Työvoimakoulutus

Rakennusalaa ja suomen kieltä

Rakennusalan ammattilainen työssä
Rakennusalaa ja suomen kieltä (nro 709646) - 20.2.2023 - Kerava

20.2.2023 - 26.5.2023
Viimeinen hakupäivä:
20.1.2023
Kerava, Kumitehtaankatu 5 B
Koulutus on maksuton

Hae koulutukseen

Rakennusala kasvaa ja kehittyy. Työntekijät tulevat eri maista ja kulttuureista. Työmaille tarvitaan nyt työntekijöitä, jotka osaavat suomen kieltä. Tämä koulutus sopii sinulle, jos haluat tehdä työtä rakennusalalla, oppia lisää rakennusalan suomea ja opiskella tai kerrata rakennusalan perusteita suomeksi.

Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa työturvallisuuskortti sekä tulityökortti.

Kenelle?

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, mikäli olet työttömänä työnhakijana, irtisanoutumisuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa, joka on päättymässä. Koulutus on työhallinnon (TE) rahoittamaa koulutusta. Koulutuksen ajalta voit saada ansiopäivärahaa,
peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, johon olet työttömänä oikeutettu. Nyt suomen kielen taitosi pitää olla noin A2.2.

Käytännön toteutus

Koulutus on päätoimista päivä- ja monimuoto-opiskelua.  Opiskelet luokassa suomen kielen opettajan, rakennusalan opettajan ja ohjaavan opettajan kanssa. Lisäksi opiskelet itsenäisesti kotona. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Koulutusaika

Koulutusaika: 20.2. – 26.5.2023.

Opetus klo 9.00 – 14.00.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan talonrakennusalan sanastoa ja fraaseja sekä harjoitellaan puhumista ja kirjoittamista. Samalla opiskellaan myös rakennusalan perustutkinnon teoriaa ja etsitään rakennusalan työpaikkoja.
Koulutuksen aikana opiskellaan perusasioita (teoriaa) seuraavista rakennusalan töistä:

 • perustustyöt
 • runkovaiheen työt
 • sisävalmistusvaiheen työt
 • ulkoverhous- ja kattotyöt
 • muuraus
 • laatoitus
 • raudoitus ja betonointi
 • muottityöt
 • ikkunatyöt
 • vedeneristyksen perustyöt

Hae koulutukseen

Työvoimakoulutus (nro 709646)

Hakuaika päättyy 20.1.2023 (hakuaikaa jatkettu). Hae koulutukseen täyttämällä koulutushakemus työhallinnon sivulla www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus (kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero 709646). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimiston tai Kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää hakemuslomakkeen TE-toimiston tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Täytä hakemus huolellisesti perusteluineen. Haastattelut hakemusten perusteella tapahtuvan esivalinnan jälkeen ovat viikolla 34. Kouluttaja Careeria lähettää erillisen kutsun haastatteluihin valituille sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä. Varauduthan siihen, että kutsu haastatteluun voi tulla lyhyellä varoitusajalla.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2a luku 9§ 7a-7b sekä 2a luku 10§).

TIETOA TYÖVOIMAKOULUTUKSESTA JA KOULUTUKSEN AIKAISESTA ETUUDESTA:
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai Kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 ma- pe klo 9.-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Jari Harjuhaahto

Opettaja

040 356 5730

jari.harjuhaahto@careeria.fi


Rakentaminen ja talotekniikka

Kumitehtaankatu 5 B, Kerava


Toimipisteet

Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan

 • Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat huomisen työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.
 • Rakennamme kanssasi sinulle sopivan opintopolun.
 • Meillä et jää yksin. Saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opintoihisi.
 • Nykyaikaiset oppimisympäristömme ja opiskelujaksot työpaikoilla tukevat ammatillista kehittymistäsi.
 • Toimipisteemme sijaitsevat Uudellamaalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. 
 • Verkkokoulutuksiimme voit osallistua mistä tahansa – vaikka kotisohvaltasi.