Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Jatkuva haku.Helsinki, Lämmittäjänkatu 2Ei opiskelumaksua.
Jatkuva haku.Porvoo, Perämiehentie 6Ei opiskelumaksua.
Jatkuva haku.Porvoo, Aleksanterinkatu 20Ei opiskelumaksua.
Kokkina olet osa luovaa tiimiä ja valmistat maittavia ja ravitsevia aterioita asiakkaillesi. Tarkka makuaisti, kiinnostus ruokaan ja uskallus kokeilla uutta antavat sinulle hyvät edellytykset alalla menestymiseen. Kokin työssä sinulta vaaditaan ruoanlaiton lisäksi ymmärrystä hygieniasta, ravitsemuksesta ja erityisruokavalioista, sekä suunnittelutaitoa ja hyvää mielikuvitusta.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin ammattitaidon ja ymmärryksen lukuisten mahdollisuuksien alasta, jolla työllistyt varmasti. Voit työskennellä kiinnostuksesi mukaan suurtalouskokkina esimerkiksi keskuskeittiöissä, kouluissa tai hoitolaitoksissa, tai ravintolakokkina loihtien makuelämyksiä asiakkaille á la carte ravintoloissa, lounasravintoloissa tai henkilöstöravintoloissa. Laadukkaat raaka-aineet ruoanvalmistuksessa, kestävän kehityksen mukainen toimintatapa ja ripeä ote työhön ovat alan ammattilaisten menestystekijöitä.
Kokin koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ruoasta ja ravitsemuksesta. Sinulla on hyvä terveys ja toimintakyky alalla työskentelyyn. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.
Kielitaitovaatimus ja kielitaidon osoittaminen
Kokkina voit työskennellä erilaisissa työpaikoissa.
Työpaikkasi voi olla esimerkiksi ravintolan, henkilöstöravintolan, suurkeittiön, laivan tai hotellin keittiössä.
Kokkina työhösi kuuluu muun muassa ruoanlaitto, ruokalistan laatiminen ja puhtaanapitotyöt.
Opiskelu on lähi- ja verkko-opetusta, itsenäistä opiskelua sekä oppimista työpaikalla. Opiskelua voi olla alan luonteen mukaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Jokaisen opintopolku suunnitellaan yksilöllisesti.
Koko tutkinnon suorittamisen sijaan tutkinnosta on mahdollista suorittaa vain esim. yksi osa, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi.
Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta:
Oppisopimuskoulutus
Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet.
Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.
Kustannukset opiskelijoille, joita maksuttomuus ei koske (jatkuvan haun opiskelijat) ovat noin 250 € (työasut, jalkineet, opiskelumateriaalit).
Kokin koulutuksen kesto on aikaisemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 1,5–3 vuotta.
Voit hakea opintoihin opintotukea Kelalta.
Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus opiskella työttömyysetuudella.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet-palvelussa.
Jos mieli vetää reissuun ja uusia kokemuksia hankkimaan, mikset suuntaisi opintojesi aikana ulkomaanjaksolle? Ulkomaanjakson voi suorittaa joko harjoitteluna yrityksessä tai vaihto-opintoina oppilaitoksessa. Käytettävissäsi ovat Careerian laajat yhteistyöverkostot Euroopassa ja muualla maailmassa.
Ulkomaan jaksoilla kehität oman alan osaamistasi monikulttuurisessa ympäristössä – ja bonuksena kehittyy kielitaitokin! Mikä olisikaan upeampi tapa kerryttää osaamispisteitä ja kansainvälistä kokemusta. Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja lähde vaihtojaksolle. Tätä mahdollisuutta et halua missata!
Ravitsemisalan opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet päästä kehittämään osaamistaan kansainvälisessä työympäristössä. Viime vuosina Careerian opiskelijoita on käynyt työ- ja vaihtojaksoilla muun muassa Norjassa, Ruotsissa, Virossa, Pohjois-Englannissa, Portugalissa ja jopa Australiassa asti! Vaihtokohteesta riippuen työjaksot voivat suuntautua erityyppisiin ravintoloihin.
Ravitsemisala on hyvin kansainvälinen ja Careeriasta onkin monipuoliset mahdollisuudet lähteä useisiin eri Euroopan maihin työjaksolle. Työpaikat löytyvät esimerkiksi Careerian omien suorien työelämäkontaktien tai Careerian eurooppalaisen oppilaitosyhteistyöverkoston kautta.
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Ravintola- ja catering-alan suorittanut voi jatkaa opintoja mm. elintarvikealan perustutkintojen parissa tai työkokemuksen jälkeen suorittaa ruokapalvelujen ammattitutkinnon, erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon.
Jatko-opintomahdollisuuksia ovat esimerkiksi restonomiopinnot ammattikorkeakoulussa ja ravitsemustieteen opinnot yliopistossa.
Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.
Väyläopinnot ammattikorkeakouluun
Käsittelemme hakemuksia jatkuvasti.
Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä, sekä hyvää suomen kielen osaamista.
Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä sekä hyvää suomen kielen osaamista.
Seuraava aloitus:
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
040 358 5734 hakutoimisto@careeria.fi
Opettaja 040 036 0513 mirja.martin@careeria.fi
Opettaja 040 036 0802 Sirkku.Mentula@careeria.fi
Asiakasvastaava 040 183 2252 eija.willman@careeria.fi
Onko keittiö lempipaikkasi? Onko ruoka mielestäsi paljon muutakin kuin vain vatsan täytettä? Rakastatko ateriakokonaisuuksien ja tarjoilujen suunnittelua sekä juhlien järjestämistä? Jos vastasit kyllä, ravitsemis- ja elintarvikeala on oikea valinta sinulle!
Aleksanterinkatu 20
06100 Porvoo
Lämmittäjänkatu 2 A 00880 Helsinki
Päätoimipiste Perämiehentie 6 06100 Porvoo