Careerian Daniel Kytöselle Medallion for Excellence -kunniamaininta maailman suurimmassa ammattitaitokilpailussa

16.9.2024

Careerian opiskelija Daniel Kytönen saavutti upeasti Medallion for Excellence -kunniamaininnan ammattitaidon maailmanmestaruuskisoissa.

Ranskan Lyonissa järjestetyissä WorldSkills-kisoissa Daniel kisasi Graphic Design Technology -lajissa. Kyseisessä lajissa osanottajia oli yhteensä 31 ympäri maailmaa ja Danielin saama kunniamaininta jaettiin kilpailijoille, jotka suoriutuivat lajissaan keskitasoa paremmin.

Ennen kilpailumatkaa Daniel kertoi tavoittelevansa Medallion for Excellence -tunnustusta, joten media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Careeriassa suorittava Daniel saavutti kisoissa hienosti tavoitteensa.

Kovatasoisessa kilpailussa kunniamaininta ei ole itsestäänselvyys

WorldSkills-tapahtuma päättyi sunnuntaina Lyonissa. Kilpailuun osallistui Suomesta 22 nuorta, jotka ovat omien alojensa ja ammattiensa huippuosaajia. Yhteensä kilpailuihin osallistui 1400 nuorta 69 maasta.

Suomen joukkue saavutti kisoissa yhden mitalin ja 11 Medallion for Excellence -tunnustusta. Hopeamitalin Suomelle voitti Toivo Särkkinen, joka kilpaili Chemical laboratory Technology -lajissa.

Daniel edusti omassa lajissaan hienosti Suomea. Neljän kisapäivän aikana kilpailijat suorittivat erilaisia tehtäviä, jotka he saivat tietoonsa vasta kilpailun alkaessa. Danielin piti kisatehtävinä muun muassa toteuttaa 24-sivuinen esite yritykselle, joka myy hampusta valmistettuja urheiluvaatteita sekä suunnitella pakkaus kiipeilyvarusteita myyvälle yritykselle. Tehtävät olivat vaativia ja Medallion for Excellence -kunniamaininnan saaminen on merkittävä tunnustus huippuosaamisesta.

Careeria onnittelee Danielia hienosta menestyksestä WorldSkills-kisoissa!

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills Lyonissa 10.–15.9.2024

• WorldSkills Lyon 2024 -kilpailussa kisattiin yhteensä 62 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri ammatteja lähihoitajasta hitsaajaan ja kokista sähköasentajaan.
  • Suurimmassa osassa lajeista kilpailijat olivat korkeintaan 22-vuotiaita ammatillisia huippuosaajia. Kilpailijoita oli yhteensä 1500 ympäri maailman.
  • Suomesta kilpailuun osallistui virallinen ammattitaitomaajoukkue, johon kuului 22 kilpailijaa, jotka osallistuivat kilpailussa 20 lajiin.

Skills Finlandin tiedote WorldSkills-kisoista 15.9.2024: Suomi palasi palkintokorokkeelle maailman suurimmassa ammattitaitokilpailussa.

Lisätietoja WorldSkills2024-kilpailujen verkkosivuilla.
Suomen ammattitaitomaajoukkueen Facebook-sivu.

Uutisen kuva: WorldSkills.