Careerian turvallisuusalan opiskelijat ylläpitivät jälleen turvallisuutta ja järjestystä Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa

1.9.2023

Opiskelijoita järjestyksenvalvontatehtävissä Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa.

Careerian turvallisuusala on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman kanssa. Opiskelijat ovat olleet ylläpitämässä turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa jo pitkälti toistakymmentä vuotta. Tämä hyväntuulinen ja elokuun lämpimiin ilmoihin ajoittuva tapahtuma on opiskelijoille hyvä mahdollisuus käytännön tehtävien kautta oppimiseen ja mukavaa vaihtelua etä- ja teoriaopinnoille.

Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa yleisö pääsee vierailemaan vanhoissa taloissa ja niiden pihapiireissä. Talot ovat yksityiskoteja, jotka ovat joko yli 100-vuotiaita tai muuten edustavat tapahtuman kannalta tärkeitä rakennusperinnearvoja. Lisätietoa tapahtumasta: https://loviisanwanhattalot.fi/tapahtuma-2023/

Järjestyksenvalvojia Loviisan kaduilla Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa.

Turvallisuuden ja järjestyksen ylläpitoa – asiakaspalvelua

Turvallisuutta ja järjestystä Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa 26.–27.8.2023 ylläpitävät opiskelijat suorittavat Careeriassa turvallisuusalan perustutkintoa. Järjestyksenvalvojakoulutus on yksi osa turvallisuusalan perustutkintoa. Ne opiskelijat, joilla on järjestyksenvalvontakoulutus hyväksytysti suoritettuna, 18-vuoden ikä ja poliisilta saatu hyväksyntä järjestyksenvalvojaksi tapahtumaan sekä järjestyksenvalvojakortti, pääsevät tapahtumassa tehtäviin, joissa ylläpidetään turvallisuutta ja järjestystä. Alle 18-vuotiaat ja ne opiskelijat, joilla järjestyksenvalvojakorttia ei vielä ole suoritettuna, toimivat tapahtumassa talojen isäntäväen apuna talovahteina, tarkastavat tapahtuman vieraiden rannekkeita ja toteuttavat erilaisia asiakaspalvelutehtäviä tarpeen mukaan, liikkuvat ihmisten parissa ja ohjaavat heitä. Turvallisuuden ylläpitäminen on asiakaspalvelua.

Turvallisuusalan opiskelijoita luokkahuoneessa kuuntelemassa opettajan ohjeita.

Hyvää ja pitkäjänteistä yhteistyötä

Yhteistyö Careerian ja Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman välillä on jatkunut hedelmällisenä jo toistakymmentä vuotta. Vain korona-aika toi katkon yhteistyölle, kun yleisötapahtumat olivat jäissä.

Yleiskuva torilta Loviisan Wanhat Talot -tapahtumasta.

Yleisötilaisuus edellyttää etukäteisvalmisteluja, ja Careerian opettajat käyvätkin ennen tapahtumaa Loviisan kaupungin ja tapahtuman järjestäjän kanssa läpi pelastussuunnitelmat, tapahtumassa työskentelevien opiskelijoiden tiedot ja perehdytyksen. Ammatillisessa koulutuksessa työelämässä oppimisen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Onkin tärkeää, että opiskelijat pääsevät toteuttamaan teorian myötä oppimaansa käytännössä oikeissa tehtävissä. Tähän jokavuotinen Loviisan Wanhat Talot -tapahtumayhteistyö tarjoaa erinomaiset puitteet. On hienoa aloittaa lukuvuosi elokuun kesäisiin säihin ajoittuvassa lämminhenkisessä koko perheen tapahtumassa työskentelyllä.

Tänä vuonna järjestyksenvalvojina ja talovahteina Careerian opiskelijoiden lisäksi toimivat myös Varian turvallisuusalan opiskelijat Vantaalta. Yhteistyö oppilaitosten kesken tuo uuden ulottuvuuden työhön ja kaikkien työpanosta tarvitaan.

Yleisöä kävelemässä torilla Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa.