Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Viimeinen hakupäivä:10.2.2025Koulutus alkaa: 24.3.2025 Koulutus päättyy: 5.6.2026klo 8:30 - 15:30Verkko/Porvoo, Perämiehentie 6Koulutus on maksuton.
IT-tukihenkilönä (ent. käytön tuen datanomi) hallitset yrityksen palvelinjärjestelmien ylläpidon sekä tietoteknisten ongelmien ratkaisemisen hyödyntäen erilaisia etäyhteyksiä ja diagnostiikkaohjelmia.
IT-tukihenkilönä osaat ylläpitää ja konfiguroida lähiverkkoja sekä wlaneja. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon aikana opit erilaisia asennustapoja, asennusten automatisointeja ja sarja-asennuksia. Hallitset myös järjestelmien konfiguroinnin sekä osaat ratkoa erilaisia työssä eteen tulevia ongelmatilanteita. Osaat opastaa käyttäjiä teknisissä ongelmissa ja pystyt selvittämään oheislaitteisiin liittyviä tilanteita.
IT-tukihenkilön koulutus soveltuu ensisijaisesti sinulle, kenellä ei ole vielä ammatillista tutkintoa. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.
Kielitaitovaatimus ja kielitaidon osoittaminen
Jos tekniikka ja tietokoneet ovat sinun juttusi, tule opiskelemaan ICT-alan ammattilaiseksi!
IT-tukihenkilöksi voit opiskella Porvoossa tai Vantaalla.
Huomioi, että kannettavan tietokoneen pitää olla riittävän tehokas etätunteja varten.
Koulutuksen kesto voi vaihdella henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan, keskimääräinen kesto on 1,5-2 vuotta.
Omaehtoiseen koulutukseen voit hakea opintotukea Kelalta tai opiskella työttömyysetuudella.Tutustu saamisedellytyksiin ennen koulutukseen hakemista.
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.
Careerian opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana toisen asteen tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.
Ammattikorkeakoulujen väyläopinnot
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa syvennät ja laajennat ICT-alalla tarvittavaa osaamista sekä suoritat tutkinnon.
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).
Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Muita valinnaisia tutkinnon osia on mahdollista suorittaa työelämän toimintaympäristössä.
Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin ePerusteet palvelussa (opintopolku.fi)
Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.
Haastattelut järjestetään 25.2.2025 etäyhteydellä.
Opiskelijavalinnat tehdään haastattelun jälkeen. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan kaikille haastatteluille sähköpostitse noin viikon sisällä haastatteluiden päättymisestä.
Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?
Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.
Opettaja
040 820 6034
Sakari.Castren@careeria.fi
Tekniikka ja sähköiset palvelut
Perämiehentie 6, Porvoo
Koulutuskoordinaattori
040 867 8049
Marika.Lindfors@careeria.fi
Jos mieli vetää reissuun ja uusia kokemuksia hankkimaan, mikset suuntaisi opintojesi aikana ulkomaanjaksolle? Ulkomaanjakson voi suorittaa joko harjoitteluna yrityksessä tai vaihto-opintoina oppilaitoksessa. Käytettävissäsi ovat Careerian laajat yhteistyöverkostot Euroopassa ja muualla maailmassa.
Ulkomaan jaksoilla kehität oman alan osaamistasi monikulttuurisessa ympäristössä – ja bonuksena kehittyy kielitaitokin! Mikä olisikaan upeampi tapa kerryttää osaamispisteitä ja kansainvälistä kokemusta. Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja lähde vaihtojaksolle. Tätä mahdollisuutta et halua missata!
ICT-alan vaihtojaksoja on mahdollista tehdä eri puolille Eurooppaa. Careerian opiskelijat ovat tehneet koulutussopimusjaksoja Iso-Britanniassa ja Norjassa, mutta kohdemaa voi yhtä hyvin olla myös esimerkiksi Saksa, Viro tai Ruotsi. Opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa itse kohdemaan valintaan! Harjoittelupaikka löytyy usein Careerian ulkomaisten yhteistyöoppilaitosten monipuolisista työelämäkontakteista.