppimisjakso, joka kestää 3.2.2025 – 28.3.2025. Työssäoppimisjakso on täysipäiväistä,  35-40 tuntia viikossa, ja se on palkaton.

Koulutuksen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan Henkilökohtainen osaamisen  kehittämissuunnitelma (HOKS) koulutuksen suorittamiseksi.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle   maksutonta. Maksullisia koulutuksessa ovat viranomais- ja materiaalimaksut tapauskohtaisesti noin 400 – 500 €. Tarkempi tieto viranomais- ja materiaalimaksuista henkilökohtaistamisen yhteydessä.

Ensisijaisesti opiskelupaikkana on Careerian Porvoon toimipiste (Perämiehentie 6, 06100 Porvoo).

Kesto

Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna, ajalla 1.10.2024 – 30.4.2025.

Koulutuksen loma-ajat ovat 23.12.2024 – 6.1.2025.

Koulutus päättyy yksittäisen asiakkaan kohdalla silloin, kun koulutukselle määritetyt HOKS:n mukaiset tavoitteet ovat täyttyneet. Tämä voi olla ennen koulutukselle suunniteltua päättymispäivää.

 

Logistiikan perustutkinnon osatutkinto

Koulutuksessa tavoitteena on suorittaa logistiikan perustutkinnon osatutkinto.

Opinnoista saat opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki suoritetut opinnot. Logistiikan perustutkinnon osatutkinnon suoritettuasi saat myös osatutkintotodistuksen.

Osatutkinnon laajuus

Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä, joka muodostuu ammatillisista tutkinnon osista.

Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:

 • Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osp
 • Kuorma-autonkuljettajana työskentely 35 osp
 • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp

Koulutuksen aikana suoritetaan seuraavat korttikoulutukset:

 • Työturvallisuuskorttikoulutus
 • ADR
 • Hygieniapassi

Tutkintoperusteet E-perusteissa.

Hakijalta edellytetään

 1. asiakaspalveluhenkisyyttä ja vahvaa motivaatiota työskennellä kuorma-auton kuljettajana sekä soveltuvuutta kuorma-auton kuljettajan tehtävään,
 2. riittävää suomen kielen taitoa,
 3. vähintään 21- vuoden ikää,
 4. vähintään B-luokan ajo-oikeutta,
 5. ei vakavia liikennerikkomuksia viimeisen 3 vuoden aikana,
 6. yhmän 2 ajokorttia koskevat terveysvaatimukset,
 7. hakija ei saa myöskään olla ajokiellossa tai väliaikaisessa ajokiellossa

Terveydentilavaatimukset

Logistiikan perustutkinnon kuljetuspalvelujen osaamisalalla on terveydentilan tai toimintakyvyn suhteen erityisiä vaatimuksia. Arvioi omaa terveydentilaasi koulutukseen hakiessasi ja vertaa sitä terveydellisiin vaatimuksiin.

Lue lisää terveydentilavaatimuksista.

Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus | Porvoo | 1.10.2024 – 30.4.2025

Koulutuksen hakuaika: 3.6.2024 – 3.9.2024

Paperivalinnat: Valinta tehdään kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään hakijoille esivalinta hakemusten perusteella, joten panostathan jo hakemukseen ja kerrot miksi sinut tulisi valita koulutukseen. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille koulutuksen edellä mainittuja valintaedellytyksiä koulutusohjelmaan sekä mahdollista aiempaa työkokemusta ja opintoja ja suomen kielen taitoa. Paperivalinta tehdään 5.9.2024.

Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen (lomakkeessa kohta: tarkemmat perustelut). Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutusohjelmaan sekä mahdollista aiempaa työkokemusta ja opintoja ja suomen kielen taitoa.

Hae koulutukseen

Haastattelut ja ajonäyte: Lopullinen valinta tehdään koulutushakemusten, haastatteluiden ja ajonäytteiden perusteella. Koulutushaastattelut ja ajonäytteet pidetään 12.9.-13.9.2024 kouluttajan tiloissa, Careeria, Perämiehentie 6, 06100 Porvoo. Haastatteluun otettava mukaan ajokorttirekisteriote, jonka voi tulostaa Traficomin sivuilta: https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/kuljettajatiedot-ja-ajokorttiote Polku: tunnistautuminen -> Jatka palveluun -> Henkilökohtainen asiointi -> Ajokortti -> Lataa pdf versio ja tulosta.

Haastattelussa käydään läpi terveydentilavaatimukset. On tärkeää huomata, että lääkäri voi evätä kuorma-autokortin suorittamisen.

Koulutukseen valitaan 16 – 18 henkilöä ja koulutus aloitetaan vähintään 16 osallistujalla.

Kaikki haastatteluun osallistuvat hakijat suorittavat oppilaitoksen järjestämän ajokokeen B- luokan ajoneuvolla.

Kouluttaja kutsuu haastatteluun sekä sähköpostilla että tekstiviestillä. Tarkkailethan sähköpostiasi ja puhelintasi.

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä hakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat> Haussa oleva työvoimakoulutus, kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero 721343) tai jättämällä hakemuslomake TE-toimistoon tai Kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai Kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Koulutuksen aikaiset etuudet: Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki) johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä) selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta. Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse KOULUTUSNEUVONNASTA p. 0295 020 702, ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Koulutuksen valintatieto: Voit seurata sähköisestä asioinnista valintaprosessin etenemistä verkkopankkitunnuksillasi, sirullisella henkilökortilla tai mobiilitunnistuksella. Lopullinen koulutusvalintatieto on katsottavissa koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.tyomarkkinatori.fi >Henkilöasiakkaat > TE-palveluiden oma asiointi > Henkilöasiakas > Oma asiointi > Asioi verkossa >Työvoimakoulutus)

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Lisätietoja Careerian kouluttajalta.

Kouluttaja Hannu Haarala lomalla: 17.6.2024 – 18.8.2024.

Hannu Haarala

Opettaja

040 355 8570

hannu.haarala@careeria.fi


Metalli ja logistiikka

Perämiehentie 6, Porvoo

Toimipisteet


Miksi juuri Careeriaan

 • Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat huomisen työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.
 • Rakennamme kanssasi sinulle sopivan opintopolun.
 • Meillä et jää yksin. Saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opintoihisi.
 • Nykyaikaiset oppimisympäristömme ja opiskelujaksot työpaikoilla tukevat ammatillista kehittymistäsi.
 • Toimipisteemme sijaitsevat Uudellamaalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. 
 • Verkkokoulutuksiimme voit osallistua mistä tahansa – vaikka kotisohvaltasi.