Careeria mukana kansainvälisessä hankkeessa, jossa halutaan kehittää lentomatkustamisen saavutettavuutta

7.11.2022

Sinisellä taivaalla lentävä matkustajalentokone

Careeria on ainoana toisen asteen oppilaitoksena mukana INCLAVI: Inclusive Aviation -hankkeessa, jossa kehitetään uutta koulutusohjelmaa, joka tukee ja parantaa liikuntarajoitteisten lentomatkustamista.

Hanke käynnistyi lokakuun lopulla Istanbulissa IGA Istanbulin lentoasemalla, jossa hankkeessa mukana olevat kumppanit kohtasivat. Mukana laajassa EU:n rahoittamassa hankkeessa ovat hollantilainen Bredan ammattikorkeakoulu, turkkilaiset Özyeğin ja Yasarin yliopistot, IGA Istanbul Airport, Eurooppalainen esteetöntä matkailua edistävä verkosto ENAT, kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n Espanjan osasto, Suomesta hanketta koordinoiva Haaga-Helian ammattikorkeakoulu sekä Careeria.

Careeriasta hankkeessa mukana olevan Matkailu ja ruoka -yksikön Laura Viitasen mukaan hanke tuo näkyville erilaiset matkustajaryhmät ja heidän tarpeensa. Hankkeessa suunnitellaan ja luodaan uusi koulutusohjelma sekä lentoliikenteen parissa työskenteleville että alalle kouluttautuville opiskelijoille.

– On ilo olla mukana hankkeessa kehittämässä koulutuksia ilmailualan käyttöön yhdessä korkeakoulujen ja ilmailualan asiantuntijoiden kanssa. Tulevaisuudessa matkailualan opiskelijamme pääsevät myös oppimaan koulutuksen kautta erilaisten asiakasryhmien tarpeista ja heidän kohtaamisestaan ja saavat lisää tietotaitoa työelämään vietäväksi, Viitanen kertoo.

Hanke on Euroopan unionin vaihto-opiskelijaohjelma Erasmus+:n rahoittama ja se toteutetaan vuosina 2022–2025.