Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Matkailun tulevaisuus: yrittäjyys, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu

Monimuotokoulutus - Vantaa

Hakeutuminen sisältää ennakkotehtävän. Ennakkotehtävä löytyy sivun alaosasta. Palauta ennakkotehtävä erillisenä liitteenä hakemuksen yhteydessä.
Liitä hakemukseesi myös CV:n.
Jatkuva haku.
Vantaa, Virnatie 5 A
Opiskelumaksu 400 euroa.

Oppisopimuskoulutuksena maksuton.

Hae koulutukseen Lisätietoja

Matkailun tulevaisuus: yrittäjyys, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu

Haluatko työskennellä matkailualalla, joka on yksi Suomen nopeimmin kasvavista elinkeinoista? Haluatko kehittää omaa osaamistasi ja luoda uusia, innovatiivisia ja asiakaslähtöisiä matkailupalveluja? Haluatko oppia yrittäjyyden perusteet ja mahdollisuuden perustaa oma matkailuyritys?

Matkailuala on monipuolinen ja jatkuvasti kasvava ala, ja matkailupalvelujen ammattitutkinto tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää osaamistasi ja erottua kilpailijoista. Koulutuksemme keskittyy kolmeen keskeiseen alueeseen: yrittäjyys, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu.

Yrittäjyysosaaminen avaa ovia omien matkailualan liikeideoiden toteuttamiseen. Opit liiketoiminnan suunnittelua, markkinointia ja resurssien hallintaa, jotka ovat elintärkeitä menestyvälle matkailualan yrittäjälle.

Asiakaskokemuksen kehittäminen on keskeinen osa matkailualaa. Koulutuksessamme opit, miten luoda unohtumattomia asiakaskokemuksia, joita matkailijat arvostavat ja muistavat pitkään. Tämä taito tekee sinusta kilpailukykyisen työmarkkinoilla ja auttaa kasvattamaan asiakasuskollisuutta.

Palvelumuotoilu on nykyaikaisen matkailun keskiössä. Se auttaa sinua ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja suunnittelemaan palveluja, jotka vastaavat näihin tarpeisiin. Koulutuksessamme opetetaan palvelumuotoilun perusteet ja käytännön soveltamismahdollisuudet matkailualalla.

Kenelle?

Matkailun tulevaisuus: yrittäjyys, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu -koulutus on suunnattu matkailualan yrittäjyydestä kiinnostuville.

Käytännön toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Koulutus sisältää pääasiallisesti verkko-opintoja oppilaitoksessa sekä työelämässä tapahtuvaa osaamisen kehittämistä. 

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä:  

  • toimimalla matkailualan asiakaspalvelutehtävissä matkailuyrityksessä tai matkailualan organisaatiossa, kuten matka- tai matkailutoimistossa, ohjelmapalveluyrityksessä, hotellissa, matkailullisessa kohteessa, kongressipalveluiden tai tapahtuma-alan yrityksessä.   
  • laatimalla kirjallisen liiketoimintasuunnitelman laskelmineen ja tekemällä yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen liittyviä työtehtäviä. Työtehtävät voivat liittyä myös yrityskauppaan tai sukupolvenvaihdokseen. Yritystoiminnan käynnistämiseen liittyvä osaaminen voidaan osoittaa myös suunnittelemalla konkreettisesti tarvittavat toimenpiteet. Opiskelija arvioi valmiuksiaan toimia yrittäjänä ja kehittää ammatillista osaamistaan. 
  • käytännön työtehtävissä kehittämällä asiakaskokemusta palvelumuotoilua hyödyntämällä. Työssä hankitaan asiakaskokemuksiin liittyvää tietoa erilaisin menetelmin sekä osallistetaan asiakkaita kehitystyöhön.   

Opetus- ja tutkintokielenä on suomi. Alan työtehtävät edellyttävät yleensä myös englannin kielen taitoa. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.  

Kielitaitovaatimus ja kielitaidon osoittaminen

Koulutuksen sisältö

Matkailun tulevaisuus: yrittäjyys, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu –koulutus sisältää 3 tutkinnon osaa: 

  • Matkailualan asiakaspalvelutehtävissä toimiminen 50 osp   
  • Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu 60 osp (25 osp), Liiketoiminnan ammattitutkinto  
  • Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp (30 osp), Yrittäjyyden ammattitutkinto 

Kesto

Koulutuksen kesto henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta riippuen noin 8-10 kk. 

Tutkinto

Laajuus

Matkailun tulevaisuus: yrittäjyys, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu –koulutus on Matkailupalvelujen ammattitutkinnon osatutkinto. Osatutkintokoulutuksen laajuus 105 osp. 

Ennakkotehtävä

1. Esittely itsestäsi ja odotuksistasi: Kerro meille hieman itsestäsi, kuten koulutustaustastasi, aiemmasta kokemuksestasi matkailu-/palvelualalta ja mitä odotat tältä koulutukselta.

2. Liiketoimintasuunnitelmaidean hahmottelu: Keksi matkailualaan liittyvä liikeideasi ja hahmottele lyhyt liiketoimintasuunnitelma. Pohdi ainakin tuote- tai palveluideaasi, kohderyhmääsi ja kilpailuetuasi.

TAI

3. Oman yrityksen visio ja missio: Jos sinulla ei vielä ole omaa liikeideaa, pohdi millaisen matkailualan yrityksen haluaisit perustaa. Määritä yrityksesi visio ja missio, ja kuvaile lyhyesti, mitä arvoa haluaisit tuoda matkailualalle.

Hae koulutukseen

Monimuotokoulutus, jatkuva haku – Vantaa

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon haku on auki läpi vuoden ja aloituspäiviä on useita.

Hakeutuminen sisältää ennakkotehtävän. Ennakkotehtävä löytyy kohdasta ”Ennakkotehtävä”. Palauta ennakkotehtävä erillisenä liitteenä hakemuksen yhteydessä. Liitä hakemukseesi myös CV:n. Liitteeitä ei voi palauttaa jälkikäteen, emme myöskään ota liitteitä vastaan sähköpostitse. Jos unohdit liitteet tulee sinun kirjata uusi hakemus.

Ennakkotehtävän ja CV:n hakemuksen yhteydessä palauttaneet hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun. Hakijat valitaan haastattelujen perusteella.

Koulutuksen aloitus onnistuu sinulle sopivana ajankohtana. Jokaisen uuden opiskelijan kanssa tehdään heti opintojen alussa HOKS eli henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma Careerian toimipisteessä Vantaalla.

Opetus- ja tutkintokieli on suomi. 

Opiskelumaksu 400 euroa. 

Oppisopimuskoulutuksena maksuton.

Hae koulutukseen

Seuraavat aloitukset:

  • 26.8.2024
  • 21.10.2024
  • 27.1.2025

Opintojen rahoittaminen

Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.

Opiskelu oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus sopii sinulle, jos sinulla on oppisopimusopiskeluun soveltuva työpaikka.

Oppisopimus solmitaan sinun ja työnantajasi kanssa. Oppisopimuksen aikana saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta.

Tutustu tarkemmin oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

 

 

 

 

Hakijapalvelut

040 358 5734

hakutoimisto@careeria.fi

Katja Venäläinen

Opettaja

040 648 7145

katja.venalainen@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Virnatie 5, Vantaa