Nordic Labelin ja Careerian yhteistyön tavoitteena logistiikka-alan opiskelijoille parhaat mahdolliset edellytykset työelämään

12.1.2022

Nordic Labelin varastohylly.

Nordic Label Oy on kotimainen, Suomessa ja Virossa toimiva, alueensa johtava etikettipaino, jolla on yli sadan vuoden kokemus graafiselta alalta. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat mm. moniväriset tarraetiketit, tulostettavat tarrat sekä juoma-, elintarvike- ja elektroniikkateollisuuden käyttämät tarrat ja etiketit sekä muut monipuoliset etiketöintiratkaisut. Menetelminä käytetään flekso-, offset- ja digipainoa. Liikevaihto on 35 milj. € ja henkilökuntaa on n. 200. Syyskuussa 2021 solmitun yrityskaupan myötä Nordic Labelin koko osakekanta myytiin belgialaiselle Asteria Groupille. Yrityskaupan myötä Nordic Labelista tulee osa eurooppalaista etiketti- ja tarraratkaisujen tarjoajaa, jolla on 16 tehdasta 7 eri maassa ympäri Eurooppaa. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat Nordic Labelin keskeisiä periaatteita. Hiilineutraali yritys etsii jatkuvasti uusia ja tehokkaampia tapoja pienentää vaikutustaan ympäristöön.

Mies seisoo Nordic Label -kyltin edessä.

Nordic Labelin keskeisiä toimintaperiaatteita on myös jatkuvasti etsiä entistä parempia tapoja toimia. Tähän perustuu myös oppilaitosyhteistyö Careerian kanssa. Careeria ja Nordic Label aloittivat jo vuoden 2020 alussa yhteistyön, jossa Careerian logistiikka-alan opiskelijat opiskelevat alaa hoitamalla Nordic Labelin varastoa Careerian Perämiehentien toimitiloissa Porvoossa aina tavaran vastaanottamisesta asiakkaille lähteviin toimituksiin. Myös varaston tietojärjestelmä on rakentunut opiskelijoiden toimesta Careerian opettajien ohjauksessa. Tämä uusi toimintatapa hyödyttää kaikkia: Careeriaa, opiskelijoita, Nordic Labelia ja sen asiakkaita. Koska toiminnan oppilaitoksessa sijaitsevan varaston osalta tulee pyöriä myös opiskelijoiden kesäloma-aikana, tarjoaa yhteistyö myös yhdelle alan opiskelijalle kesätyöpaikan. 

Rohkealla oppilaitosyhteistyöllä huomisen tekijöitä logistiikka-alalle

Nordic Labelin mainos varastohyllyn edessä.

Nordic Label lähti rohkeasti mukaan uuteen oppilaitosyhteistyöhön Careerian kanssa. Haastattelimme yhtiön tuotannon ohjauksesta vastaavaa johtajaa Matti Kiiskeä ja kysyimme, minkälaista yhteistyö ammatillisen oppilaitoksen kanssa on. 

Nordic Labelin tavoitteena yhteistyössä Careerian kanssa on tarjota tulevaisuuden logistiikan ammattilaisille käytännön tekemisen kautta parhaat mahdollisuudet onnistumiseen työelämässä sekä lisätä toimialan tunnettavuutta. Näkyvyyden ja verkostoitumisen kautta myös lisämyynnin mahdollisuus on aina Matti Kiisken mukaan olemassa.
– Osa Nordic Labelin valmisvarastosta on Careerian tiloissa Porvoossa ulkoistettuna kilpailukykyiseen hintaan, ja saamme ennen kaikkea tehokkaat lähetys- ja vastaanottotoiminnot. Yhteistyö on sujuvaa, helppoa ja ammattimaista, opiskelijan tarpeet huomioiden. Toiminta saatiin heti alkumetreiltä asti pyörimään halutulla tavalla. Loimme yhteiset, selkeät pelisäännöt vastuukenttineen sekä ohjeet poikkeustilanteita varten. Näin kummankin osapuolen on helppo toimia. Ja se, mikä luvataan hoitaa, myös hoidetaan. Käytännön tekeminen luo parhaat mahdolliset edellytykset työuralle. Toivommekin tällaisen yhteistyömuodon ja oikeiden asioiden parissa tapahtuvan opiskelun vetävän hakijoita koulutukseen ja edelleen tulevaisuuden logistiikan ammattilaisia alalle, Matti Kiiski kuvaa yhteistyötä.
– Myös opiskelijoiden joukosta tulleiden kesätyöntekijöiden osalta Careeria on tehnyt hyvät valinnat. Sekä työpanos että -moraali ovat olleet kunnossa. Kommunikointi asiakaspalvelun ja lähettämön kanssa on ollut mutkatonta ja sujuvaa. Asiakaspalvelu on saanut vastaukset ripeästi ja pyyntöihin ja tilauksiin on reagoitu nopeasti, Matti Kiiski kiittelee. 

Nordic Labelin varastohyllyjä Careerian tiloissa.

Logistiikka-ala tarjoaa laajat ja monipuoliset suuntautumis- ja uralla etenemismahdollisuudet 

Kouluttautuminen alalle kannattaa. Logistiikka on tulevaisuuden ala, jossa suuntautumisvaihtoehdot ja mahdollisuudet uralla etenemiseen ovat laajat ja monipuoliset.
– Tämä on yksi niistä harvoista aloista, joka kykenee tarjoamaan toimitusketjun osa-alueilla opiskelijalle lähestulkoon rajattomat mahdollisuudet edetä työurallaan. Logistiikka-ala tulee kehittymään entistä voimakkaammin ja nopeammin kohti automaatioteknologiaa, jossa tarvitaan osaajia. Myöskään fyysinen työ ei tule poistumaan kokonaan, Matti Kiiski listaa alan mahdollisuuksia.
– Myös oppilaitosyhteistyön kehittämisen näkökulmasta näen tulevaisuudessa enemmänkin mahdollisuuksia. Esimerkiksi kuljettajakoulutuksen yhteyteen voi tuoda pienimuotoista rahdin jakelutyötä tai varastoinnin osana tuotettavia lisäarvopalveluja, kuten tarroittaminen, laatikointi, rullaus ja muu tuotteen arvoa jalostava toiminta. Nämä lisämahdollisuudet riippuvat tietenkin oppilaitoksessa varastoitavista tuotteista, mutta mahdollisuuksia löytyy, Matti Kiiski jatkaa. 

Yhteistyön hyödyt koetaan arvokkaina sekä Nordic Labelissa että Careeriassa.
– Jatketaan hyvää yhteistyötä tulevaisuuden ammattilaisten kouluttamisessa. Tämä yhteistyö on Careerialle selvä valttikortti ja opiskelijalle erinomainen mahdollisuus, kun opintoja voidaan viedä eteenpäin aidolla yritysyhteistyöllä oppilaitoksen omissa tiloissa, Matti Kiiski kiteyttää lopuksi.

Nordic Labelin logo.
Careerian logo.

Logistiikan perustutkinto, kuljetuspalvelujen osaamisala

Varastonhoitaja, logistiikan perustutkinto

Lue myös: Jetta suorittaa logistiikan perustutkintoa – kesätyökin löytyi Careeriasta Nordic Labelin ja Green Masterin varastojen parissa