Ravitsemisalan koulutus, Työvoimakoulutus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Catering-ala

Kiinnostaako sinua catering-ala? Tartu tilaisuuteen ja suorita ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osatutkinto.

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruoanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua-, suunnittelu- sekä innovointitaitoa. Kokit työllistyvät hyvin, heistä on jopa pulaa.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!
Kenelle?

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita laajentamaan perusruoanvalmistustaitoja annos- ja à la carte annoksien valmistamiseen ja joilla on soveltuvuus alalle.

Laita hakemus koulutukseen, mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, lisäksi tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Olet iloinen ja energinen. Täsmällisyys, paineensietokyky ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.


Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään mm. annos- ja à la carte ruoka-annoksien suunnitteluun, esivalmisteluun, valmistamiseen ja esillelaittoon, erityisruokavalioihin, erilaisiin elintarvikkeisiin, asiakaspalveluun ja keittiön puhtaanapitoon, näin saat valmiuksia työskennellä ravitsemisalalla annosruokia valmistavissa tehtävissä.

Koulutuksen aikana suoritetaan myös hygieniapassi ja hätäensiapukoulutus.

Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on opiskelijan laajempi työllistyminen ravitsemisalalle, siksi tärkeässä roolissa on työelämäverkoston rakentaminen työssäoppimalla. Ammattiosaamisen lisäksi koulutuksen yksi tärkeä tavoite on kehittää opiskelijoiden valmiuksia itsenäiseen työskentelyyn ja työelämätaitojen lisääminen.

Opiskelijan on mahdollista suorittaa kaksi tutkinnon osaa; Annosruokien valmistus ja Á la carte -ruoanvalmistus huomioiden työssäoppimispaikka ja osaamistaso.

Annosruokien valmistus (25 osaamispistettä)

 • annosruokien valmistuksen perusteet ja erityisruokavaliot
 • oman työn aikataulutus
 • asiakaspalvelu
 • astiahuolto ja puhtaanapito
 • omavalvonta

Á la carte -ruoan valmistus (30 osp)

 • á la carte -annoksien esivalmistelu
 • á la carte -annoksien valmistaminen ja esille laitto
 • annoskortti
 • gastronomian periaatteita
 • astiahuolto ja työtilojen puhtaanapito
 • omavalvonta

Käytännön toteutus

Koulutuksen kesto on 76 päivää ja se koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Lähiopetus tapahtuu Helsingin Careeriassa Herttoniemessä klo 9 -15 päivittäin. Koulutukseen kuuluu 40 päivää työssäoppimista alan yrityksissä, jona aikana suoritetaan näytöt ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Koulutuksen aikana on kahden viikon joululoma 23.12.2019 - 3.1.2020.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus. Suunnitelman pohjalta suunnitellaan oppilaitoksessa toteutettava opetus, käytännön oppiminen työpaikalla sekä näyttösuunnitelma.


Koulutukseen hakeminen

Hakuaika päättyy 6.9.2019. Hakeminen tapahtuu TE-toimiston kautta.

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa http://www.te-palvelut.fi/te/fi/ -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero 687446) Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon.

Osallistujat valitaan paperivalinnan ja haastattelujen kautta. Opiskelijoiden koulutukseen valitsemisesta sekä koulutuksen aloittamisesta päättää työ- ja elinkeinotoimisto yhdessä Careerian kanssa. Esivalinta haastatteluun suoritetaan hakemusten perusteella, joten ole hyvä ja perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutukseen valitaan 20 henkilöä.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Koulutusneuvonnasta ma-pe klo 09.00 - 16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutuksen tiedot

01.10.2019 - 30.01.2020

Viimeinen hakupäivä 06.09.2019

Helsinki Lämmittäjänkatu 2 A

Opiskelijamaksu: 0 EUR

   Print

Hae koulutukseen