Careerian keväisessä pop up -askartelupajassa syntyy kortteja ja koristeita

13.4.2022

Kaksi askarreltua huovutettua pupua.

Careerian YTO-yksikön (yhteiset tutkinnon osat) järjestämässä pop up -askartelupajassa Perämiehentien toimipisteessä syntyy 13.4. ja 14.4. keväisiä koristeita ja kortteja. Opiskelijoille ja henkilöstölle suunnatusta askartelupajasta on tavoitteena tehdä kiertävä perinne Careerian eri toimipisteisiin.

Alla tunnelmia askartelupajasta ja ohjeet keväiselle kortille ja huovutetulle pupulle.

Keväinen kortti

Itse askarreltuja pääsiäiskortteja.

Kortin alkuperäinen idea ja ohjeet: Postimuseo
https://www.youtube.com/watch?v=UZtgiuN3lps

Pupu neulahuovutuksella

Kaksi askarreltua, huovutettua pupua.

Ohje:
1. Neulahuovutukseen tarvitaan vain huovutusneula, vähän villaa ja pala vaahtomuovia. Pitää varoa, ettei pistä itseään sormiin.

2. Aloita vartalosta. Ota vähän villaa, taita se kaksin kerroin ja pyörittele se munanmuotoiseksi palloksi. Tee villasta tiivis pallo jo tässä vaiheessa, niin et joudu käyttämään neulaa niin paljon.

3. Tee pää samalla tavalla, mutta aloita pienemmästä villamäärästä ja jätä toiseen päähän huovuttamaton tupsu. Kun olet tyytyväinen pään muotoon, aseta se vartalon päälle ja huovuta kiinni huovuttamattomalla villatupsulla.

4. Tee pää samalla tavalla, mutta aloita pienemmästä villamäärästä ja jätä toiseen päähän huovuttamaton tupsu. Kun olet tyytyväinen pään muotoon, aseta se vartalon päälle ja huovuta kiinni huovuttamattomalla villatupsulla.

5. On paras työstää kaikkia jalkoja yhtä aikaa, jos haluat kaksi tai neljä samanlaista. Ota pieni pala villaa, taita se kaksin kerroin ja rullaa oikein tiiviiksi kuin pieneksi kääretortuksi. Sitten voit ottaa oikein ohuen harson villaa ja kieputtaa sen jalan ympäri, ennen kuin alat huovuttaa.

6. Tai voit työstää yhdessä molemmat kädet, jalat ja korvat. Tällöin huovuttamaton osa jää keskelle. (Näin on tehty kuvassa.) Muista jättää jalan toiseen päähän huovuttamatonta villaa vartaloon kiinnittämistä varten tai jalkojen keskelle.

7. Huovuta kaikki jalat samalla tavalla, ennen kuin huovutat ne kiinni vartaloon. Tee korvat samalla tavalla ja huovuta myös ne kiinni.

8. Jatka villan huovuttamista neulalla, kunnes olet saanut sen siihen muotoon ja kokoon, kun haluat. Jos tulos on liian pieni, kieputa vartalon ympärille ohut kerros villaa ja jatka huovuttamista.

9. Tässä valmiit huovutetut puput. Muista myös häntä! Silmät voit tehdä pippureista! Samaan tapaan voit huovuttaa jonkun toisenkin eläimen!

Lähde: Strömsö, Yle. Ohjevideo löytyy YleAreenan sivuilta.

Hyvää kevättä kaikille!

Pääsiäisnoidaksi pukeutunut nainen askartelemassa.