Yrittäjyyden ammattitutkinto

Yritysneuvonnan osaamisala

Hae mukaan koulutukseen - Aloitus: 1.6.2024

Koulutus alkaa: 1.6.2024 Koulutus päättyy: 30.6.2025
Opiskelumaksu 795 euroa

Hae koulutukseen Lisätietoja

Tervetuloa yhteistyössä Franchise Business Collegen ja Careerian kanssa

toteutettavaan Certified Franchise Management (CFM) -valmennukseen. Valmennukseen osallistuvalla on mahdollisuus suorittaa Yrittäjyyden ammattitutkinto, Yritysneuvonnan osaamisala.

Careerian rooli on Yrittäjyyden ammattitutkinnon näyttöjen ohjaukseen ja suorittamiseen liittyvä, Franchise Business Collegen puolesta järjestyy valmennuksen lähijaksot ja henkilökohtainen ohjaus koko valmennuksen ajan.

Kenelle?

Valmennusohjelma on tarkoitettu ennen kaikkea franchisingketjuissa työskenteleville franchise managereille eli ketjupäälliköille. Olitpa sitten ketjunne toimitusjohtaja, franchisingpäällikkö/-johtaja, aluepäällikkö/-johtaja, yrittäjäneuvoja, myyntipäällikkö/-johtaja, kenttäpäällikkö, kehityspäällikkö tai muu vastaava, jonka vastuulle kuuluu yrittäjien toiminnan ohjaaminen, tämä valmennusohjelma on tehty juuri Sinulle.

 

Kysy lisää:

Franchise Business College
Henri Laakso

henri.laakso@francon.fi

Careeria
Maria Kantola – lomalla 5.8 asti
040 656 3913
maria.kantola@careeria.fi

Maria lomalla 5.8 asti, voit laitella hänelle jo sähköpostia odottelemaan, Maria vastailee heti lomalta palattuaan.

Työpaikkaohjaaja/-arvioitsija

Tarvitset työpaikaltasi tai verkostostasi itsellesi työpaikkaohjaajan/-arvioitsijan. Hänen roolinsa on mm. tukea sinua opinnoissasi ja arvioida näyttöjesi suorittamista.
Pohdi siis kuka olisi sopivin henkilö tukemaan sinua työssäsi ja oman osaamisesi kehittämisessä. Niin ikään työpaikkaohjaaja-arvioitsija on mukana päättämässä yhdessä Careerian edustajan kanssa opintojen lopussa ovat näyttösi hyväksytysti läpi eli saatko Yrittäjyyden ammattitutkinnon suoritettua.

Työpaikkaohjaaja/-arvioitsija ei saa olla lähisukulaisesi tai muu läheiseksi määriteltävä henkilö eikä CFM-valmennukseen samanaikaisesti osallistuva.

Lisää työpaikkaohjaajan/-arvioitsijan roolista voit lukea alla olevasta linkistä:

Linkki: Lisätietoa työpaikkaohjaajan roolista

Careeria tarjoaa maksutonta, vapaaehtoista verkon yli toteutettavaa valmennusta työpaikkaohjaajille ja -arvioitsijoille.

Mahdollisuuksien mukaan työpaikkaohjaajan/-arvioitsijan tulisi osallistua ennen koulutuksen alkua pidettävään HOKS- eli opintosuunnitelmakeskustelun alkupuoliskoon, mikäli työpaikkaohjaajan nimi on tuolloin tiedossa.

Koulutus-opiskelijamaksu

Yrittäjyyden ammattitutkinnon opiskelijamaksu on 795€. Maksun voi suorittaa joko 1. tai 2. erässä. Maksueristä sovitaan Careerian vastuuohjaajan eli Maria Kantolan kanssa opintosuunnitelma- (eli HOKS)-keskustelussa.

