Tarjoilija

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto

Hotelli- ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija

Työskenteletkö tai oletko työskennellyt ravintolassa asiakaspalvelutehtävissä ja haluat syventää osaamistasi sekä ammattitaitoasi? Tule Careeriaan suorittamaan ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto. Tutkinnon jälkeen esittelet, suosittelet ja myyt ruokia, juomia ja muita tuotteita ammattimaisesti vaihtelevissa työtilanteissa.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!




Kenelle?

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on ravintola-alan perusopintoja suoritettuna sekä työkokemusta tai pidempiaikainen työkokemus ravintolan asiakaspalvelutyöstä.


Koulutuksen sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä (osp).

Pakolliset tutkinnon osat

  • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen, 40 osp
  • Ruokaravintolassa toimiminen, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Juhlapalvelussa toimiminen, 20 osp
  • Tilaustarjoilussa toimiminen, 20 osp

Katso lisää tutkinnon perusteista: https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/5734131

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa

  • esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
  • palvella asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti
  • kertoa asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat
  • palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita
  • käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti
  • käyttää tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita ja laitteita.

Käytännön toteutus

Koulutus on työelämään painottuva ja lähiopetuspäiviä on noin kaksi kertaa kuukaudessa. Koulutus on suunniteltu ja se toteutetaan yhteistyössä Porvoolaisten ravintoloiden kanssa.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.


Koulutukseen hakeminen

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Opetuskieli on suomi, joten suomen kielen taidon tulee olla riittävä.

Edellytykset ammattiin:

  • Alan perusopintoja suoritettuna ja työkokemusta tai pidempiaikainen työkokemus ravintolan asiakaspalvelutyöstä
  • Halu täydentää ja syventää ammatillista osaamista

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä ensisijaisesti sähköpostitse.

Jokainen hakija haastatellaan ja opiskelijavalinnat tehdään haastattelujen perusteella.

Koulutuksen tiedot

21.10.2019 - 25.09.2020

Viimeinen hakupäivä 30.08.2019

Porvoo Aleksanterinkatu 20

omaehtoinen koulutus

Koulutus on maksuton.

   Print

Hae koulutukseen