Careerialle menestystä Power Platform -toteutusten SM-kisoissa

29.3.2023

Careerian Digitaitaja-hankkeessa kehitettiin puhtausalan koulutusyksikön käyttöön Power Platform -pohjainen työssäoppimisen sovellus, jotta opettajat voisivat paremmin tukea ja seurata opiskelijoiden osaamisen kehittymistä ja opintojen edistymistä. Sovellusta ovat kehittäneet ja jalkauttaneet Careerian työryhmästä Pia Laurila, Meeli Saarde sekä Veli Kynsijärvi. 

Sovellus valittiin viime syksynä yhdeksi finalistiksi sekä hienosti yleisön suosikiksi Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa, joka on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova tapahtuma. Tapahtuman yhteydessä käytiin Powet Platform -toteutusten Suomen mestaruuskilpailu. Power Platform on Microsoftin kehittämä digitaalinen kehitysalusta, jonka työkaluilla voi esimerkiksi kehittää liiketoimintasovelluksia, raportointia ja liiketoiminnan prosessien automatisointia. 

Palkitun sovelluksen avulla opettajat voivat entistä paremmin seurata opiskelijoiden edistymistä ja sitä kautta tarjota apua ja tukea opiskelijoille juuri niissä asioissa, joissa tukea tarvitaan. Vastaavasti sovelluksen kautta voidaan tunnistaa myös ne opiskelijat, jotka etenevät nopeasti ja joiden opintojen etenemistä ja työelämään siirtymistä voidaan tällöin myös nopeuttaa.  

Sovellusta on kehitetty edelleen kilpailun jälkeen ja tällä hetkellä käynnissä on sovelluksen pilotointi, kun opiskelijat testaavat sovellusta. Tähän mennessä opiskelijoilta on saatu hyvää palautetta ja kehitystyö jatkuu. 

Uutisen valokuvassa Careeriasta Veli Kynsijärvi, Pia Laurila ja Meeli Saarde, jotka osallistuivat sovelluksen kehitystyöhön ja Power Platform –toteutusten SM-kisoihin. 

Power Platform SM - yleisön suosikki 2022