Careeria laskuttaa opiskelijaa, ei työnantajaa. Työnantaja voi kuitenkin verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olevan koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan (kts. alla oleva laki opetus- kulttuuritoimen rahoituksesta)

Valtionosuusrahoitteisessa ammatillisessa lisäkoulutuksessa opiskelumaksun laskuttaminen työnantajalta ei ole sallittua. Ammatillisen lisäkoulutuksen opiskelumaksut perustuvat lakiin opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta (2017/20170681).

Hallituksen esityksen HE 107/2017 mukaan työnantaja voi kuitenkin verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan. Tositteet on tällöin liitettävä työnantajan kirjanpitoon ja koulutuksen tapahtumisesta työnantajan intressissä on voitava tarvittaessa esittää selvitys. Jos työnantajan kustantama koulutus ei liity työntekijän nykyisiin tai tuleviin työtehtäviin, kyse on palkaksi katsottavasta veronalaisesta edusta.”

Tutkinto

Yrittäjyyden ammattitutkinto, Yritysneuvonnan osaamisala

Laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Yhteensä henkilön tutkinto koostuu kolmesta (3) tutkinnon osasta – kahdesta pakollisesta ja yhdestä vaihtoehtoisesta tutkinnon osasta. Tässä valmennuksessa valinnainen tukinnon osa on: Projektin suunnittelu ja toteuttaminen

Henkilön työtehtävät määrittävät hänelle valikoituvat tutkinnon osat, ts. henkilön tulee työssään tehdä hänelle valikoituvien tutkinnon osien sisältövaateita eli ammattitaitovaatimuksia ja hyväksytyn suorituksen kriteereitä (löytyvät alla olevien linkkien takaa).

Henkilölle valikoituvista tutkinnon osista keskustellaan Careerian vastuuohjaajan kanssa opintosuunnitelma- (eli HOKS)-keskustelussa.

 

Koulutuksen sisältö

Klikkaamalla oheisia linkkejä pääset tarkastelemaan tutkinnon osien sisältöjä eli niitä asioita, joita osallistujan tulee työtehtävissään käytännössä tehdä ja lyhyesti kirjallisesti näyttöaineistoon dokumentoida.

 

Pakolliset tutkinnon osat:
Valinnainen tutkinnon osa:

Yrittäjyyden ammattitutkinnon arviointiasteikko on hyväksytty – hylätty. Hyväksytyllä suorituksen raja on henkilön itsenäinen suoriutuminen kunkin tutkinnon osien sisällöistä eli ammattitaitovaatimuksista ja niiden hyväksytyistä kriteereistä. Arvioinnista päättävät opettaja- ja työpaikan edustajat yhdessä opintojen lopussa olevassa arviointikeskustelussa.

Tutkinnon muodostuminen ja tutkinnon osat on kuvattu tarkemmin  eperusteet Yrittäjyyden ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Opiskelumaksu: 795 euroa

 

Certified Franchise Manager

Hae koulutukseen

Kysy lisää

Haluatko kysyä lisää koulutuksesta? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Ole yhteydessä! Autamme mielellämme.

Franchise Business College
Henri Laakso

henri.laakso@francon.fi

Careeria – lomalla 5.8 asti
Maria Kantola
040 656 3913
maria.kantola@careeria.fi


Miksi juuri Careeriaan?

  1. Voit rakentaa juuri itsesi näköisen opiskelupolun, johon aiempi kokemuksesi ja osaamisesi vaikuttaa.
  2. Koulutuksemme on suunniteltu työelämään sopivaksi – saat juuri sellaisia taitoja, joita työpaikalla tarvitset.
  3. Meillä et jää yksin, vaan otamme huomioon juuri sinut: Careeria antaa kaikille opiskelijoille yksilöllistä ohjausta ja tukea.
  4. Meillä pääset tekemään ja valmistut tulevaisuuden tekijäksi.
  5. Toimipisteemme ovat nykyaikaisia, palvelevia oppimisympäristöjä keskeisissä sijainneissa ja hyvien joukkoliikenneväylien lähellä Uudellamaalla.