Hyviä tuloksia kiinteistönhoitajan työvoimakoulutuksella

27.1.2022

Kolme miestä istuu pöydän äärellä kasvomaskit päällä.

Kari Pekkanen, Kari Tarvainen ja Timo Kurhila suorittivat keväällä 2021 kiinteistöalan koulutuksen Careeriassa. Koulutuksen aikana he suorittivat tutkinnon osia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta. Kouluttaja Miika Voltin mukaan työvoimakoulutus tuotti yllättävän hyviä tuloksia: yksi opiskelija sai vakituisen työn ja muut saivat lyhemmät työsopimukset.

Käytännön työ kaikista parasta

Pitkään ravintola-alalla työskentelyn jälkeen Kari Pekkanen hakeutui kolmen kuukauden kestoiselle uravalmennukselle.
– Uravalmennuksessa valmentaja vinkkasi, että soveltuisin mainiosti kiinteistönhoitajaksi, kun mökillä tulee tehtyä kaikenlaisia töitä, Kari kertoo.

Kiinteistönhoitajien hyvän työtilanteen vuoksi Kari innostui hakemaan Careerian koulutukseen. Hänen mielestään koulutuksesta sai kattavan pohjan kiinteistönhoitajan työnhön. Parasta oli työharjoittelu.
 – Käytännön työ on ollut kaikista parasta. Jatko-suunnitelmat ovat vielä auki. Kesäkuun olen vielä töissä. Sitten ryhdyn hakemaan uusia töitä, toteaa Kari.

Opettajat huolehtivat henkilökohtaisella tasolla

Kymmenen vuoden taksialan kokemus takanaan Kari Tarvainen päätti etsiä koulutusmahdollisuuksia netistä. Etsinnän myötä hän hakeutui Careeriaan. Tarkoituksena oli opiskella uusi ammatti, ja kiinteistöalan koulutus vaikutti hänen mielestään hyvältä vaihtoehdolta.
 – Minulla oli tietoa tästä työstä jo muutaman tutun kautta, sanoo Kari.

Pandemian rajoitukset aiheuttivat omia haasteitaan opiskelijoille ja opettajille, mutta niistä huolimatta koulutus saatiin onnistuneesti suoritettua. Opintosisältöjen monipuolisuus ja työharjoittelu olivat Karin mielestä parasta antia.

Työllistymisen lisäksi Kari on miettinyt myös jatko-opintoja.
– Jatko-opintoja voisi suorittaa oppisopimuksella, jos vaikka löytyisi työnantaja, hän pohdiskelee.

Lopuksi Kari kehuu opettajia sekä opiskelutovereitaan.
 – Opettajat olivat tosi mukavia. Tuntui siltä, että he pitivät myös henkilökohtaisella tasolla huolta meistä. Olin oikein tyytyväinen opettajiin. Lisäksi tutustuin pienessä opiskelijaryhmässämme ihmisiin, joihin pidän varmasti yhteyttä myös jatkossa.

Kaikki aiemmat työt tukevat toisiaan

Timo Kurhila toimi seitsemän vuotta yrittäjänä. Hän asensi ovia ja ikkunoita sekä peltikattoja. Kun yrittäjyys ei ollut enää kannattavaa, hän päätti hakeutua pitkästä aikaa opiskelemaan. Kaikki aiemmat työt ja niistä saatu kokemus ja oppi auttoivat Timoa eteenpäin.

Kuten Kari Tarvainen, myös Timo kehuu opintojen monipuolisuutta.
– Parasta tällä alalla on minulle se, että saan tehdä käsilläni töitä ja olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Kiinteistönhoitajan työssä olen esimerkiksi asentanut ovia ja ikkunoita sekä korjannut kattoja. Olen tehnyt monenlaisia töitä, ja ne tukevat kaikki jollain tavoin toisiaan. Tekee sitä sitten mitä tahansa tässä työssä, niin siitä voi olla hyötyä seuraavaan hommaan, Timo pohtii.

Lue lisää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta