Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki

Ravintolakokki tekee ruokaa
Päivä-/monimuotokoulutus - Porvoo

Jatkuva haku.
Porvoo, Aleksanterinkatu 20
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen
Oppisopimuskoulutus/ monimuotokoulutus - Helsinki

Jatkuva haku.
Helsinki, Lämmittäjänkatu 2
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen
Oppisopimuskoulutus/ monimuotokoulutus - Porvoo

Jatkuva haku.
Porvoo, Perämiehentie 6
Ei opiskelumaksua.

Hae koulutukseen

Kokki on haluttu ravintola-alan moniosaaja! 

Kokkina olet osa luovaa tiimiä ja valmistat maittavia ja ravitsevia aterioita asiakkaillesi. Tarkka makuaisti, kiinnostus ruokaan ja uskallus kokeilla uutta antavat sinulle hyvät edellytykset alalla menestymiseen. Kokin työssä sinulta vaaditaan ruoanlaiton lisäksi ymmärrystä hygieniasta, ravitsemuksesta ja erityisruokavalioista, sekä suunnittelutaitoa ja hyvää mielikuvitusta.  

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin ammattitaidon ja ymmärryksen lukuisten mahdollisuuksien alasta, jolla työllistyt varmasti. Voit työskennellä kiinnostuksesi mukaan suurtalouskokkina esimerkiksi keskuskeittiöissä, kouluissa tai hoitolaitoksissa, tai ravintolakokkina loihtien makuelämyksiä asiakkaille á la carte ravintoloissa, lounasravintoloissa tai henkilöstöravintoloissa. Laadukkaat raaka-aineet ruoanvalmistuksessa, kestävän kehityksen mukainen toimintatapa ja ripeä ote työhön ovat alan ammattilaisten menestystekijöitä. 

Kenelle?

Kokin koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ruoasta ja ravitsemuksesta. Sinulla on hyvä terveys ja toimintakyky alalla työskentelyyn. 
 
Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.1. 

Kokkina voit työskennellä erilaisissa työpaikoissa.

Työpaikkasi voi olla esimerkiksi ravintolan, henkilöstöravintolan, suurkeittiön, laivan tai hotellin keittiössä.

Kokkina työhösi kuuluu muun muassa ruoanlaitto, ruokalistan laatiminen ja puhtaanapitotyöt.

Käytännön toteutus

Opiskelu on lähi- ja verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua sekä oppimista työpaikalla. Opiskelua voi olla alan luonteen mukaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Jokaisen opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti. 

 

Kesto

Kokin koulutuksen kesto on aikaisemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 1,5–3 vuotta.

Porvoossa opiskellaan kokkikiltakoulussa.
Lue lisää: https://www.kiltakoulut.fi/

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Ravintola- ja catering-alan suorittanut voi jatkaa opintoja mm. elintarvikealan perustutkintojen parissa tai työkokemuksen jälkeen suorittaa ruokapalvelujen ammattitutkinnon, erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon. 

Jatko-opintomahdollisuuksia ovat esimerkiksi restonomiopinnot ammattikorkeakoulussa ja ravitsemustieteen opinnot yliopistossa.  

Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.    

Väyläopinnot ammattikorkeakouluun

Tutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: 

  • ruokapalvelun osaamisala, kokki
  • asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Tutkinnon laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

 

 

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). 

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osp) 

Ruokapalvelun osaamisalan kaksi pakollista tutkinnon osaa (65 osp)

  • Lounasruokien valmistus (40 osp) 
  • Annosruokien valmistus (25 osp)  

Valinnaisia tutkinnon osia ovat esimerkiksi:

  • À la carte -ruoanvalmistus (30 osp) 
  • Kahvilapalvelut (10 osp)
  • Katu- ja pikaruokapalvelut (10 osp) 
  • Suurkeittiön ruokatuotanto (25 osp) 
  • 3D-tekniikan hyödyntäminen ravitsemispalveluissa (20 osp) 
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus (25 osp) 
  • Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen (15 osp) 
  • Yrityksessä toimiminen (15 osp)  

 

 

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp):

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp) 
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp) 
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp) 

Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.

Hakeminen

Päivä- / monimuotokoulutus, jatkuva haku – Porvoo

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä, sekä hyvää suomen kielen osaamista. 

Hae koulutukseen

Oppisopimus- / monimuotokoulutus, jatkuva haku – Helsinki

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä, sekä hyvää suomen kielen osaamista. 

Hae koulutukseen

Oppisopimus- / monimuotokoulutus, jatkuva haku – Porvoo

Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä, sekä hyvää suomen kielen osaamista. 

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Hakijapalvelut

040 358 5734

hakutoimisto@careeria.fi

Mirja Martin

Opettaja

040 036 0513

mirja.martin@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Perämiehentie 6, Porvoo

Sirkku Mentula

Opettaja

040 036 0802

Sirkku.Mentula@careeria.fi


Matkailu ja ruoka

Aleksanterinkatu 20, Porvoo

Kenneth Rosenström

Asiakasvastaava

040 667 9307

kenneth.rosenstrom@careeria.fi


Rakentaminen ja talotekniikka

Virnatie 5, Vantaa

Ammattitutkintostipendi

Tutkinnon suoritettuasi sinun on mahdollista saada Työllisyysrahastosta 414 euron suuruinen ammattitutkintostipendi, jos sinulle on kertynyt työhistoriaa vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä.

Tutustu saamisedellytyksiin

Ajankohtaista

Uutta kohti koulutusinfo 16.2.

Kaikille avoimen koulutusinfon toteuttavat yhteistyössä Careeria ja Varia.Koulutuksen esittelyt ovat suunnattu tällä kertaa vieraskielisille hakijoille. Aika: keskiviikko 16. helmikuuta 2022, klo 9.00–11.50 Liity mukaan. Klikkaa tästä. 9.00–9.05 Tervetuloa! Heli Tanninen, Varia 9.05–9.30 Turva-ala, Henrik Kohtamäki, Varia 9.30–9.55 Ravitsemusala, Anna-Maija Paananen,

Rakastatko ruoan laittamista? Opiskele ravintola-alalle

Onko keittiö lempipaikkasi? Onko ruoka mielestäsi paljon muutakin kuin vain vatsan täytettä? Rakastatko ateriakokonaisuuksien ja tarjoilujen suunnittelua sekä juhlien järjestämistä? Jos vastasit kyllä, ravitsemis- ja elintarvikeala on oikea valinta sinulle!

Careerian opiskelija menossa ovesta sisään

Miksi juuri Careeriaan

  • Koulutuksemme ovat käytännönläheisiä – saat huomisen työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja.
  • Rakennamme kanssasi sinulle sopivan opintopolun.
  • Meillä et jää yksin. Saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opintoihisi.
  • Nykyaikaiset oppimisympäristömme ja opiskelujaksot työpaikoilla tukevat ammatillista kehittymistäsi.
  • Toimipisteemme sijaitsevat Uudellamaalla hyvien liikenneyhteyksien varrella. 
  • Verkkokoulutuksiimme voit osallistua mistä tahansa – vaikka kotisohvaltasi.